Cuma, Mart 16, 2007

KIZIM,KUZUM,KIZANIM:)

Efendiim,nerde kalmıştık!Tee 30 Ocaktan beri yazmayan,haber vermeyen gıcık bir blogger ama aynı zamanda pek masum bir hamil olarak(biraz durumu kullanalım ama di mi:)) bir durum raporu yazmanın vakti biliyorum ki çoktan gelmiş,geçmiştir!
Kimileri hamileliklerinde gayet başarılı günlükler tutarken,ben bu dönemde bilgisayardan pek hazetmeyen aacayip bişi oldum ya pek enteresan..Neyse!Doğacak sabii kişinin teknolojiye pek sıcak bakmayan bir yapıda olduğuna mı işarettir bu nedir?Görüciiz bakalım!

En son 30 Ocakta,bizim beberuhinin cinsiyeti belli değildi ve ben de ona kılık kıyafet alacağıma kendimi süsler haldeydim.Hala o haldeyim fekat bizim bebenin de cinsiyeti çok şükür ki belli oldu.Efenim sabırsızlıkla kendime benzetmek istediim bir kız çocuğu sahibi olucekmişiz hayırlısıyla, ve sağlığı Maşallah gayet iyi olan bir bebeymiş ki 7 Şubat'ta gittiğimiz detaylı ultrason kontrolü ile öğrendik.Hamile olan ve hamile kalmayı planlayan arkadaşlara buradan bilgi,detaylı ultrasonumuzu İstanbul'da pek bilinen bir doktor olan Atıl Bey'de yaptırdık.Eğer bu konuda güvenilir bir isim arayan olursa,Atıl Bey süper bir Prof. ve aynı zamanda çok şeker bir insan,ekliiim istedim.

İşte 7 Şubat'ta bebe kişisinin cinsiyeti belli olduğu andan itibaren,bebe kişisi daha bir kimlik kazandı sanki...Bir coşku,bir heyecan...O gece,internetten bebek kıyafetleri siparişi vermiştim bile!Bir hafta sonra Amerika'dan bir iş seyahati nedeniyle gelecek olan canım cicim Ekinciğim getirdi efenim bu siparişleri...Kızımızın kirazlı ayakkabıları ve kirazlı kot elbisesi artık hazırdı!Niyeyse bi kiraz ve kırmızı saplantısı oluştu bende,hep kırmızı şeylere takılıp kalıyorum,azıcık çingenelik var galiba serde!

Ekin Hanım istediğimiz siparişleri getirdiğinde ve bir de daha önceden gelen hediyeleri önümüze dizdiğimizde, bizim bebenin kılıklarını koymak için bir dolap gerektiği ortaya çıktı...
Şimdi bu karışık bir durum çünkü aslında hayatımızda değişen bir sürü şey olduğu gibi, evimiz de bebeğimizin gelişiyle değişecek...Yeni yepyeni şeyler oluyor hayatımızda,ve ben evlendiğimden beri hayalini kurduğum doğup büyüdüğüm mahallede yaşama isteğimi bebekle beraber gerçekleştirebileceğim! Dolayısıyla,bebekimiz doğduktan 3 ay sonra biz yeni evimize taşınıyor olacağız.Bu sebeple minik hanıma bu evde oda yapmama kararı almıştık.Bir beşik alacaktık,yetecekti,yeni eve güzel bir oda hazırlayacaktık...
Ne var ki öyle çok ıvır zıvırı olunca hanımın daha şimdiden, kendisine bir dolap yapmak gerekti...Ve ben de oturma odasındaki Ikea kitaplığın 3 rafını çıkarıp içine askı takmak ve önüne perde koymak suretiyle bir bebek dolabı haline getirdim ki oturma odamız hafif bir bebe odası kıvamını böylece aldııııı:)Pratik çözümler için,Ikea gerçekten bire bir, seviyorum kendisini,buradan tekrar ileteyim dedim:)



Bebek odası kıvamını alan oturma odasını gören bebek hanımın babası eşim olcek heyecanlı insan,kızına ilk hediyeyi aldı.O da resimde görülen güzeller güzeli tahta attı!Kendisine ailecek bayıldık,odamızın en güzide parçası ilan ettik...Üzerine sallanacak bebeğimiz henüz daha karnımda sallanıyor olsa da,biz dekorasyon objesi olarak kendisini pek sevdik...

Ondan sonracııma,sürekli bir koşturma,telaş havası ile akıp geçti günler...Bu arada,canım cicim Topluiğnecim,2 kere geldi gitti İstanbul'a ve malesef ikisinde de görüşemedik.Ona ayrı bi üzüldüğüm gibi, bir de son gelme sebebi zaten pek üzücüydü,kayınpederini kaybetti iğnecim..Kendisine,eşine ve ailesine buradan sabır ve güç diliyor,onu çok öpüyorum.Ve ilk gördüğüm anda çokcana sarılmak istediğimi de belirtiyorum çünkü o telaş ve zor günlerinde resimde tahta atımızın üzerinde görülen şeker pembesi süper güzel bir battaniye almış iğnecim,hala her baktığımda o batanniyeye gözlerim doluyor...Hamilelikte insan biraz daha fazla duygusal oluyor!Ne tatlısın be iğnecimm...Bundan sonra hep güzel günler olsun ailenize ve herkese......




Efendime söyliim, sonra,bebeciğimize dolap yaptığımızı gören annemm,canım benim,sandıktan sakladığı benim bebeklik kılıklarımı çıkarıp,yıkayıp ütüleyerek getirdi ki bu da hamil kristıl kişisi için ayrı bir göz buğulanma sebebiydi...Bu fotolarda görülen mavi beyazlı elbise ve yeşilli mavili t-shirt ve takımları şu anda yuvarlanmakta olan azman bir herkül tipli kristıl insanının bir zamanlar giydiğine kiiim inanır ki:)

Azman bir herkül tipli dedim,devam ediim buradan efenim...İlk 5 ay,gayet mantıklı kilo alımı olabilen bir insan iken...Yani mantıklı derken,aslında kimileri yine de benim 5 ayda aldıımı tüm hamilelklerinde alıyor tabiğğ de...
Neyse,ilk 5 ay,6-7 kilo almışken son bir ayda ben diyim 4,sizin diyin 5, efenim onlar desin 6..öööle bi yemiş yemiş semirmişim ki olcek gibi diil!Fakat yerken ve semirirken de farkına varamamışımm..bu hafta doktora gittiğimde tartıya çıkınca grup halinde,doktor,ben,esrucan(başka bir hamil),doktorun asistanı,ve koca, topluca şok olduk...Yani nasıl oluyo anlamıyorum ama görünürde ben o tartıdaki insan diilim ama tartıda şu an telafuz edemiciim rakamlardayım efenim.Hayırlı uğurlu olsun diyim...Israrla büyümekte olan bir göbek ve koca bir surattan başka bi yerimde de irileşme yok,o da enteresan bi kilo alımı diye ekliim..
Bu sebeple, hala kendimi süslüyor, aldıım kilolar alacağım kılıkları etkilemiyor ve hala normal insan mağazalarındaki normal güzel elbiseleri üzerime giyebiliyorum...Ama zevkli oluyor bööle tabi,göbek kocaman ve sen o koca göbekle gerine gerine gezebiliyor,yerken göbeğinden utanmıyorsun!Şu sorular can sıkabiliyor tabii...mesela hiç tanımadıım bayanlar oluyor,mağazada,yolda..niyeyse hemen bir muhabbet gelişiyo:
Bayan yanındakine, ya da bana :Ay Maşallah ne tatlı bir hamile...pek şeker...vs..
Ben teşekkür ediyorum sırıtarak..
Sonra bayan: Kaç gün kaldı caaanımm..
Ben: 90 gün!
Bayan: Şok!:):)
Ya da ikiz mi diye soruyolar göbeen büyüklüü karşısında , ben de sinirlenmeden cevaplıyorum her soruyu:)
Yani diicem şu ki aldıım tüm kilolar göbeemi öne doğru uzattı ve dev gibi oldu,hakketten bugün doğurcek gibi duruyorum!
Resimler var,bir dolu çekildiğim,ancak bende mevcut değil,gönderilsin yayınliciim,bekliyorum..
Onun dışında, bu son ayda 4-5 kilo aldıım için, ellerimde uyuşmalar başladı...Obezlik ya da hamilelik nedeniyle olabilirmiş bu ,hem obez hem hamil olunca kesin oluyo demek ki!Aslında tuzlu yemememe rağmen,bu tür uyuşma ve şişmeler,mesela eller ve ayaklarda şişmeler de oldu bu son hafta...Biraz endişelendirdi beni,ancak tahlil sonuçlarım falan normal..tek sorun çok fazla ayakta duruyor ve araba tepelerinde geziyor olmam...Bir de tabi biraz daha tatlıdan falan uzak bir hayata geçersem,kilo almamı daha kontrollü hale getirebilirim...Yoksa 6 ayda 12-13 kilo almış biri olarak, 9 aya kalmaz patlarım!


Ve son konu tabii, bebeğimizin,hanımefendinin isim olayı...
Kendisi içimde oynamaya başladığında ve ben bu hareketleri hissedip korkmaktan vazgeçtiğimten beri, daha heyecanlı ve acayip bir duygu şeyi içindeyim...Ve kızımıza en yaraşan ismi bulma çalışmalarına başladım her anne-baba gibi...
Duru ismine acayip sıcak bakarken, hastanelerin web sitelerinde yeni doğan bebelerin resim ve isimlerine bakmak gibi yeni bir alışkanlık edindiğimden beri!, son günlerde her yeni doğan 5 kızın 2sine Duru ismi verildiğini görünce vazgeçtim bu isimden...
Sonra Duru olmadı Dora koyayım dedim...Bir baktım ki Dora, meğer süper sevimli bir çizgi kahraman!Koca kahve gözlü,kahve küt saçlı ,aynı benim küçüklüğüme benzer bir kız...Nasıl ısındım isme...Zaten erkek olursa Doruk mu koysak diye düşünürken,Dora'nın da Doruk,Zirve anlamı taşıması iyice kararımı etkiledi...Ne var ki bu isme karşı çıktı herkes...Kimi Musevi ismi dedi,kimi uyduruk dedi...Annem hele,telefonu yüzüme kapattı ismi ilk söylediimde!
Sonra çizgi film kahramanı ama anne çok şeker diyince, Safinaz koy o da çizgi film kahramanı diye pek olumlu tepkiler verdi!

Koca da pek sevmedi aslında, o sevsin ismi diye, gittim Dora'nın bebeğini aldım getirdim eve...Ama bebeği çizgi film halinden daha sevimsizmiş ööle dedi! Oturma odasında bir adet Dora bebeğimiz olduğuyla kaldı...

Bu isimden de cayıldı!

Bu haftanın ismini açıklıyorum Defne efendim...Babası ısrarla her ismin sonuna Naz eklediğinden..Ben ise iki isme karşı olsam da babaya da ayıp olmasın diyerek,düzeltiyorum..Kızımıza yeni aday isim...Defne Naz efendim!

Daha iyisini bilen, isim önermek isteyen beri gelsin!


DİP not1: Böyle uzun süre yazmayınca anlatması da uzun sürüyor,sıkıcı oluyor,kusra kalmayın!
Dip not2: yorumlarınıza cevap yazamıyorum ama bi soluklanayım tek tek cevaplamaya döneceğimdir Umarım...fekat şunu söyleyebilirim ki, burayı,canım sizi asla unutmadım,hep özler durumdayım..Arada girip herkesi okumaya çalışıyor,herkesi pek çok seviyorum...ve son postun yorumlarında bahsedilen baby on board yazılı t-shirtten eksik kalmayıp aldığımı da bildiriyorum!Bir daha bana hiç bi kuvvet o paraya bir t-shirt aldıramasa da ,kızım için efenim kızım için:)diyerek herkesi öpüyorum!
dip not3:ibekim ve aslıcım beni sobelediydi ama aylar oldu,beni ayıplamiceklerine inanıp,aflarına sığınıyorum...ulen o sobeleme canavarı kristıla bak be heey gidi heeyy peeh! diye ekliyor,kaçıyorum!
Posted by Picasa

31 yorum:

Adsız dedi ki...

Teeyt en birinç yorumu ben bırakıyorum!

efenim, etraftaki hamillerin gün boyu işi gücü bırakıp "ay onu da mı yapsak?" "ay şööle olunca bööle oluyomuş kıız!" tarzı sohbetlerinden fena halde bayilmis, gina gelmis bir insan kisisi olarak ben, blogosfer'in en bi taze bebeginin (kolay degil, veletin prediktor gorunusunu bile biliyoz biz!) adi icin onerilerime geciyorum efenim!

Mizyal (kirilgan manasina geliyor, turkiyede sadece 5 kiside var), Nevra, Azra, Naz, IlgIn, Itir, ilkin, Tennur, Tendu (soylentiye gore misir prenseslerinden birinin ismiymis, bu da 5-6 kiside var).

hayirli dogumlar efenim :)

Alphecca dedi ki...

Demek bir küçük hanım daha katılacak bayanlar camiasına :) Biz ipek ismine bayılıyoruz kızoşumla, bir kız kardeşi olursa ismi şimdiden hazır. Hoşunuza giderse minik hanımefendi ile paylaşabiliriz sanırım. Hem mail adresi açısından da avantajlı bir isim. Hiç türkçe karakter yok.

Öpüyorum.

tozbezi dedi ki...

kiristalim doğa koy bak sana diyim bir doğa annesi olarak doğa isimli kızların pek birsakin mantıklı ve aynı zamandada komik olduklarını ben tecrübemle sabitledim ,aynı zamanda daha seni hamile hamile görememiş olmamda pek bir yaradır içime ,en kısa zamanda görüşme ümidiylen seni çok çok öperim canım benim...

Unknown dedi ki...

nihayet ses çıktı senden enerji yumağım bir yumak daha ha :)

Adsız dedi ki...

Büssürü yorumum var, öncelikle senden nefret ediyom bu kadar açık arayla yazdıın için, gazteye her hafta yazıyosun ama, ah ah işte money talks.
ikincisi, Allahtan dora neyim koymamışsın adını, çizgi filmini seyrettin mi bilmiyorum ama ben seyreden talihsizlerden biriyim. bu kız eblehten hallice bir varlık, gideceği yolu 20000 sefer tekrar etmeden bulamıyo. Allah benzetmesin yoldan dönmüş.
üçüncüsü nehir isimleri koy çocuuna, nehir gibi aksın kolayca geçsin ömrü, sağlıkla gürüldeyerek, ben kendi çocuum olursa, ki muhtemelen olmaz burdan direkt menapoz düşünüyom artık, öyle isimler koyucam, Arda, MEriç, Tuna, Seyhan, Fırat, güzel isimler bunlar. Erkek olsaydı Doruk iyi olurdu ama bak, kaç tane Doruk isimli öörencim olduysa hepsi sınıf birincisi idi.
bi de naçizane bir tavsiye, ilginç abidik isimler koyma, okula başlayınca milletin maskarası oluyolar, çocukcaazın ömrü azap içinde geçiyo.
öperim koca göbek!

aklimdangecenler dedi ki...

Defne iyidir defne sen anladin beniiiiiiii ;-) kilolarinida takma muhim olunca beberuhi kisisi dogunca onlardan diyet ilen kurtulabilmek, ben cok az aldim hamilken fekat verebildimmi hayirrrr...iste muhim olan neymis? kilo miktari diilmis...operim...

Gün dedi ki...

Canım benim o koca göbişinden öperim seni :) Özledim...

Dora'nın bir anlamı da Yunan mitolojisinde tanrının hediyesi demekmiş ama benim bildiğim Dora'lar hep erkek :) En iyi sen ben bilirim bu unisex isimlerin zorluğunu :)

Adsız dedi ki...

dora bey neyse de.. doraaanım.. cık cık hiç olmadı.

cenebaz dedi ki...

Dora Yunan ismi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis. Ama güzel isim, düşünülebilir.

KUGUU dedi ki...

Ee biz seninle telefonda konustugumuz gunlerde aday adi Dora idi, simdi degismis bile:)) Ama ben DEFNENAZ i begendim- birlesik yazdigima dikkatini cekerim tatli gobish:))

acicikolata dedi ki...

cizgi roman ya da film kahramani derseniz, chucky'yi bir dusunun derim. o resmini koydugun bebekten daha korkunc degil valla ehhe

CaDı dedi ki...

Ben şahsen tahta atı görünce gülme krizine girdim:) Arkadaşımın bebişi tahta atının üzerinde saatler geçirirdi de:P O da kız bebek ve gece ağlamalarında, sadece babası atına bindirip trt3 de at yarışlarını açıp iki saat sallayınca uyuyor!! Hatta televizyondaki atların hızını gören bebiş onlarla birlikte atta hız bile yapıyor:)))
Kirazlı ayakkabılar ve eteğe bayıldııııımmm!! İsim bulma konusunda acuk eblehimdir, yardımcı olmayı isterdim ama malesef:(

mayonez dedi ki...

yerim seni ben tatlı hamil:))kırazlı ayakkabı ne kadar güzelmiş. ayrıca kiloyu takma yürüyüşle gider hepsi,sağlıklı ol yeter..

önerilerim..
ebral,masal,mısra,zirve,elif,zülal
ebral iffetli kadın demekmiş..

bu arada isim cidden çok önemli,insanın karakterini etkiliyor bence..benim ismim ahanda açıklıyom Emel,annem esin olsun diye çok uğraşmış lakin emel sayın hastası babannem emel koyuvermiş ismimi ve cidden benim isteklerim hiç bitmez yane:))

enne dedi ki...

Yorumum uçtu gitti!!

Ben de Kiraz ismine bayılıyorum. Hem ayakkabıları ve elbisesi ile de uyumlu olmaz mı? Kiraz Hanım? Çok çok güzel yahu. Bir kızım daha olursa Kiraz olsun adı, inşallah.

Defne dedi ki...

"Defne" iyidir, evet evet "Defne" olsun :)...Kih kih!!

Annelog Atölye dedi ki...

Yazmana sevindim, merak ediyordum nasıl gidiyor hamilelik diye.
Atıl Bey'e biz de gitmiştik oğlumda, şeker bir o kadar da güvenilir biri.
Defne Naz çok güzel bence. Ama daha vakit var, ennn içinize sineni (büyüklerin de tabii:) bulacağınıza eminim.

Adsız dedi ki...

selam crystal'cim,
ben su u.s yasiyan hatta ikizim mi var diye dusunmustuk karsilikli:)(memleket,buyudugumuz semt,dugun tarihi burc hepsim ayni hani)
canim,
tebrikler...
tek avazda insaAllah...
:)
cry'cim
U.S'de turkler arasinda moda isimler var.orjinal olcam diye abartanlar var tabe:)bebek ismi anlami soran cok olur bana.yay burcu durumu herbisicikleri bilme olayi!
efem duydugum hos olanlari liste yapem sana;

Kayra:uc kutsal kitapda rahmet kelimesi olarka gecer.
Alara:su perisi
Didar:yuz,cehre
ilayda:ilayda odesa destanidaki kahraman,peri.
Berfin:yagmur,kar
ceyda:ceylan gozlu,guzeller guzeli
Dilayda:dilli,dilbaz
Dila:ask
:)

cyr'cim,Defne naz'da hos lakin ikisi bir arada olunca anlam derinligi olmuyo.ama kulaga hos geliyo.
onemli olan senin begenmen, annenindir isim hakki!



optum.


not:anlamini bulmadigin bir isim olursa bana sorabilirsin.SU'nun dikkatine diye manset at:)


SU.

Aslı Cin dedi ki...

Canımcığım, bir solukta okudum yazdıklarını. Ve dedim ki, yok Cry dediği gibi patlamadan bir an önce buluşup bir tatlı da birlikte yemeliyiz. :)

Ayıp olur mu hiç, bir kere harika bir mazeretin var.

İsim konusuna gelince benim de senin Dora'n gibi kabul görmeyen bir isim adayım vardı, tam eşimi ikna etmiştim ki oğlumuz oldu :)

İkimiz de renklerle ve boyalarla uğraştığımızdan ve o rangi de pek sevdiğimden Lila koymak istemiştim. Sonra Hollywood'dan biri koydu kızına o ismi, kıskanç şeyler noolacak ? Hıh !!!

Ama sen koymak istersen ( ki buna da ailenin sıcak bakacağını sanmıyorum) telif haklarını veririm seve seve.

Adsız dedi ki...

ben kızıma IRAZ adını koymayı çok istemiştim. o kadar çok itirazla karşılaştımki etki altında kaldım ve vazgeçtim, şimdi çok pişmanım keşke koymuş olsaydım...

bence canın ne istiyorsa o ismi koy. allah adıyla yaşatsın, analı babalı büyütsün.

Nenoni dedi ki...

Merhaba Cry bebişin adını Elif koymayı bir düşün.En sevdiğim isimdir de.Bir kızım olsaydı kesin Elif koyardım.Bebeğin sağlıklı haberlerini dört gözle bekliyoruz.Ama arayı bu kadar uzatma emi?

Age35 dedi ki...

Canımcım,bendegitmişdim Atıl Yüksel e hemde amniosenteze..=(Ama dediğin gibi çok şeker kendisi.Hiç acımamıştı...=)Canım yoksa sen buralara mı taşınıyorsun???Beni bilgilendir lütfen..İsim önerilerine gelince bizimde halamızın bebeği olsu.Biz ona :İPEK ,MİNA,LAL, isimlerini önermişdik.Onlar ise NAZLI koydular bebişin adını...

Adsız dedi ki...

merhaba blogerlerın en hamişi

bende isim konusunda fikrimi belitmek istiyorum efenim...diğer arkadaşlar gibi defne ismini tek başına çok beğendim,diğer önerilerimde şunlar;
*ılgın:bir çeşit süs bitkisi
*melike:hükümdarın karısı,melikten türemiş ama kızlara çok yakışıyor bu isim
*beliz:işaret,iz demekmiş

evet isimlerim bunlar,sana kolay gelsin en güzel ismi bulup vereceğine eminim...

berfin

gazel vakti dedi ki...

Kris bacı bir an önce doğurda isim konusunda hepimiz rahatlıyalım. Ben yeni iki kız ismi öğrendim geçen yapılan ikinci geleneksel akraba günümüzde.Ceylin ve Eymen. Valla uyduruk değil kendisi bi hoca hanım kişi olan yengem dedi.Ama maalesef bizde doğmuş ve doğacak tüm çocuklar yeğenler erkek. Niye maalesef dediysem töbe töbe. Allah kurtarsın diyenler oluyomu sanada ben kendimi hapse girmişde çıkamıyomuş gibi hissediyodum hamileliklerimde.

Toplu İğne dedi ki...

ulen allam ya; ben seni çok seviyom.
al sana isim: zinnure ya da zinnur can ehi ehi

elma dedi ki...

Odaniz ve ciciler ve renkler cok sahane gorunuyor kiristil, kiz cocuk ozlemim depresti bakinca..
Defne Naz guzel bence, kulaga cok kibar cok guzel geliyor. Yine de Nehir ismini de cok begendigimi soylemiyim yeri gelmisken:)
Saglikla gelsin dunyaya insallah, ismini guzellestirecek olan kendisi olacak zaten, sen ne koyarsan koy annesi! Sevgiler.

nilly dedi ki...

Kesin yeni biryazi yoktur yine ama tiklamadan gecmiyim dedim veeee ta daaaa. Isim konusunda birsey diyemeyecegim. Cogu arkadasim 'cocugum olursa su ismi koyucam, cok seviyorum' derlerdi ve benim aklimda olan hic bir isim yoktu, hala yok. Tr'deyken benim ismimde olan tanidigim kimse yoktu etrafimda ama US'ye geldim 3 tane tanidim. Kendi adini rahat soyleyebilecegi ve ismi yuzunden dalga gecilmeyecek, kiz mi erkek mi belli olan bir isim dusunun :)Imdat, Yeter, Dondu, Durdu diye garip manali isimlerin bebekliklerden beri cektiklerini dusunun :)

Adsız dedi ki...

Ben SUARA öneriyorum(türkce karakter olmadigindan bastaki s-sh yada sch olacak)Sevgiler

limonagaci dedi ki...

Merhaba Cry,
ben seni uzun zamandır takip eden sessiz okuyucalardandım.
Yazılarını keyifle okuyorum ve ve ve o tahta at acaip seker bişiymiş.
dolap çok güsel olmuş.
kilolarının da tadını cıkar.
iyi haberlerini bekliyoruz.

Adsız dedi ki...

iyi geceler merhaba efendim sizin çocuğunuza vereceğiniz isim size bağlı ama bende bi yay burcu olaraktan kızımın ismini ben koydum (ayşenur) komşuma bir yakını geldiği zaman camdan kendi kızına"ayşenur ayşenur"diye seslenişi benim bu ismi koymamda etkili oldu tavsiye benden bu arad kafiyelerin süperrrrrrr

Adsız dedi ki...

LUCEYN olsun muuuu? Esimin kuzeninin kizinin adi. Arapca asilli sanirim (Turkiye`de kullanilan isimlerin cogu gibi). Ne mi demek? Gumus, gumusten, parildayan vs demek. Ayni anlama gelen bir de SiMiN ismi varmis. Ben LUCEYN`in kulaga cok yumusak ve kadinsi geldigini dusundum. Isim-karakter iliski baglaminda kuzen kizi cidden tam bir feminite abidesi. Fotograf cekilirken derinlere dalip gitmis bir bas egmesi ve bakislar mi dersin, okulda amigo kizlarin basi olmak mi? Bir giydigini bir daha giymemek, anne ve kizkardesi kiskanmalar, babayla flortoz diyaloglar. Isveli filan bir kiz yane.

Ay ne reklamini yaptim di mi suncagiz bir ismin? Ama kuyruk acim var bu isimle ilgili.Bu ismi salak kuzen bizden duyup kizina koymasaydi ben kizima koyacaktim, caldi hirsiz :)

Ama senin kizina koyacaksan sevinirim, ayni ailede degil ne de olsa ;-P

Saglikla gecsin bu kocaman gunlerin, bebegine dair heveslerinin hepsini yasatsin Allah.

crystalsdreams dedi ki...

yımırcaaaakk,ne ilginç isimler önermişin ööle,ben de kendimi araştırmacı sanırdım...helal valla,seni alan yaşadı şekerim:)

çocuk gibi tatlı bağyan,ipek ismi kapıldı efenim:)yakın bi arkadaşım doğuracak benden hemen sonra,o kapmıştı,artık senin güzel kızoşunun kardeşi ile o paylaşaşcek ismi şekerim:)

tozbezim,canım benim çok özledim uleynnn.. doğayla denizi ve tabii ki seni öpmeye gelmek istiyorumm yaaa..ayrıca doğa kızlarının tatlılıkları ve komiklikleri anneden geçiyor söliim:)

dalicanımmm:)hayırlısıyla bi yumak çıkariciiz inşallah..bak dedin dedin,işte al sana yeğen canıım:)

duygucuum,ben de tahta ata bayıldım..dekorasyon için bile olsa tatlı bişi...defne ise malesef zamana ve arkadaş hatrına yenik düştü!o isim yüzünden diğer bir hamile arkadaşımla küsüyoduk az daha inanırmısın!

lafazanus seni ve yorumlarını pek özlemişim,hastanım:)1.si gasteden bi mok almıyom Allah seni inandırsın...2.si Dora isminde köpeği olan bi hanım ile tanıştım,kendime öyle geldim!Çizgi filmi seyretmiştim hep Arakçı Tilki git buradan diye bağırıyodu,ne diyo napıo tam annamadım!3.sü Nehir isimlerini koca istemedi,yoksa ben de beğeniyorum o isimleri...veee umarım Dila'yı beğenmişindir ve umarım sınıfındaki Dila'lar(varsa) güzel ve başarılıdır!

namastecim,canım benim..evet defneyi düşünürken,aklımdan geçti tüm defnelerrr...ve hepsi çok tatlı,çok güzeller diye sevindim..fekat,arkadaş hatırına ismi bağışladık be anacım:)

sitare semaacıımm,senin hamileliğine de süper sevindimm!kısmetse artık bebelerle buluşucazz sanırım:)

günüm tatlımmm,ben de çok özledim!unisex isim konusunda bir sen bir ben zati derim:)o sebeple dora out,dila in:)

yımırcaakk, e sen dorayı sonradan mı farkettin:)evet evet dora hele bayan isminde pek olmuyomuş,ben de sonradan şeyettim:)

çenebazcım..ben de dorayı beğenip,reklamını yaparken,aynen yunanlı bakanı falan örnek verdiydim..ama sonra,köpek adı falan çıkınca...işte vazgeçiverdim:)

kuğucumm,defnenazın da modası geçti şekerim:)şimdi dila naz devri başladı!umarım bu son olur,pek ısındık bu isme çünkü..bakalım beğenicek misin:)

gayriyeee,chukky de fena diil de çok ecnebi ismi be şekerim:)hakkatten şimdi bebeğe baktım da chucky havası yok diil!fekat çizgi film kahramanı olarak safinaz tam süper olmaa mıı:)

cadıcıım,canım benim..şekerim umarım bizim tahta at uykusuz gecelerde işe yarayan bişi olmaz, yani umarım ööle çok uykusuz gecemiz olmaz:)ayrıca hadi darısı başınıza:)bi kirazlı takım da size alalım yakında:)

mayonezimm,emelim:) mısra ismini düşünmüştüm ben de...fekat annem o ne be mısır gibi diyip içimi kaçırmıştı sağolsun!çok derin mevzu şekerim!sana da cadıya didiim dileği diyorum,darısı başınıza efeniim,yapın bebeği kirazlı takımlar kristal teyzesinden diyorum:)

Enneciim,düşündüm biliyomusun ben de Kirazlı şeylere bayılıyorum yoksa bu çocuğun adı Kiraz mı olsun diye de...koca yok erik koyalım diye dalga geçti benle!sen yap 2.yi,kirazlı bir takımla gelirim size(3.takım sözüm oldu,şimdiden kirazlı elbiseleri alayım ben:))

Defnecim,Defne tabii ki iyidir,ama arkadaşa kaptırdık ismi diyim ben...yaramı deşmiyim bi de:)

annelogcumm sen tabii tecrübeli anne,gayet biliyosun ki o isim değişebilir:)değişti de:)umarım dila son durağımızdır,hemen hemen herkes pek sevdi!

sen kesin ikizimsin su..ben karar verdim:)o yazdıın isimlerin çoğunu ben zaten beğenmiş ve listeye almıştım!Dila da bir arkadaşımın Dilara isimli kızının ne kadar tatlı olduğunu bir kez daha görmemle kesinleşti..Dila'nın aşk anlamına geldiğini bilmiyodum,gönül çelen diye bir anlamı var...ve sanırım Dila olacak isim:)Türkiye'ye geldiin an beklerim!Hem ikizim,hem de Dila ismini öneren şekerim:)

Aslıcıım:)Lila rengini ben de pek severim, hatta evin 3 odası ve banyo bu renkle dolu....ancak kızın ismine de lila diye ısrar edersem, koca beni bırakır diye korkarım:)ve evet lütfen artık buluşalım!

Derya!Iraz hamileliğin ilk günlerinden, hatta daha öncesinden düşündüğüm bi isim...Kocanın isminin harflerinin yer değişmesiyle oluyor ve soyadımızla Iraz Ilgaz süper oluyor...Ancak gel gör ki bizde de çok tepki aldı,yok kaba,yok manasız,yok köylü adı diye..vazcaydım..Ama eminim çok sevseydim bu ismi bırakmazdım...Dila'ya tepkiler gelse de çok kararlıyım:)Sen de kısmet olursa 2.ye koyarsın Iraz'ı olmaz mı:)

Nenonicim,arayı uzatmayı ben de istemiyorum ama dışarlarda gezmekten vakit bulamıyorum!Elif ismini ben de pek severim ve fakat dayımın kızının adı Elif,bi aileye 2.Elif olmasın dedik:)

Ageciim,geliyorum evet oralara geliyorum oley diyiim:)Mina benim listede vardı ama söylenmesi zor diye düşünüp vazgeçtik,fakat Dila'nın da okunuşu pek kolay diilmiş onu farkettik!

Berfin,senin ismin de pek güzelmiş:)Melike çok sevdiğim güzel bir arkadaşımın adı,ama koca istemedi diye liste dışı kaldı!

Gazelim iyi ki varsın:)O Allah kurtarsın lafı beni de aynen senin hissettiğin şekilde hissettiriyo,bunalıyorum:)Ve bu arada haberin olmadı ama söyliim..Ceylin ismi, geçen günlerde 1 hafta boyunca en popüler ismimizdi...Sonra niyeyse işte yerini Dilaya bırakıverdi!Eymen'i de ilk senden duydum,dün başka bir hamile arkadaşım söyledi kendi kızı için düşündüğünü!

iinecim,canım benim..ben seni daha çok seviyom.zinnure zennubem benim!

ah ya elmacım,seni de özledim..du bi giriim sayfana hasret gideriim!
Nehir ismi güzel,Efe'Yle de gayet güzel olur diyim,hadi bakiim:)

Nillyciim,ben de ismi nedeniyle asker kaçağı bile olmuş biri olarak bu konuda çok hassasım!Dila tamam mı,ne dersin?

Serap,ilgine teşekkür ederim:)Şuara gerçekten ilk defa duyduğum çok ilginç bi isim.Dilaya zor alışan aile fertlerinin kafasını daha fazla karıştırsam mı :)

Limonağacı,hoşgeldin:)ben de hemen seni okumak istiyorum,birazdan gelirim:)dilerim hep iyi haberlerle gelirim:)

ayşenurun annesi ya da babası sevgili anonim,tavsiyenize teşekkür ederim:)kafiyeleri severim:)

Mrs.Sciim, nasılsın!Luceyn şimdiye kadar duyduğum en enteresan isim..diğeri de Şuara idi ,3-4 yorum önce tavsiye edilen...Fakat senin o kadar istemene rağmen önce eşinin kuzeninin o ismi koymasına üzüldüm!Ben olsam o isimde yine de ısrarcı olurum,aile içi problem olacak sa da Simin koysan olmaz mı ki....O da çok güzel bi isim...Benim listede, Sim de Simin de vardı...Şimdi karar kıldığım Dila işveli ve güzel bir isim gibi gelir umarım sana da:)bana öyle geldi,hep ismi ve kızın geleceğini hayal ederek düşündüm isimleri:)

Allah hepimize güzel günler yaşatsın,bebek isteyenlere bebek,para isteyenlere para,aşk isteyenlere aşk,sağlık isteyenlere sağlık versin diyerekkk...bu uzun yorum kısmını bitiriyorr..
herkesi pek çok öpüyorum...Elmacığımın da dediği gibi...İsmi güzel yapan o ismi taşıyandır!
vay be ne kapanış yaptım:)