Cuma, Aralık 01, 2006

önce özetler!

Ekim başı yok olup aralık başı ortaya çıkan bir kişiliğin anlatacak çok şeyi olması gerekir değil mi!Evet var anacım, anlatacak çok şey var...Vakit bulsam ve bilgisayar başına daha önce geçebilsem daha önce anlatacaktım ama olmadı işte!
Haberler ve özetlere geçmeden evvel, son iki postuma; evet evet, ekim başı ve kasım başı yazdığım bana hiç yakışmayan havadissiz kısa postlara yorum yazan tüm en bi güzel arkadaşlarımdan o postlarda cevap veremediğim için özür diliyorum.Sebebini sona sakladığım durumum nedeniyle mazur göreceğinize inanıyorum.Sakın sondan başlamayın ama okumaya,bak boşuna mı uzun uzun yazıyorum!tamam işte anlatmaya başlıyorum!
Önce Özetler!
*KırisTıl Hanım Amerika'yı yeniden keşfederken dünya tatlısı bir arkadaşa daha kavuştu,pek güzeldi,pek hoştu!
*Kıristıl Hanım Amerika dönüşü koşa koşa Ankara'ya gitti, ama bu sefer bu gidişi blog arkadaşlarına haber veremedi..Sebebi azzz sonra!
*Kıristıl Hanım hayatının şoku ve acayip günlerini son bir aydır inişli çıkışlı olarak yaşıyor...Neden miii? devam edin efenim!
(hay kıristıl hanıma diyenler olabilir,haklıdırlar aslında tam da müsait olmuş o deyişe yani!)

 
Ekim ayının gayet güneşli güzel ilk günlerinden birinde,kalbim hop hop ederek gittiğim havaalanında müthiş seyahat ekibimizle buluştuk ve pek leziz yolculuğumuz da başlamış oldu.Ben demiştim ama taaa ne zaman! Ender iyi olacak ve yeni maceralara koşacağız demiştim,hakikaten koştuk da!
Uçak yolculuğu uzun sürse de, ben hiç uyumasam da korktuğum kadar sallantılı geçmedi ve güzel güneşli bir New York öğleden sonrasına dalıverdik,indiğimiz gibi o ilk gün...Böylelikle kilometrelerce yol katedeceğimiz seyyah halimiz başlamış oldu.Kiraladığımız araba ve daha önemlisi yolda yardımcımız, yol bulma sistemi pek başarılıydı.Biz ismini Mike koymuştuk bu sistemin,sağa dön düz git şeklinde,neredeyse hiç kaybolmadan ilk gün ilk durağımız Boston'a varıverdik.Saatler süren uçak yolculuğu ve sonrasında yine uzun saatler kullandığımız araba yolculuğu neticesinde epey yorgun düşen grubumuzun tüm üyeleri kalacağımız otele geldiğimizde ve odalara çıktığımızda sevinç çığlıkları atıverdi!Deliksiz bir uyku ve akabinde Boston'un soğuk ama güneşli sabahına uyanış...Akşamüstü yetişeceğimiz bir uçak olduğundan, panik halde hızlı bir Boston gezisi yapmaya çalıştık...Sabah pek müstesna,pek değerli,çok ünlü Harrr vıırd üniversitesi ve civarını geziverdik..Kahvaltıyı pek şirin bir kafede Amerikalı stili bagellar ve kahvelerle ediverdik..Sonrasında ise koştura koştura Boston'un ünlü ve gezilecek yerlerini gezmeye çalışıverdik.Ama ne akla hizmetse o gezinin tam ortasında eczane ve market karışımı benim en sevdiğim tükkanlardan olan WallGreens'e giriverince ilk resmi Amerika günümüzde, Boston'u gezmeyi unutuverdik!Manasızca, rujlar,ojeler ve dahi kremlere takılıp fiyat incelerken, saatin nasıl geçtiğini anlayamadık...ve karınlar da acıkınca pek heyecanla,Cheesecake Factory'de kendimizi buluverdik!İki ruj alıp bir çizkek yiyerek Boston'daki günümüzü bitirince üzüldük ama bir daha geliriz diye kendimizi avutuverdik...Ay aldık verdik,biz sizi yendik..bu nasıl bir anlatım yahu!Kurtuluyorum hemen bu veriverdik halinden!
Neyse efenim..Boston'dan uçarak Charlotte isimli sakin Amerikan şehrine vardık...Amerika'ya bu tarihlerde gitmemize sebep çok kıymetli arkadaşımız Adanalı Sarper'in düğünü olacaktı ve yaşadığı şehir burasıydı...Pek eğlenceli,değişik bir düğün törenine katıldık, az biraz alışveriş ve outlet turlarına başladık...Veee, araba kiralarken biraz vukuat da yarattık..tık derken, tım diyim bari tam olsun...Yarattım efendim...Ayrıntıları burada bulabilirsiniz...

Charlotte'ta kaldığımız iki gün sonrası, yolumuza devam ederek, uzun ve trafiksiz yollardan geçerek,Richmond'da mola verdik.Gece benim,kocanın,ve grubumuzdaki üyelerden Ender ve Sedef'in de çook eski arkadaşı olan Vala'nın evinde kalacaktık.Sağolsun Vala kardeşimiz,kendisi evde olmasa da anahtarını bize vererek Türk misafirperverliğini orada da yaşattı,buradan kendülerine teşkürü borç bilirim:)
İşte efenim,biz bööle Richmond'da bir gece geçirirken,yine bir alışveriş merkezi bularak gecenin bir kısmını oraya ayırmışken...Çok tatlı bir arkadaşım oluverdi o Richmond akşamında..Onu diyecektim Ben...Bir de mahçup etti beni,nasıl teşekkür edeceğim, ne yapacağım o güzel hediyeleri karşısında hala bilemem!
Salıncaktaki iki kişiyi de tanıdık efenim biz o soğuk Richmond gecesi..Banucuk resimlerinden görüldüğünden daha sıcak, daha tatlı daha da güzeldi...Kısa da olsa, bir kahve ve üzeri kısa süren bir akşam yemeği ile onu görmüş olmamın keyfi mutluluğu anlatılamayacak kadar çok güzeldi! Elimi kolumu sallaya sallaya gittiğim buluşmadan,nasıl güzel bir hediye paketi içinde bir sürü hediye sahibi olarak ama bir o kadar mahçup döndüm,anlatamam...Türkiye'den sadece koca kendimi götürerek bir incelik dışı hareket sergilesem de, bir gün ben de Banucuğuma kocaman bir teşekkürü daha güzel etmeyi becereceğim!


 

Böyle mahçup,sıcak,samimi ve güzel duygularla Banulardan ayrılıp,Vala'nın evine doğru yolaladık...Ve soğuk bir pazar sabahına uyanarak, yine bir başka macera atlatarak, yola çıkmayı başardık!

 
Washington'du yeni durağımız..Ve ben Washington'a bayıldım.Havanın da güneşli ve sıcak olmasının etkisiyle iki gün kaldığımız bu şehirde pek mutlu gezdim.Hayvanat bahçesine gitmemizin ve maymunlarla bir saat geçirmemizin,mutluluğumda payı büyük.Bize bu kadar mı benzer bu hayvanlar ya!

Sonrasında ise son durak New York-New Jersey idi...2 gün Ender,Gülay ve Sedefle gezdiğimiz New York'u daha sonra o üçlüyü uğurlayarak Serhat,Ekin ve Selen üçlüsüyle gezmeye devam ettik..Daha doğrusu Serhat ve Ekin çalışırken biz Selen'i de alıp kalan bir haftamızın tadını çıkardık...O kadar çok memnun oldu ki New Jersey liler orada daha uzun kalmama...Bir sokağa ismimi bile verdiler:)...İnanmayan kolaj resimlere iyi baksın! Ben onu daha sonra layık olduğu şekilde reklam yapıcam ama zaten!

Uzuun,güzeell,musmutlu bir tatilden sonra, dönüş zor da olsa mecburdu!Zira döner dönmez, üç gün geçmeden Amerika'da bize evlerini açan caaaanım Serhatımıza Ekin'i isteme töreni vardı!


 Resimde iri çıkmış olmasına rağmen gerçek hayatta pek diri insan Serhatcığımız ve güzel gözlü güzel yüzlü pek sevgili caanım Ekin'ciğimiz Amerika'dan dönüşün hemen akabinde Ankara'da sözlendiler ve hatta bence nişanlandılar...Biz de kamber olarak bu törende bulunduk, hatta 2 koca günü de Ankara'da, Anıtkabir'de ve bir takım eğlence yerlerinde geçirdik...

Sonra İstanbul'a döndüğümüzde Ekim ayı bitmişti efenim..zira bizim işler bitmemişti
...Bu sefer de biz 2 gün ev sahibi olduk Serhat ile Ekin'e..evcilik oyunu tadında:) Bir dahaki gelişlerinde düğünleri olacağından,bizde kaldıkları iki gün boyunca çiçeği burnunda nişanlı(bu tamlamayı da kullandım ya oley yani!) çiftimize düğün yeri baktık İstanbul'da...Ve pek de güzel olan çok da güzel olan düğün mekanını bulduk da!

Sonra ne oldu diyeceksiniz...E Kasım'ın başında döndüler bu çift geriye Amerika'ya...
Ben ne demeye kalakaldım o günden beri de, yazamadım peki ya!

Resim koyup öyle yazacaktım ama bu son resmi almadığı için blogger, tüm mazeretim...sebebim..bir sonraki postta !resmin anlam ve önemi var efenim!

eee postun başına bakıp sonunu okumaya kalkanlara da iyi oldu Valla!:)
söz bir sonraki post çok yakında! Posted by Picasa

40 yorum:

epsilon dedi ki...

sonunda...çatlattınız bizi valla:)))hoşgeldiniz tekrar..daha resimlere bakamadım hemen bi comment yazayım dedim ama yazdıklarınızdan belli çok hoş vakit geçirdiğiniz.bi dahaki post için benim bi tahminim var umarım doğrudur:))lütfen arayı açmadan yazın merakla bekliyorum...sevgiler

aklimdangecenler dedi ki...

Oyyyyyyyyy Boston bostoooon...omrumun 8 senesini gecirdigim, her sokagini tek tek bildigim ve amerikada ozledigim tek yer:( Hancock Towers'in resmini gorunce icimde tupgaz patladi :( cok sevindim seyahatinizin iyi gectigine, bizide goturdun gezdirdin resimlerle anlatiminla...hee bu arada surprizin ne oldugunu ben biliyorumki zati soylimmi he soylimmi?? hehehehe....operim canim benim ;-)

Bng.U dedi ki...

ohh beeee.. özlemiştim çoook :))
işte budur.. gezmiş görmüş mutlu olmuş kristıla hoşgeldin diorum tekrardan :)))

Adsız dedi ki...

Hoşgeldin, daha nice güzel gezmelere :) Özlemişim yazılarını. Sevgilerle

acicikolata dedi ki...

hamile misin?

Adsız dedi ki...

ah canim benim, meraklardaydim bende nasilsin, iyimisin diye.. bizim bulusmadan sonrada hersey enfes ama cok yogun gecmis...

GUZEL sozlerinin bin katini sen hakediyorsun canim benim, iyi ki o yagmurda camurda atlayip Richmond'a gitmisiz,simdiden ozledim ama seneye yine gelirsiniz dimi ? :)) cok sirin, cok tatli, guzeller guzeli bir arkadasim daha oldu, hemde ilk blogger bulusmamda :))

diger postunu merakla bekliyorum, umarim hersey yolundadir...ekipte ki herkese cok selamlar :))

mUCux,
Banu

Pareo Anne dedi ki...

kız ben de gayriye gibi düşündüm hemen.
hamile misin yoksa?
merakla bekliyorum bakalım...
hoşgeldin bu arada, oh bee, özlemişiz.

Pretty Woman (Aka likeaprayer) dedi ki...

Kaç kere aradım ulaşamadım. Tam dedim artık yazmıycak neyse son bi kez daha bakim dedim aaaaaaaaa o da neeeeeeeeee kristilim drimim 1 gun once post asmıssssss. Hoşgeldin canım... :)

Nilay dedi ki...

Crystalcim, dondugune gore benim su sorunuma yardim edersin degil mi?

yorgungeyik dedi ki...

vallahi de billahi de ben de hemen kesin hamile bu kıristıl dedim.ama baktım gayriye ve nefin kişileri benden önce atlamışlar

Age35 dedi ki...

Hoooooşgeldin canım gele gide baka baka başımız döndüydü vallaha...E e..bir sen bir ben bir de bebek durumu mu..??

nilly dedi ki...

Hosgeldin Kristalim, ozledik hepimiz seni. gezin guzel gecmis. Keske buralarada gelebilseydiniz. Bir dahaki sefer gelirsiniz belki. Gazetede Amerika, yollar, tuvaletler ve bilimum diger seylerle ilgili gozlemlerin cok dogru olmus.

Adsız dedi ki...

:):) ah nihayet hosgeldin kiristil!gazeteden izlemistim zaten detayli detayli amerika ve dugun telasini...ama bir sonraki post konusunda hicbir fikrim yok, bu bi sonraki post cok uzun surmiycek dimiii??

Adsız dedi ki...

Hoşgeldiiiiiiiiiiiiiin gerçektende gözümüz yollarda kaldı bizimmmmm,iyiki geldiiin..vee bir sonrakipostu merakla bekliyorumm ama arayı artık açma oldu mu?öpüyorumm

Adsız dedi ki...

Cry cım, özetleri aceleye getiremişsin ama yaz artık, ben biliyorum diye çatlayacağım sen nasıl dayanabiliyorsun?

Nenoni dedi ki...

Hoşgeldin,ama arayı bu kadar açma olurmu...

Adsız dedi ki...

Crystal merhaba;
Yazılarını daha önceden beri takip ediyordum ama bu sana ilk yorumum. Ben de çok merak ettim. Hamile misin yoksa gerçekten??:)))

Adsız dedi ki...

Velkam Kristılcım, maceralarının devamını bekliyoruz acele.

Lighter-N dedi ki...

Nihayet yaw şükür kavuşturana! Evet ben de soruyorum. Hamile misin?ve bi sooraki posttaki resim bebeğin ilk resmi mi olcak yoksaaa?

Adsız dedi ki...

benimde aklıma hamile olduğun geldi. kesin hamilesin :P çok uzatma arayı yaa merak ettim :)

Adsız dedi ki...

benimde aklıma hamile olduğun geldi. kesin hamilesin :P çok uzatma arayı yaa merak ettim :)

Adsız dedi ki...

benimde aklıma hamile olduğun geldi. kesin hamilesin :P çok uzatma arayı yaa merak ettim :)

enne dedi ki...

evet,evet,kesin hamilesin sen! resmin önemii demek, ultrasondaki minik fasülyeyi göstermek demek değil mi? Valla bak bunu da yazsaydın çok süper olacaktı!!!

Adsız dedi ki...

Super gecmis demek bu gecen iki ay, cok sevindim :) Resimlerde yakaladim Bubba Gump'a gitmissiniz :) Ben de sadece bir kere gittim ama tadi damagimda kaldi. Hikayelerin devamini bekliyorummmm.... :) Sevgiler.

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Hele şükür bir haber aldık diyorum başka bir şey demiyorum. Sevgiler...

mayonez dedi ki...

bence hamilsin hatta bebek erkek:)) bir adım ileri gideyim dedim:))) seni çok özlemişim..iyiki tercüman vardı yokluğunda

Yaz dedi ki...

Eh nihayet kricim hoşgeldin. Benimde aklıma ilk gelen hamilelik oldu ama yinede merakla bekliyorum haberlerini çok bekletme bu sefer :)

Gün dedi ki...

Küstüm ben size blog kızları :((

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

hosgeldın

daphnevega dedi ki...

:):):)sonundaaaa! Hoşgeldin!

uzay dedi ki...

leleliilililleleleel gristal hop bir ki üç!!!
canım gristal bana kalbin kadar temiz bu yorum sayfasını ayırıon yaaa gurban ossunlar sana:P
ne dicemmm hala özel bi ilgi göremedim senden üzüntüm had safhadaaaa duyrulur:)

CaDı dedi ki...

Crryyyy, hoşgeldiinn:)) Nedir bu yorumlar yaa, ateş olmadan duman çıkmazmış, yoksa doğrumu? Bizi çatlatmadan açıkla artık:)))

Talisman dedi ki...

Olmuyo ki ama böyle.. hani çok yakındı post?

mayonez dedi ki...

crystalim ben cumartesi tercüman alamadım pazar aldım sen yoktun:(( yoksam başka gazeteyemi transfer oldun..

Adsız dedi ki...

e hadi ama ağaç olduk

Adsız dedi ki...

yaaa kıvoooo şimdi kesin anladım ben de, sen hamilesin yazını okudum sigarayı bile bırakmışsın. ya sen küçücük bi kızsınnn nasıl çocuk bakarsınnn. ya geç olmasa arıcam ama uyumuşsunuzdur yaaa.çok merak ediyorummmmmmmmm..
hatta neyi beklediğini de biliyorum 3 aylıkolsun nazar değmesin di miii..

Talisman dedi ki...

Ben küstüm okumuyom.

Aslı'ya dair dedi ki...

Hala bir açıklama yapmadın sessiz bir okuyucu olarak benden de ses çıktı yaa helal olsun sana,umarım çok güzel haberlerle dönersin
sevgiler

Adsız dedi ki...

elma dersem çık, armut dersem çıkma!

elmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

İstif Makinası dedi ki...

ÇELİKER KALDIRMA VE TAŞIMA SİSTEMLERİ LTD.ŞTİ. 1996 YILINDA TÜRKİYEDE EKSİKLİĞİ DUYULAN MALZEME, KALDIRMA VE TAŞIMA SİSTEMLERİ, ÇELİK HALAT, ZİNCİR VE EKLERİ ALANLARINDA İLKELİ VE KALİTELİ HİZMET ANLAYIŞI İLE KENDİ BRANŞLARINDA TARTIŞMASIZ LİDER KONUMDA OLAN MARKALARIN SATIŞ SORUMLULUĞUNU ÜSTLENMİŞTİR. yarı manuel istif makinası
GÜNÜMÜZ YÜKSEK REKABET ORTAMINDA KALİTELİ VE YETKİN KADROSU İLE ÇELİKER MAKİNA, ÇÖZÜM ORTAĞINIZ OLMA YOLUNDA İLERLEMEKTEDİR.