Cuma, Aralık 29, 2006

HAMİLE KART YAKİNİMDİR!

Hatta ta kendisiyimdir.Artık hem kartımdır,hem hamileyimdir!
Ve ben olsam bu blogun sahibine çoktaaan gıcık olmuşumdur!
Bu ne yahu,yazıcam diyor yazmıyor,bir haberim var diyor vermiyor...Gizem mi yapıyosun len bize diye sövesim bile olabilir bu Kıristil Kişisine...
Lakin kendim bizzat direk Kıristıl kişisi olduğumdan mütevellit,gerçeği yalnızca gerçeği bildiğimden,çok da kızamıyorum kendisine...Çünkü tüm iyiniyetiyle buraya o son postu yazıp 3 güne kalmaz yenisini yazıcam diye düşünse de aksilikler peşini bırakmamış,aha da işte yine koskoca bir ayı bloglardan postlardan uzak geçirmek durumunda kalmıştır...
Ancak artık tamamdır,yeterdir,yeni bir yıl kapıda iken,Kıristıl hanım bu ablogyal (asosyal de dense olur) hallerine son vermelidir...Çünkü artık özlem dayanılmaz olmuştuuuur!
Yani sanmayınız ki efem, caanım blog arkadaşlarımı sallamadım,ya da gizem falan yaptım...Ahan da işte tam 2 ay önce aşaaada futuuurafı görülen aletin bizi şaşırtan sonucuyla içine girdiimiz hamillik halleri beni bambaşka birisi yaptı çıktı...Midem bulandı,fenalıklar geldi, bilgisayar başında durmak ızdırap oldu, bi anda herşey ama herşey yalan oldu!


 
Olaylar tam Amerika macerası dönüşünde Ramazan bayramı arifesinde vuku buldu.Bu sebeple doğacak olan bebenin adının Remezaaaannn veyahut Arife olması gibi espiriler de yapılmadı değil...
İşte böyle süpriz bir biçime hayatımızı allak bullak eden hamillik durumu,benim gerek blog dünyasından gerek gerçek dünyadan geçen haftaya kadar uzak kalmama neden oldu.
Bambaşka bir insan olup çıktım anacım.Biri bana hamilliğin hele ki ilk aylarının insanı bu kadar yamultan bişi olduunu söölemeliydi ama,tek başıma tecrübe ettim, her gün şaşırdım!
Önceden uyarayım,bu yazı asla öyle duygusal bi yazı olamayacak.Hani hamilim, canım bebeğim modunda..Mesela geçen bir siteye bakıyordum,hamile ve bebeklerle ilgili..Bir köşe var, hamilenin günlüğü...Heh dedim,bakiim, kadın ne sıkıntılar çekiyor,başına ne geliyo...Aaa bi girdim, hamile bağyan, daha 4 haftalık canlıya ne mektuplar yazmaya başlamış...15 haftalık olduunda, 'dinleme cihazı olsa da senin neler dediini duysam canım benim 'falan diye bayaa konuşmaya başlamış yeni kendine gelen fetus kişisiyle....
Yani diiceem şu ki, ben buralardan ayrı kaldıım 3 ay hiç de bööle canım bebeem, bitanem falan modunda olamadım...Hala da diilim ve acaba annelik hissiyatı benden çook uzakta bişi mi diye merak da etmekteyim ama du bakalım!Hayır çok da duygusal bi insandım aslında ben , annamadım noluyo!
Ama şunu söliyebilirim ki hamillik hala benim için alışması acayip bi durum!
Hala bir kaç hafta sonra karnımda hareketler hissettiğimde korkudan ölcem gibi bi hissiyatım var, hayırlısı..Gerçekten yaa, sanki insan yutmuşun da içinden çıkmak istiyomuş gibi hareket edicek gibi geliyoo..korkuyorum!
Bööle işte, hasta ruhlu bişi oldum...Hem karnım şişiyo, hem duruma alışmaya çalışıyorum..Bi yandan mide bulantılarına göğüs germeye çalıştım o geçen 2,5 ay...
Sonra daha fenası karakter değişikliğime alışmak...
En gıcık olduğum hamile tipi oldum..Herşey kokuyo,herşey!Sigarayı bıraktım sırf kötü kokuyo ve midem bulanıyo diye! Ben, o kadar tiryaki insan...O kadar severdim sigara içmeyi,vallahi de midem bulandı kokusundan..yoksa bırakamazdım hamil de olsam..en azından 1-2 içmeye çabalardım..Ama şimdi evde sigara içilmesi bile yasak hale geldi!Koca eve geldiğinde o kadar alışmış ki sigara içmeye, içemeyince yemek sonrası saat 8de uyumaya başlamıştı ilk haftalaR!
Sonra en sevdiğim yemekler en sevmediklerim olmaya başladı...Bir hafta bayıldıım bişi ertesi hafta adını bile duyamayacağım bişi oldu...
Mesela ilk başlarda sadece limonata içebilirken ve bir sabah uyandıımda buzdolabındaki limonatamın dibine koca tarafından darı ekildiiini farkettiimde boşanma sebebi olacak kadar sinir sahibi olabilmştim ben...
Yani verdiim tepkiler de manyaklaşma sınırlarını aşmaya başlamıştı! He, sor şimdi limonata ile aran nasıl? diye...Koca isterse banyo yapsın limonatalarla umrum diil, sevmiyorum artık kendisini...(Limonatayı caaanım!)

Geceleri ter basıp uyku tutmadı bi ara, sonra bir ara sürekli uyukladım evde misafir varmış takmamacasına...

Kocanın nefes alması bile sinirimi bozdu bi kaç hafta...Düşman oldum kendisine...Sonra ona sinir olmam geçti, bir hafta annemle babama taktım kafayı..Beni sevmiior musunuz, beni beenmiyormusunuz modunda onlara küstüm o hafta!
Sonraki hafta Müjdikcanla Begocan'a gıcık oldum..Bizim evde toplandıımız bi akşam, kocalar gayet mutlu mesut bir odada play station oynarken, ben salonda önce Müjdikcanın saçlarına ellerimi az kalsın geçiriyordum,sonra Begocan'a tee çook eski yılların bir olayından bozuk atıp kızdım!Neyseki can arkadaşlarım da o manyaan aslında ben olmadıımı bildiler de hala görüşüyoruz kendüleriylen:)

He bu arada ben hamillik hallerine alışmaya çalışırken,önce Esruşum sonra da daha da süpriz biçimde Müjdikcanın hamillik hali devreye girdi..Şimdi iki yakın arkadaşımın da göbekleri şiştikçe çok eğlenceli günlere gireceğiz eminim!

İşte bööle psikolojik ve fizyolojik değişimlere ayak uydurmaya çalışıp, bi de kocayı bu duruma alıştırmaya uğraşırken,pek açamadım bu bilgisayarı ben...

Son postu yazdığımda tam kendime gelmeye başlamıştım ki..bi de gıda zehirlenmesi geçirdim! 1 hafta kalkamadım yerimden! Ama o kadar inanmıştım ki 3 ay dolduğunda mide bulantılarımın geçeceğine, gıda zehirlenmesi haftasında dolan 3 ayımla mide bulantılarını rafa kaldırdım gerçekten....İnsan inanınca oluyor demek ki!düşünce gücü!

Şimdi ise Maşallahım var, hormonlar yavaş yavaş sakinliyor sanırsam...Benim sinir hallerim azalıyor...Artık sakin,ve 'canım bebeğim' diye postlar yazabileceğim bir hamilelik dönemine girerim umarım!

14 Hafta 3 günlük bir hamilin yakınmalarını dinlediniz,geçmiş olsun!
15.haftada buluşmak üzere derken, hepinizin bayramı kutlu olsun mutlu olsun...Yeni yıl ise hepimize tüm istediklerimizi getirsin...Paraysa para, şansa şans, aşksa aşk, sağlıksa sağlık,bebekse bebek...ne varsa tüm dileklerimiz gerçek olsun!
Allah hepimizin iyiliğini versin emi!
Derrr öper, giderim...
kalın sağlıcaklaa derim!
ek not: geçtiğimiz zaman zarfında maillerine cevap veremediğim,postta yorumlara cevap yazamadığım,telefonlaşamadığım herkeslerden özür diler, bundan sonra İnşallah en enerjik halimle herkese yetişeceğimi bildirir,açılın Deli Hamil Kıristıl geliyor diye de eklerim!! Posted by Picasa

56 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Aldığım en güzel haberlerden biri..Tebrikler :)) ve ileride ister istemez o duyguları hissedeceksin..Acele etme bence de çünkü bir daha ölene kadar o duygularla yaşayacaksın.Yani bebeğim benim en kıymetli varlığım duygularını :))

Adsız dedi ki...

Uzun zamandır bu haberi bekliyorduk.Hayırlı uğurlu olsun...Benimde iki oğlum var.13 ve 3 yaşındalar...Sendeki bütün gelişmeleri bekliyorum,bir daha o kadar uzun ayrılıklar olmaması dileğiyle....Sevgiler....

huysuz dedi ki...

tebrikler kristılcım :) sağlıklı, güzel bi hamilelik geçirmen dileğiyle...

Adsız dedi ki...

Tebrikler...Darısı başıma inşallah

Adsız dedi ki...

tebrikler,mutlu yıllar ve iyi bayramlar...

enne dedi ki...

Yılın sonunda aldığım en güzel haber:) bebek geliyoooor! Çok çok tebrik ederim, sağlıklı bir Remezan veya Arife doğurmanı diliyorum! Asortiğin de dediği gibi canım bebeğim muck muck dönemine daha var. İçinde hareket etmeye başlaması ise sanki karnına kelebek konuyormuş hissi ile başlayacak, bi b.k anlamayacaksın yaniiii. Ben doktora ama hissedemiyorum diye diye 8.aya gelmiştim de ondan sonra içerden tekmeyi yiyince anlamıştım hareket ettiğini.

Artık sık sık yaz olur mu? Umarım doğumuna kadar seninle tanışmak da nasip olur, bebek duşu mu ne var ya hani, baby shower diyolar, işte ondan yap da geliim tamam mı?

Yeni yılınız bayram olsun!!!

enne dedi ki...

Çok abartmışım samimiyeti, laubali mi olmuş yazım acaba?

Adsız dedi ki...

Tebrikler Cry ! Hayırlı uğurlu olsun. Çok sevindim çoook...

Sevgilerimle

Aslı'ya dair dedi ki...

Tebrikler sağlıkla kucağına alman dileğiyle annelik çok zor ama çok özel...

Aysel dedi ki...

Seni ve eşini tebrik ediyorum. Annelik kadar verici ve sevecen bir duygu yok dünyada. Umarım rahat bir hamilelik geçirirsin. Ben,m bu konudaki en çarpıcı yorumum "Anne olunca anneni daha iyi anlıyorsun." dur.

Adsız dedi ki...

Benim için en mutsuz anda senin bu haberini okumak benim boğazıma bir yumruğun oturmasına gözyaşlarımın sınıra gelmesine ve burnumun direğinin sızlamasına sebep oldu. 14 aydır ilk kez bu ayki hüsran ağlamakla sonuclanıyor :S
senin adına çok sevindim gerçekten inşallah sağlıkla sıhhatle bebeğini kucağına alırsın.
Bayramın ve yeni yılın mübarek olsun :)
İnşallah 2007 deki postlarımdan birinde banada böyle şeyler yazmak nasip olur.

Adsız dedi ki...

Hayatının yeni bir evresine giriyorsun Kıristılcım haberin olsun. 6 yıldır hayatımda bir minik hanım var ve ben nedense ondan öncesini fazlaca hatırlayamıyorum :)) Sanki tüm hayatım boyunca benimle yaşamış gibi :)

Yay burcu kadını olarak sürekli ortada ve merkezde olmaya alışkın bizler için tuhaf bir durum. Anne olmak bana göremiydi bilemiyorum, zaman zaman bu iş enayilik diye düşünüyorum ama bu yaşıma kadar başıma gelen en güzel enayilik bu oldu sanırım.

Sana bir anneden tavsiye;
Doğuma kadar iyi dinlen, kendine ve bebişine iyi bak, zira göbüşünde ne kadar fazla kalır ise koşuşturmaca o kadar geç başlayacak. 1 gün 1 gündür :))

Tavsiyeye ihtiyacın olursa mailimi biliyorsun :)

İyi bayramlar ve mutlu yıllar
Neşeli

Adsız dedi ki...

Canıım tebrik ederim!! Ben bu bebeği doğmadan çok sevdim, baksana sigarayı bıraktırmış annesine:)) Öptüm gözlerinden, bayramda ve yeni yılda herşeyin gönlünce olmasını dilerim. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

crystal'cim, bu haberi ilk aldigimda da cok sevinmistim, su anda da senin agzindan hislerini bu sekilde okumak cok buyuk keyif verdi.. sen harika bir anne olacaksin.. o hormonlar yuzunden tum bunlar, gor bak gecicek... cok yakismistir sana eminim hamile olmak, masallahhhh sana masallahhh...

uzay dedi ki...

ooolleeeyyy minik gristal geliyoooo..
ay ben cok mutlu oldum :)
hani seni cok görmek istiodum ya ben..şimdi dahada cooook görmek istiommm..blog teyze oluoz yasasıınnnn..öperimm

cenebaz dedi ki...

Tebrikler:) Yeniyılın sana, eşine ve minik bebişe mutluluk getirmesini diliyorum. İyi yıllar, iyi bayramlar.

Adsız dedi ki...

canım sen simdiden bahsediyorsun ama benim kız 6 yaşında ama hala bişey hissetmiyorum maalesef

Adsız dedi ki...

TEBRİKLEEEEEEEEEEEERRRRRRRR :)

Minik Patikler dedi ki...

Allah hayirlisiyla dogum yapmayi nasib etsin :))

Adsız dedi ki...

amaniinnn!!!! onca senaryoya ragmen ben hala inanamiyodum hamile olduguna.. yay burcu etkilerimidir bilemiyorum ama aynii benim hamileleigimi dinler gibi oldum.. eger boyle benzer devam edecekse ilerki safhalari ben sana ozet gecebilirim bi ara:)

Cok cok sevindim Kristil senin adina, gercek hayat simdi basliyor bile diyebilirim senin icin.. 2007 bebeginle birlikte mutlu ve ugurlu gelecektir, ben eminim.. sevgiler, mutluluklar cok, cok, cok....

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

bebişin için tebrik ederim. mutlu sağlıklı yıllar, iyi bayramlar..

Adsız dedi ki...

annesi kızma o küçük fasulyeciğe asabiyetin ve kusman için falan. düşünsene o minik şey şuanda senin serçe parmağın kadar falan:)) allah hayırlı bir evlat yapsın. 2007 model bir mutluluğun olacak ne güzel..iyi yıllar iyi bayramlar..

Adsız dedi ki...

Ne güzel bir haber bu, ALLAH güzel bir hamilelik nasip etsin.
Bu sene cok hamile olan var.

senin ve tüm ailenin bayrami hayirli olsun ve yeni yilliniz kutlu olsun. 2007 sene hepimiz icin hayirli olur insallah. (Amin)

Adsız dedi ki...

Ne güzel bir haber bu, ALLAH güzel bir hamilelik nasip etsin.
Bu sene cok hamile olan var.

senin ve tüm ailenin bayrami hayirli olsun ve yeni yilliniz kutlu olsun. 2007 sene hepimiz icin hayirli olur insallah. (Amin)

Gün dedi ki...

Canım benim meleğini kucağına alınca göreceksin o hissiyatı :) hatta kimileri lohusalık bittikten sonra anlıyor değişiyor kişiden kişiye, sağlıkla kucağına almanı diliyorum, ilginç bir o kadar da büyülü bir dönem hamilelik, keyfini çıkar canım...

Adsız dedi ki...

Tebrikler:)) Annelık cok güzel cok özel bir duygu kucağına bebeğini aldığında inan herşey değişiyor:) Bebeğimin bana ilk bakışını hiç unutamam mesela.
Her aşamayı her anını doya doya yaşa! Mutlu yıllarş iyi bayramlar:))

Adsız dedi ki...

tebrikler crycim.cok sevindim :).bu arada iyi bayramlar...
uzaktan

Adsız dedi ki...

Cok sevindim Cry.

Gozlerim dolu dolu oldu. Yeni yil hepimize istediklerini versin hayirlisiyla.

Simdi bu bebek ikizler burcu mu olacak Cry? Yani diyorum ayni evde bir yay bir de ikizler (cok hareketli, yari cilgin iki tip) biraz agir bir yuk olmayacak mi koca icin? Hehehe :))

epsilon dedi ki...

çok mutlu oldum krıstıl hanımcım.tebrik ederim.Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin.İyi bayramlar ve iyi seneler dilerim.:))

Adsız dedi ki...

Merhaba Crystal, (daha önce seninle deynerya adı ile yazışmıştım)bu habere inan çok sevindim, 2007'nin hediyesi sana erkenden gelmiş :)

Hissettiklerin konusunda hiç ama hiç acele etme ben doğurup epey bir zaman geçtikten sonra bile birşey hissetmiyordum ama senin içinde büyüyen mucize zamanla öyle bir sevdiriyorki kendini dünyalara bedel :)

Allah önce sana ve bebeğine sonra sevdiklerine sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yeni yıl nasib etsin.

Sevgilerimle Charm

Adsız dedi ki...

hiiy cnm yaa çoook sevindim.. Tebrik ederim..Yeni yıl yeni heyecanlarla geliyor. Biz yayların senesi olacak 2007..bebekti evlilikti işti dio astrologlar bak bu da güzel haberlerden biri oluyor.. ben de evlilik ve iş ksımını üstüme alınıyorum:))) Bebişi heycanla bekliorum .. Annesini üzmüş ilk zamanlar ama olsun..
İyi seneler ii bayramlaaar.. aman sen iyi ol da posttuz da dayanırz ama özlüoruz işte napçaksın :)
İkinize de mucuuu :)))

Adsız dedi ki...

tebrik ederim, (arada bir de geçmiş geçmiş olsun efekti:), iyi olacak, kucağına aldığıda süpper olacak. Sağlıkla gelsin inşallah. bu yıl gibi, bayramlar gibi, sağlıkla gelsin bebiş...Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Tebrikler :)

Adsız dedi ki...

Tebrikler :)

elvan dedi ki...

hayirli olsun... umarim bundan sonra daha s1k yazar ve hamilelik gunleri anlatirsin.

Adsız dedi ki...

Deli hamil kıristıl kişisi, olur da hormonlarının azizliğine uğrayıp "canım bebeeem" le başlayan cümleler ihtiva eden bir post gönderecek olursan, bu blog cemiyeti seni tefe kor haberin olsun :))

Gerçi ben biliyordum senin hamil olduğunu ama deli olduğunu şimdi öğrendim, Allah'tan, koca kişisine sabır, fetus kişisine kolay doğumlar dilerim :)

Adsız dedi ki...

Tebrik ederim canım :)) 4. ile 7. ay arası en rahat edeceğin dönem olacak. Hamileliğin keyfini çıkar:)

Unknown dedi ki...

Allah seninde iyiligini versin emi enerji yumağım. Şimdi mi haber verilir bu 3 ay geçmiş.

6 ay sonra teyzeyim oleee :))

Allah sağlık ve sıhhatle doğurmak
nasip etsin.

öptüm enerji yumağım seni

Adsız dedi ki...

Canıııımmm canııım ben çoooooooook sevindim,teyze oluyoruz cümleten...

Adsız dedi ki...

bu habere cok ama cok sevindim..yanında olmak cok isterdim.en kısa zamanda seni ziyaret edicem.yeni yılda bütün güzellikler seninle ve ailenle olsun.

Yaz dedi ki...

Canım çok tebrik ederim. Sağlıkla Allah tamamına erdirsin işallah. Birde darısı başıma amiiinnn :)

KUGUU dedi ki...

Super haber bu. Artik yazmiyorsun diye seyrek ugruyordum, en son ben duymus oldum galiba.
Canim benim cok cok sevindim, en guzel 2007 hediyesini almissiniz siz. Allah saglikla tamamina erdirsin. Bebek bu kadar cok teyze ve dayiyi gorunce ne yapacak bakalim:) Cok guzel haber verdin canim benim.

Adsız dedi ki...

Canım benim, söyledin nihayet. Valla çatlayacaktım az daha. Ama şu sigarayı bıraktım dediğin yazından sonra anlamıştı herkes :)

Seni bayramda arayamadım, gelemediğim için üzgünüm ama özrüm var vallahi, biz de zehirlendik birazcık.

İiy olduğunu duymak harika. Kendine iyi bak, cinsiyeti için sıkıştırmak üzere en kısa zamanda seni arayacağım :)

Bu arada o hisler hormonlarla gelişiyor zamanı var merak etme, aynı insanlara sinir olman ve sigaranın kokması gibi.

Ben ne menem bişi olduğunu anlatırdım sana ama yaşanmadan anlanmıyor :)

Kocaman öpüyorum seni, darısı diğer bebiş iteyen arkadaşlarımızın başına :)

Adsız dedi ki...

Tebrikler, güzel bir hamilelik geçirmen dileğiyle...

YesilErik dedi ki...

Tebrikler Crystalcim, cok sevindim.

Annelog Atölye dedi ki...

Rahat bir hamilelik geçirmen dileğiyle tebrikler Kristıl:)

pinomino dedi ki...

hey, çok sevindim bu habere..minik kristılı öper kocaman sevgilerimizi yollarızzz:)))))
pino, deniz ve arda:)

DAMLA dedi ki...

Kristılım,
ben de ne zamandır yazamıyorum ama arada bir sevdiklerim neler yazmış diye bakmayı ihmal etmiyorum. Ne güzel bir haber vermişsin öyle:)
Booooooooool teyzeli bi bebek olacak anlaşılan...

Adsız dedi ki...

kızıım yeni okudum hamile olduğunu, çok sevindim, en azından yalnız diilim :)
bu arada içinde hareket etmeye başlayınca da alien yutmuş gibi hissediyosun söyliyim, insanın duygu seline kapılabildiği tek zamanlar ultrason zamanları onlar da zaten bebek büyüdükçe pek bişi anlaşılmıyo. ben 31. haftadayım şimdi, tecrübeli insan olarak söylüyorum 3-6 aylar arası gibi yok, en rahat en enerjik dönemleri hamileliğin, 7 den sonrası işkence başlıyo tekrar haberin olsun iyi değerlendir. öpüyorum çok sevindim :)
bona

nilly dedi ki...

Cilgin Kristalin kucuk bir kesmesi olacakmis,hayirli olsun diyorum. Tebrik ederim, cok guzel bir haberdi bu. Bu kadar bekletmene degdi diyebilirim. Bomba gibi bir haberle geri dondun. Daha onceki postunun yorumlarinda birkackisi hamilemisin diyesormustu sana. Hakli ciktilar. Umarimsaglikli birhamilelik gecirirsin.

Sütobur dedi ki...

Kristilcim...3 aydan beri ilk defa bloglara söyle bi göz atma firsati buluyorum,ve bu güzel haberinle karsilasiyorum...cok sevindim...beni sorma acayip yogunum,her gün senin gibi 15-20 tane gebe kisi görüyorum,bazilarinin vakti gelince,gebe hallerine son veriyorum..kendine dikkat et..hep sol tarafina yat..bebisin icin...

Adsız dedi ki...

caanımmm kıristılım tebrik ederim.çook çok sevindim.sağlıkla mutlulukla geçsin hamileliğin ve tabii bi ömür sürecek annelik serüvenin.ben de hamileyim kız ayyy tam süper oldu valaaa ehehehehee.öpüyorum seni çook çok göbeğinden:)

Adsız dedi ki...

Ben anlamıştım zaten bu kadar ortadan kaybolunca böyle bir numara olduğunu. Çok tebrik ederim Kristılcım. Sen yine de bizi ihmal etmemeye çalış.

Adsız dedi ki...

Cry, dün seni aradım, fazla çaldırmadım müsait olmayabilirsin diye. İyisin değil mi?

Adsız dedi ki...

Merhaba Crystal, iyi misin????? Sana bir mail atmıştım aldın mı?

Neşeli

Adsız dedi ki...

aaaaa çoook sewindim =)) yeni bi bebik gelioo =)) hayırlı olsuuuuunnnnnn sağlıkla kucağına alırsın inşallah =))