Pazartesi, Ocak 28, 2008

Anne Kıristıl cinleri kovdu,hayat yeniden başladı!


Yaşamadan anlaşılır birşey değil anne olmak...Yaşamadan bilinir bir şey değil, anne olmaya çalışırken,alışırken bocalamak,gel gitleri yaşamak,gülmek,ağlamak,korkmak,heyecanlanmak,şaşırmak...
Yaşamadan,gerçekten bileceğin bir şey değil bir bebekle tanışmak ve onu büyütmek için çabalamak...

Hayatta duyulan hisleri hep en uçlarda yaşamaya alışmış biri olarak, tabii ki anneliği de pek şahane yaşamaya başladım evet...Ama gel gör ki lohusa depresyonlarının da kralı bende yerleşip uzun süre gidemedi!Dila Hanım en güzel halleriyle büyürken, annesinin lohusa cinleri geldi gitti geldi gittiii...Vee sonunda gittiğine inandığı o deli günleri ardında bırakarak, anneliğin keyfini çıkarmaya başladı pek şükür Kristıl kişisi!

Taşınma telaşı,eve yerleşme karmaşası,yeni yaka,yeni semt aslında eski ama yeni yerler,yeni yüzler...Ve her gün yenilenen güzel Diloşş...Meğer ne zormuş anne Kıristıl'ın adapte olma süreci...Meğer kendini pek maceraperest,pek spontan sanan bu kişi,aslında ne kadar zorlanıyormuş her yeniye,yeniliğe....
İşte Diloş Hanımın doğumuyla kendini yeniden tanıyan,pek sancılı günleri aştıktan sonra tekrar eski ama yepyeni bir Kıristıl olan bu KİŞİ, yeniden bloguna bir şeyler karalama hallerine girdi...

Anne Kıristıl ve maceraları geliyor,gelmeli...Aylar sonra arada merak edip gelen olursa umarım yaşadığım maceralar birilerine iyi gelmeli:)

Bu blog bundan böyle sadece Diloş Hanım için yazılacak...E,Zaten benim için dünya sadece Diloş Hanım için dönüyor,hayatım sadece onun için yaşanıyor!
Vahim mi,yoksa olması gereken mi,yaşadıkça görmeli:)

7 ay 10 gün oldu Diloş doğalı ve ben kendime anca geldim,helal be,var mı ötesi:)



dipçik not:lütfen Hamza Yerlikaya kollara tikkat ediniz,anneliğin kazandırdığı tek kötü şey sanırım bu oldu:)kollar şahtı,şahbaza terfi oldu:)

26 yorum:

Pinky dedi ki...

özlemiştim seni çok!İyiki geldin :) diloşu çok öpüyorum tabi annesinide

mesecina dedi ki...

şükür! çok sevindim geldiğine, gitme sakın yine... dila hanımı çok öptüm.

epsilon dedi ki...

hoşgeldin crystall tekrardan.umarım bu sefer bu kadar ara vermezsin..
Dila hanıma da maşallah.Allah nazardan saklasın...
bekliyoruz yeni yazılarını:))

Adsız dedi ki...

sevgili çocukluk arkadaşım bebeğin de senin gibi çok güzel.Hayırlı olsun.Tesadüfün bu kadarı ya çıkıverdin karşıma.Benim bebeğimde 20 gün sonra gelecek kısmetse, belki onlarda bizim gibi beraber büyürler.Şimdi sende kimsin diyorsun eminim.Beeeen hani o burnunu ısırıp habire kafasına terlik attığın(bunları hiç kabullenmedin:)) aa birde barbie oynadığın ve Halis amcadan beraber kaçtığın arkadaşın:)
Görüşmek üzere....

Adsız dedi ki...

Merhaba crystal, öncelikle dönüşüne çok sevindim, blogunun sessiz takipçilerinden biriyim, dila bebek maşallah allah nazardan saklasın çok tatlı olmuş, analı babalı sağlıkla ve huzurla büyütmen dileğiyle...
Bundan sonra lütfen bu kadar ara verme, birde dila bebeğin odasını merak ettim, 2. resim sanki onun odasında çekilmiş gibi, çok cici ve çok zevkli görünüyor, ileride benim bebeğimin odasına örnek teşkil etmesi için resim eklersen çok sevinirim..
Sevgiler
Yıldız

berfin dedi ki...

öncelile merhaba,
tanışmıyoruz.sen yokken geldim buaralara ama blog dünyasına girişteki nedenlerimden biri senin blogun.çok üzülmüştüm gitmene.ben geldim o gitti diye.mesecina'mın blogunda gördüm geldiğini hemen geldim..
dila nazın doğumunu hatırlıyorum ozamanlar sürekli bakıyordun bloguna.ve hasatanenin sitesinden takip etmiştim.dila doğduğunda çok güzel bir bebek demiştim ama şimdi çok daha güzel.allah nazarlardan saklasın..
ve emin ol böyle bir güzellik için o kolların öyle olmasına razı gelirim.hatta hiç gocunmam.umarım tekarar gitmessinde görüşürüz.olmaz mı?

ümran dedi ki...

Merhaba cry..Siteni zevkle takip ediyordum ama ilk kez yorum bırakıyorum..Her Allahın günü de acaba geldin mi,bişeyler yazdın mı diye kontrol edip durdum ve şimdi yeni yazını görünce o kadar sevindim kii..

YA bu Diloş ne kadar güzel bi bebek Allah nazarlardan korusun..Bir de seni çok değişmiş gördüm ben..Annelik inanılmaz güzelleştirmiş seni..Sana moral olsun diye filan da yazmadım emin ol :))

Yasemin/Beril dedi ki...

Merhaba Kristal,

Bende seni sessiz takip ediyordum, Dila'yı analı babalı büyütmek nasip olsun,ismiyle yaşasın.
Facebook'ta Su gibi ve Koyubeyaz'ın listelerinde de seni görmüştüm hatta bana en çok ilginç geleni senin listende ortak arkadaşlarımızın olması. Ender'le Gülay.Blogunda da bahsetmişsin onlardan. Nazlı ile benim kızımın arası tam 40 gündür yani Beril 40 gün büyük Nazlı'dan. Ayrıca düğünümüzde de eskort arabamızdı onlar. Eşimin ve tabiiki benim neredeyse 18 yıllık arkadaşlarımız yani. Ayrıca ben sanki seni,Dila'yı ve eşini galiba 29 aralıktı havaalanında gördüm. Hatta uzun uzun baktım o senmisin diye hatta sende farkettin beni. Dünya çok küçük. Benim web aresimde uğramak istersen: www.berilingunlugu.typepad.com
sevgiler...

Unknown dedi ki...

Selamm bende sessiz bir takipçiydim amaa Dila tatlısını görüpte sessiz kalmak mümkün olmadı o nasıl bir tatlılık yauuu.Bende isteriiiiim:)
Crystal daha çok fotoğraf koymalısın..

annecugun dedi ki...

merhaba, iyiki geldin-hosgeldin..cok sevgiler (aylayildiz)

Benim Hayatim dedi ki...

Benim açımdan bu günün en iyi haberi yeniden seni okuyabilecek olmam. Kızın çook güzel maşallah :*

Öykücü dedi ki...

Hiç umudum yoktu valla.Şu boşluk başlığını görmeye o kadar alıştık ki:)))))))

Yeniden başlaman,depresyondan çıkman çok güzel.Kızın da kocaman olmuş maşallah:)Çok cici,çok şeker,çok tatlı bir şey.Dudaklarına ve şaşkın bakışlarına bittim:))

Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ay hoş geldiniz ne iyi ettinizde geldiniz tam da sizden ümiti kesmişken her gün bakıp o " boşluk" yazısını gördükçe artık dönmeyeceksin zannettim.Kızınız çook tatlı ALLAH bağışlasın!!!Odasınında resmini koyarsanız sevinirim çok zevkli döşenmiş görünüyor ucundan kıyısından .Yine çok açmayın arayı olurmu sevgiler !

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Nihayet "BOŞLUK" DOLDU :)))
Hoşgeldin gırisdalim bidenem.
Sefalar getirdin.7 ayda kendine gelmen bile çok iyi.Ben son yazını okuyunca dönüşüne kafadan iki yıl vermiştim:/
Şimdi renklendi buralar!
Şimdi yemekte eksik olan tat atıldı!
Dila ne güzelleşmiş maşallah!Rayza hiç heveslenmesin valla kız aynı sen anacım!
Ama bu muhteşem dönüşe b iki fotoğraf kesmedi be gırisdalim.Sen de ne fotolar vardır hadi bizi foto manyağı yap:)
Çok Öperim seni.
Mailine bak davet atacağım sana.

mummy dedi ki...

Selamlar...
Öncelikle gerçekten çok tatlı bir kızınız var..çok şanslısınız..
ben de huysuz ve tatlı'nın bloğundan tanımıştım sizi..yeniden yazmanıza sevindim.bu arada ben de kız bebek bekleyen bi anne adayı olarak Dila'nın odasını çok beğendim.Vanilya'dan yaptırdığınızı söylemiştiniz sanırım Huysuz'a..Ben gitmiştim modokodaki yerlerine tek beğendiğim model olan beyaz masif mobilya için de 5 bin üzeri bi fiyat vermişlerdi.Eğer bi mahsuru yoksa ne kadar mal olduğunu öğrenebilirmiyim aşağı yukarı..Bir de daha fazla resim istiyoruz tabi..Şimdiden teşekkürler...Kalın sağlıcakla...

Charm dedi ki...

Merak etmiştim, hoşgeldin :)

İdil Ö. Seguin dedi ki...

ustteki resimde lahana bebek gibi cok sevimli heheh::)) masallah masallah

Aslı Cin dedi ki...

Crycığım, ben kaçırdım mı buğdayı? Dün geldi aklıma, girip bakayım dedim ama bahsetmemişsin.

O kollar da göbek de iner, benim 1,5 senemi aldı tamamen inmesi :)

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

sonunda ...

KUGUU dedi ki...

7 ay mi olmus... Vay can,na CrystalCHcgm:)) Masallah DILAmiza. Ne tatli olmus, 41 kere masallah ona.

Lafazan dedi ki...

Yavrucum sevindim gördüüme yazını ama gene olmuş bi 6-7 gün. sen dönemiceksin tam olarak anlaşıldı. yalnız ikinci resimdeki o cücük hali muhteşem diloşun. ben sana söyliyim, göz süzen nazlı nazenin bi kızın olucak büyüyünce. erkekten kaçır bunu tez kaynana olursun.

Alphecca dedi ki...

O dönemi atlatmanı sabırla bekliyordum, hoşgeldin :)))

crystalsdreams dedi ki...

Pinkyciim,ben de herkesi çok özlemişimm...Seni de pek merak ediyordum,vakit buldukça tekrar eski performansımı bulup,herkesin bloglarını hatim edicem:)iyisindir diye umup,çok öpüyorum canım benim...

Yok yok gitmem artık Mesecinacım:)Döndüm artık ben,oh bee yazıyorum,rahatlıyorum anacım:)

Epsilon selam,ara vermicem yokk,iyi geldi yazmak valla...

Aaa inanmıyorum Evrencim yaa,bende telin yok benim mail adresim var blogda,telini yazsanaaaa...beraber büyüsün evet bebelerrrrr...:)

Berfincim merhaba,çok teşekkür ederiz iltifatlar için Diloş hanım ve kendi adıma:)ilk fırsatta hatim ediiciim blogunu,daha çok görüşeceğiz emin olabilirsin,sevgilerrr...

heytt Limonn kardeşşş,valla iyi moral oldu ama dediklerin:)Kollar hikaye Diloş şahane:)öptüm:)

Yasemin selamm,dünya ne kadar küçük işte:)mutlaka tanıdık ortak birileri çıkıyor ama işte böyle...Dün akşam Gülaylardaydık kulaklarınızı çınlattık,bir gün kısmet olursa görüşürüz umarım..Nazlı ablasından sonra bir de Beril Ablası olur Diloş Hanımın:)En kısa zamanda maceralarınızı okuyacağım...Bu arada, evet 29 aralıkta alandaydık,Diloşun ilk uçuşu,ilk yurtdışı tatili olacaktı...ama uçmaktan son anda vazgeçtik...onu da sonra anlatırım:)nerede bakıştık hatırlatsana,hatırliciim sanıırım:)

Evrimcim,teşkür ederizzz cicim..tatlı pek tatlıdır Diloş Hanım,darısı başınaaa evett şekerim:)

Aylayıldızcıımm,bir an önce görüşelim mi artıkk,Doğukanı tanıştıralım mı Diloşla artık:)çok güzel bir oğlun olmuş canımm,tebrik ederim..2nizi de çok öper,gerçekten bir an önce görüşelim derimm..

Mücevher Kutusu,gerçekten öyle mi yaa,çok sevindim o zaman siz seviniyorsanız yazmama...Ben bu gazla neler yazarım Valla:)

Öykücü,ben de bi ara çok ümitsizdim,nefes bile alasım yoktu bırak bloga yazı yazmayı,sırf Diloş için nefes alıyordum...Çok şükür kendime geldim...Ve hakkkaten şaşkın bakışlı şaşıran Diloşla geçen güzel günleri yazacağım artık...pek çok sevgiler efenim...

İsimsiz yorumcucuum,teşekkür ederiz güzel dileklerini için...koyarım tabi yakında odasının resimlerini Diloş'un...

Ah Biyocum:)Kocaya söyledim şimdi burun kıvırdı,benziyo işte diye söylendi ama evet Diloş aynı benim bebekliğim:)Maillerime anca bugün bakıcam,hemen alıveriim davetini,oley diyiim:)Benim için en güzel olay da senin yazdığını görmek oldu...çok uzak kalmışım be biyocum...çok özlemişim,seni de pek çok beaaa..oley ya:)

Sevgili Mummy,önce hayırlı ve güzel bir doğum dileyeyim size...Güzel kızınıza sağlıkla kavuşun İnşallah...Odayı evet Vanilyadan yaptırdık...gayet pahalıya mal oldu diğer bebek odası modelleri ile kıyasladığımızda...Ama ben ısrarla öyle pottery barn tarzı bi takım aradım ve en güzelini de Vanilya çalışmıştı...Odamıza dede sponsor olunca yaptırabildik biz de:) komple duvar kağıtları,onun kombini kumaşları,koltuk ve 4 parça takım aldık, 5 in tabii ki üstünde oldu fiyatı:)yani 5-6 gibiydi takım, ama bir de duvar kağıdı,kumaş,perde girince,çıktı o fiyat daha da yukarı!Fakat bişi söyliim...Ikeada beyaz bebek odası takımını da alıp,istediğim tarz çiçekli perde ve duvar kağıdı yapsam,odayı o renklerde aksesuarla süslesem aynı havayı yakalarmış...sonradan verilen paraya epey acıdım:)en kısa zamanda gönlünüze göre güzel bir oda bulursunuz dilerim:)


Hoşbulduk Charm:)

İdilcim,genel olarak bir lahana bebeklik hali hakim kendisinde evet:)

Aslıcıım,yok daha yapamadım buğdayı,ariiciim seni...2 hafta sonra olcek...Bi dee hala sen kol göbek mi diyosun,senin en kollu göbekli halin,benim en manken gibi hissettiğim halimden zayıftır valla:)çok öperimm

hakkaten aquacım,sonunda,şükür kvuşturana:)

kuğucum çok olmuş yaa...neler yaptınız ne ettiniz meraktayım...epey habersiz kalmışım:)bir dee bi tane de sana tatlı dileyelim mi en kısa zamandaa,soralım:)

yaa gökçen ben seni çok seviyor ve sana çok gülüyorum:)bu akşam bu yorumunu okuyup hemen yazdım,çünkü aynen senin gibi düşünüyodum şahsım ve blogla olan ilişkim hakkında:)
bi okul çıkışı hala aynı hattan gidiyosan,buluşalım bi güüünn...ciddiyim he:)bu arada zati zor anne oldum,tez kaynana olduuumdaki halimi düşünmek istemiyorum,lakin hakkat Diloş biraz cilveli yaauuww:)erkek cinsine pek ilgili kerata,yandık derim cicim:)

Canım Ç.G ciiimmmmmmmmmmm,bugün telefonda rehbere bakarken gördüm ismini ve aklımdan geçirdim...döndüm,iyiyiimmmmm:)hadi görüşelim:)

gayet enerjik sahneler dönen bi krıistıl olarak herkesi öper,görmek ister,artık sezonu açtıımızı sevinç ve kıvançla bildiririzz efemm:)okuyan yorum yazan,bizi seven,Maşallahlarını eksik etmeyen herkesden ALLAH razı olsun...seviyoruz ki biz herkesi,hayat yine pek güzel ki:)

Alphecca dedi ki...

Tamam ben bir fırsat yaratıp, oralara gelince seni arayacağım,
Normal hayata dönmeni, Dila Hanımcığımın tadına varmanı bekliyordum...

Bir cumartesi aniden gelebiliriz :)))))))))

Yasemin/Beril dedi ki...

Cyristal'ciğim umarım iyi şeyler söylemişlerdir hakkımızda sevgili dostlarımız:)))
O gün ben de havaalanından turistlerimi karşılıyordum sanırım siz Gloria Jeans tarafındaki çıkış kapısına yakındınız ve oldukça düşünceli görünüyordunuz. Galiba Dila'da arabasındaydı???. Yanınızdan geçerken Dila'dan tanıdım Maşallah o kadar güzelki...
en kısa zamnada tanışmak ümidiyle mesela Gülay'larda. sevgilerimle...

Evrim dedi ki...

Merhaba dila naz ın odasına bayıldım bıttı :) bend ekızımın odasını duavrkagıdı yapmak ıstıyorum ınternetde gezerken sızın resmınızı gordum ve bayıldım yorumlarda vanılya mobılyadan aldım demıssınız sıtesıne gırdım ama duvar kagıdı goremedım ben aslında antalyada yasıyorum 2 hafta ıstanbuldayım bu arada almak ıstıyorum modokoda mı burası eger sızın ıcın bır sakıncası yok ıse duvar kagıtlarını ve perdeyı nerdne aldıgınızı bana e maıl atabılırmısınız cook ts ederım
evrim.arslan@gmail.com.tr