Salı, Temmuz 18, 2006

ve kıristıl vileda ile tanışır!

 
Hayatımın en temizlik dolu günlerini yaşıyorum..Nitekim hayatımda ilk defa vileda kullanmam ve hiç sevmemem de bu günlere denk gelmekte..
En baştan söylemek isterim ki yazlık eşittir vileda demekse..ben yokum arkadaş..Her sabah,her akşam temizlik yapılır mı..buna can dayanır mı..buna tatil denir mi!

Beni epey yoran bu yazlık macerası zaten taa 15 gün önceden eve alışveriş yapma derdiyle başlamıştı,tamam genel olarak alınacaklar alındı,annemle bi güzel halletik yazlık eşyasını e hadi şimdi hep beraber taşıyalım bunları,yerleşelim annemle dedik..Ama diyemezdik,çünkü kendileri babamla tamamen bir post konusu olacak gemi seyahatlerine çıkmış bulundular tam yazlığa yerleşeceğimiz hafta..Dolayısıyla tüm iş,evin tek çocuğu,iş bitirici insan Kıristıl'a kaldııı..Kıristıl da bi yere kadar bitirirdi işi,aldı Fatma Ablasını yanına..kocayı bile yanına katmadan,perşembe sabahı yola çıktı.Ama ne çıkışş!
Ikeadan ve bilimum yerlerden alınan epey bi eşya daha önceden gönderilmişti yazlığa,başka bir evin içinde bizi bekliyordu yerleştirelim diye..Fakat yeni bi ev kuruyosun,bunun eksiği bitmez ki..3 kapılı bi dolap bulmuştum eşyalar 2 posta gönderildikten sonra,tamam bu nası olsa suntalarıyla demonte ben taşırım arabamla dedim..Eşek ölüsü gibi 2 koca karton kutuyu yükledik arabaya..Sonra balkona alınan oturma grubu ayrı,bi de bahçeye lazım dedik, indirime girmiş 4 kişilik masa,şemsiye ve koltuktan oluşan takımı da aldık,onu da zor bela yerleştirdik mi arabaya..Sonra 2 tane şezlong yetmez,haftasonu Müjdikcanlar gelecek, 2 tane daha şezlong alalım dedik,onları da aldık,aralara sokuşturduk mu 2 şezlongu da arabaya..Eh bunca eşyaya rağmen hala yer vardı azıcık,neler girmedi ki benim arabanın arkasına,arka koltukları da yatırdık,araba Çarşamba gecesi koca ve benim kollektif çalışmam sonucunda oldu mu sana bi küçük kamyon!Ön koltuğa uzanan dolabın suntalarının olduğu karton kutulardan sıyrılıp girebilecek bir tek Fatma Abla olabilirdi,35 kglık endamıyla,koca 100 kg üzeri haliyle asla oraya sığamazdı,biz gidelim önden,evi temizleyelim,yerleşelim,cuma akşamı gelirdi nasıl olsa Müjdikcanlarla dedik..
Vee,perşembe sabahı resimde görülen halimizle yola koyulduk,ön koltuğa sıkışan Fatma Ablaylaa!Buradan, taşımacılık sektörüne girmek isteyenlere müjde,hiç ööle kamyona falan gerek yok,benim araba türü bi tane araba ile epey bi yük taşınıyo test ettim,hadi iyisiniz girişimci kardeşlerim:)

3 saatlik yolculuğumuzdan sonra,baştan aşağı yenilenen ve ilk defa yeni halini göreceğim yazlığa heyecanla vardık,ustayı aramış,zaten 15 günlük bi gecikme ile sürdürdüğü inşaatın bittiği haberini alarak yola çıkmıştık..Ama nerdee..Eve vardığımızda,her odada bir usta,bir çırak serpilmiş şekilde çalışma devam ediyodu..Tamam ev kabasıyla bitmiş ama,biz inşaat temizliği yapmaya gitmemiştik ki!O iş çoktan bitmiş olmalı ,biz de yerleşmeye başlamalıydık,ince temizlikle..
Neyse,ben olabildiimce sakin kalmaya çalışarak,gece 12ye kadar evin içinde süregelen telaşlı çalışmaları ile ustalara gereken ilgiyi gösterdim,yemedim,yedirdim falan filan..Fatma Abla temizliği başladı ama bi usta gidip,bir diğeri gelince,temizlik pek bişiye benzemedi..Gece yarısı işlerin çoğu bitip,ustalar artık evimizi terk ettiğinde,tamam dedi Fatma Abla,şimdi başlıyoruz asıl temizlik ve yerleşmeye dedim..Ama nerde..bu sefer de saat 1 de elektrikler kesildi..Bekle bekle..gelmez elektrik,daha yatakları bile yapamamışız..Dedim Fatma Abla,ben kıvrılıyorum koltuğa sen de gel..Yok kızım,benim için rahat etmez dedi..Aldı eline mumu,devam etti temizliğe,yorulur gelir yanıma diye düşünürken uyuya kalmışım yorgunlukla..Cuma sabahı gözümü açtığımda,Fatma Abla hala temizlik yapıo,ve elektrikler hala bize şakasını devam ettiriyodu..Fedakar insan Fatma Abla, cuma akşamı ben onu otobüse bindirene kadar da devam etti temizliğe..hiç uyumadan!
Cuma günü de ,tam gaz,elektrikçisinden,pimapencisine,mobilyacısından su tesisatçısına kadar türlü konuklarımızla gayet faal çalışmalarımız oldu...Neticesinde akşam üzeri 17.30 sularında hem evin genel yerleşmesi falan bitmiş,hem de Fatma Ablamın pili tükenmişti!Benim pilim? Asla bitemezdi,daha akşama koca ve has arkadaşı Muratti ve benim has arkadaşım Müjdikcan gelecekti...
Ben 2 koca gün geçirmeme rağmen,sadece sigara molalarımda seyrettiğim denize yine bi bakış atarak,evin son kalan düzenlemelerini,süsleme çalışmalarını halletim..
Sonra evin banyosunu kullanıma açarak,duşun çalışmasını denedim..Ve son mumları balkona koyduğumda,kapı çaldı,koca ve Müjdikcanların eve olan tezahüratlarını mutlulukla dinledim..O kadar yorulduk ama değdi diyerek,verandaya çıktık..gece geç saatlere kadar oturduk,oturduukk...


 

Soonraa,sabah oldu..cumartesi sabahı..Köy ekmeği alındı,denize karşı güzel bi kahvaltı,kahve keyfi ve arada yine 1-2 usta ağırlamamızla, denize koşmamız bir oldu...Deniz gibisi yok arkadaş..Hele sırt üstü denize uzanıp,sadece denizin sesini dinlemek..terapik bişi dedi valla Müjdikcan..
Bu arada,cumartesi de temizliğe devam ettiğimisi eklemek isterim şu an..Canım cicim güzel annem,ferah olsun,güzel olsun mantığıyla evin herr bi yerini apaçık bi renk taş yaptıından ötürü,yere ufacık bişi dökülse gözüktüğünden,ve gür saç ve ficut kıllarıyla kıskandıran bi kocam olduundan..yerler yine cumartesi sabahı bi süpürüldü..Yazlık demek temizlik demek,sürekli çalışmak,tatili ucundan yaşamak demişti biri..kim hatırlamıyorum..Buradan bu acı sözün doğruluğuna şapka çıkarıyorum..

Neyse efenim,deniz faslımızdan sonra..Günlerdir hayalini kurduğumuz mangal sefasına koyulduk..Sağolsun Müjdikcanlar,ev hediyesi olarak pek şık bööle nası anlatiim koccaman,tekerlekli bi mangal şeysi almışlar..Ama tabi onu kullanmayı bilen kişilere daha çok yakışır bu profesyonel mangal..Nitekim o mangalla beraber,gelmeden yaptıkları alışverişte, koca ve Muratti bey, mangalla alakalı ne varsa toplamışlar ki bir adet alet beni benden almıştı gördüğümde..Mangalı yakarken hani gazeteyle yellersin,daha da teknolocik olmak için ne biliim fön makinası tutarsın ya..işte bööle yandan çevirmeli hava üfleyen,tabanca gibi bi alet..mangalı yellemeye yarıyo..Onu bile almışlar..Ama bu durum tüm sitedeki herkesin en nuhnebiden kalma yöntemlerle en eski mangallarını hazırlayıp,yakıp,etleri veya balıkları hazır hale getirirken,koca bey ve Muratti beyin o tır tır tır aletiyle mangalı yakmaya çalışması sonucunda mangalı yakamaması,hatta en sonunda o aletin kırılması ile vuku buldu!Pilav ile salatayı yapın ne duruyosunuz ,mangal 3 dakikalık iş diyen kocalar da caanım Müjdikcanımın hazırladıı salata ve pilavın güzelliğine bakıp hala beceremedikleri mangal olayına daha bi hırsla eğildiler..Nitekim, akşam saat 7de başlayan mangal yakma olayı 9 da tamamlandı ama kocalar yorgun düştü,Efe rakının bile keyfine tam olarak varamadı! Demek ki neymiş,her piknikte,kendin pişir kendin yecide mangal yaparken,hazır yanan mangalın keyfini sürmek ile böyle sıfırdan mangala başlamak aynı şey diilmiş:)
Bu arada atladığım bişi oldu! Koca cumartesi sabahı,dakka bir gol bir şeklinde,çimlerde yalınayak yeni alınan masa takımını kurarken,bir arı kardeşin üzerine basma gafletinde bulunmuş ki arı da naapsın o kadar ağırlık üzerine binince iğnesini çıkarmış hatta sokmuş kocanın tabanına..ama tam da becerememiş..Koca iğneyi atmış ayağığından,fakat yine de ufak çapta bi arı sokması yaşadık oracıkta..Bu durum cumartesinden beri kocanın mızmızlanmasına,zaten minimum hareket ile yaşarken,iyice hareketsiz yaşamaya çalışmasına sebep oldu valla!

Pazar gününü de tatil ve deniz şeklinde geçirdikten sonra..Müjdikcanları akşamüzeri yolculadıkk..Ve kocayla başbaşa kaldık..Sanılmasın ki romantik bi gece geçirdik..Gayet temizlik dolu bi akşam oldu pazar akşamı da..Pazartesi toplantım var,dönelim diye tutturan bi kocam olduundan...
E evin açılışını ben yaptım,ama daha anne ve baba evi görmediğinden, evi temiz bırakmak lazımdı..Zati titizlik hastalığı olan bir anneye sahip olduğumdan, kendisinin vereceği tepkileri dinleyeceğime uykusuz kalırım daha iyi diyerek..Çamaşır yıkama,asma,evi silme süpürme işlemlerine kaldıımız yerden,kocanın da katkılarıyla devam ettik pazar gecesi ve pazartesi sabahı..
İşte bu sırada, vileda ile tanışmış oldum..Hiç sevmedim kendisini..Bizim aldıımız gerçek marka vileda olmadıından mıdır,yoksa tüm bu cins şeyler böyle midir bilemiyorum ama..Tüm evi süpürüp ondan sonra vileda yapsak da..Yerde 2 adet saç kalmışsa,onu bile almadıını,almayı bırak o yerden alıp biraz öteye yapıştırdıına şahit oldum bu terbiyesiz viledanın!

Kendisine küsüm..Yeni bi yardımcı bakıyorum,arkamdan vurmicek,gözüm arkada kalmadan temizliği yapıp,yazlığı kapatıp,anneme tertemiz bi ev bırakacak yardımcı..Hatta sanırım bu Vileda cinsi bişi diil,benim cinsimden biri olacak..Yazlıkta temizliğe biri lazım arkadaş..Yoksa tatil bence zor ya!

dipçik not: viledalı veya viledasız..bu kadar yorulmanın acısını çıkarmak için ben bu haftasonu yine gidiyorum..bu sefer annem pek olaylı gemi tatilinden dönmüş olacak,onu önceden gönderiyorum,gidince bari temizliğe dahil olmiim diye:) Posted by Picasa

39 yorum:

Donna Quijote dedi ki...

viledan olayim cryyy.. beni de al yanina.

Koyubeyaz dedi ki...

Cry bak o bahce ve deniz ugruna ben manual yada otomatik fark etmez sen ne sitersen o şekilde süpürge cilede zimpırtısı Zeynebide kucuk toz alma makinesi olarak kullanabilirzi al bizide nooooooooluuuuuurrrrrrrr be apllaaaa... :)

hayal dedi ki...

ev cooook guzel olmus elinize saglik
misafir yatagi kac tane idi :)

KUGUU dedi ki...

ozlemisim uzun uzuun keyifli postlarini okumayi CRYSTAlcgm. Ellerine saglik ev cok guzel olmus, ADSL si de var mi?:)) (saka yapmayan turunden)

Adsız dedi ki...

scotch brite ın silsüpür ünü tavsiye ederim. alt tarafı dikdörtgen biçiminde saplı bir alet. dikdörtgen kısmına statik temizlik mendilleri var onu takıyorsun.( 40 adedi 4,950 bauhaus ta . tüm marketlerde var ama oralardaki fiyatları bilmiyorum) şöööyle bir ortalıkta dolaştırıyorsun bilumum saç, kıl, tüy, toz ne varsa topluyor. özellikle koyu renk laminant parkesi olanların cinnet geçirmesine engel oluyor ( örnek ben ) ıslak zeminlerde de başarılı. hiç yormuyor oynar başlığı sayesinde koltuk altları, ince yapısı sayesinde de dolap altlarında da kolay temizlik sağlıyor.

zeyno dedi ki...

O vileda denen işe yaramazı ben de hiç sevmiyorum, siliyor mu dağıtıyor mu belli değil. Sil süpürü de duymuştum daha önce pek övdüler ama bir türlü edinemedim, sen benim gibi ihmal etme bari:)

Yazılarını da özlemiştik....

ycurl dedi ki...

Emin degilim orada satiliyor mu ama swifferin cikardigi bu urun (http://www.amazon.com/gp/product/B000BYM8W8/ref=pd_sim_hpc_2/104-4128228-9023914?%5Fencoding=UTF8&v=glance&n=3760901 pek cok derdin cozumu. Vileda ile Turk kadinlarini kaziklayan zihniyetleri de kinamak gerek bu urun Turkiye'ye getirilmiyorsa. Yoksa ithalatini baslatabilirsin ;)

Nenoni dedi ki...

güle güle oturun yazlığınızda mutlu güzel tatiller geçirirsiniz inşallah.henüz bir yazlık alamadığımızdan, bizim için en iyi tatil 5-6 gün 4 yada fiatı uygunsa 5 yıldızlı bir tatildir.tekrar iyi tatiller..

Lighter-N dedi ki...

Kristılcım walla yazlık cidden sürekli temizlik demek...Benim annem de viledaya yapışık yaşayan bi insan, ben de nefret ederim...Ev çok şık olmuş, güle güle oturun..

Pretty Woman (Aka likeaprayer) dedi ki...

Kırıstılım güle güle oturun yazlıkta :) kendinize iyi bakın arılara tikkat edin kardeşim . Mürefte şarabı içip bol bol denize girin benim yerimede.

Hamiş: Mangal yakmada üstüme yoktur, vileda ile temizlikten ben de nefret ederim en iyisi yerleri el ile silmek kilo da verdiriyor :P

mono dedi ki...

walla vileda falan yalan ben şu ortalıkta dolaşıp sürekli süpüren otomatik robot süpürgesinden istiyorum, bi de onun sileninden çıkarsalar, sal meydana gitsin :)

enne dedi ki...

Benim çok güzel bir yer yatağım var, bööle motorlu, fişe takıyosun 3 dakikada yatak oluyo. Yani bir yere gittiğimizde eğer o evde yeterli yatak yoksa yanımızda götürebiliyoruz. Hani öylesine söyliim dedim, bir yere gideceğimizden filan diil yoksa.

Aslı Cin dedi ki...

Cry,yorumunu görünce anladım ki buralardasın. Bir de ne göreyim döşemişsin yeni bir maceranı.

Öncelikle her şeye değmiş, yazlık harika görünüyor.Sonracığıma vileda ve türevlerine yazık ki pek gerekli ancak son derece gıcık şeylerdir, çözüm bulursan bana da haber ver emi?

Bir de o gittiğiniz otele yakın civara gelecek olursan haberleşelim.

Unknown dedi ki...

enerji yumağım hoşgeldin ya vileda bile yoramamış seni :)))
Bilirkişi dali konuşuyor.
Temizlik neferi kiristil hanım. ev işlerine hiç bulaşma derim. Madem bulaşmışın ucunda kulağındayken hemen sıyrıl. Bir bulaşırsan FAtma Ablanın yaptığı işler bile kesmez seni sen yaparsın eniyisimi :)

Yine büyük bir keyifle okudum yazdıklarını.

Ilgaz Gürses dedi ki...

Hazır yeni iş arifesindeyken bu sektörü düşünmez miydin Kristıl? Bak sizin site yeni, herkes aynı dette olacak yerleşirken, bir tane "itinayla yazlık hazırlanır" ilanı ver tamam. Ama kendini bu kadar çok paralama tabii, sana da yazık :)
Mutlulukla oturun inşallah.

Adsız dedi ki...

sevgili cry,
uzunca bir süredir blogunu okuyorum. kısmet bugüne yazmakmış. benim blogum yok. blog yazanlardansa sadece koyub'la mailleşiyorum. Ben scotch-brite'ın ürünü bir mob kullanıyorum sadece bu sitede (http://marketplace.ucsd.edu/Part.asp?PartNumber=W3M%2D005&SessionID=D4AE3704190701579061&FromCat=781) fotosunu buldum. büyük market ve yapı marketlerde var. beyaz-sarı bezi kuru, mavisi ise ıslak kullanım için. ıslak olarak bezi elde sıkıp takman gerekiyor ama bence katlanılır, en azından vileda gibi pislikleri dagıtmıyor. fiyatı da 25 Ytl civarı. ayrıca sarı plastik yerleri kırılmadıkca uzuuun bir süre kullanılabiliyor. cok reklam yaptım :) seni bu dertten kurtarırız umarım
Linda

Ilgaz Gürses dedi ki...

Bu arada bir önceki posta ne oldu, silinmesi mi icap etti yoksa ben hepten sıyırdım hayali bir posta hayali yorum mu bıraktım? (Neyse bir durumlar varsa bunu da uçurabilirsin :)

mayonez dedi ki...

yeni deniz manzaralı evinde rahaat rahaat ayaklarını uzatarak dinlen inşallah.ayrıca aracın durumuna coook güldüm canımcım ya:))

ibeking dedi ki...

bir ara hatırlatta vileda alternatifi bir şey önericem sana..birde şu fatma abla çok muhteşem biri..hürmetlerimi iletiver nolur..

gazel vakti dedi ki...

Kris valla bi ara hiç yazmıycan sandım.Dönüşün muhteşem oluyo her seferinde.Pretiye katılıyorum.Elde bezi sıka sıka yer simenin keyfi başka.Bende seneler önce bodrumda devremülkte Allahım temizliğemi geldim ben buraya dediydim.O kadar baydıydı bu temzilik işi.Herşeye rağmen yazlıkta manzar5asıda muhteşem .Doya doya bizim içinde keyfini çıkarın.

Cerise dedi ki...

Krisçim güle güle oturun :) Ev pek güzel olmuş! Resimlere bakarken eşyaları tanıyıverdim zaten. Yeşil koltuğun beji odamda duruyor :) Bu arada dün yazıyı okudum, bugün kendimi Macrocenterde vileda ve scotch brite satılan reyonun önünde buldum. Artık ne işime yarayacaksa :P

Pinar dedi ki...

Gule gule oturun yeni evinizde cok guzel ve ferah gorunuyor :) Hersey oturunca daha kolay olur, hem artik o kadar da temizlik yapmazsiniz. Esinize de cok gecmis olsun, beni de ayni sekilde tam tabanimdan ari sokmustu, bir hafta belki daha uzun bir sure kivranmistim, bilirim o yuzden acisini :( Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Crycim,

Güle güle oturun inşallah.. cefasını çekmişsin, sefasını da süresin :)

X-mop diye bir temizlik zımbırtısı bulmuştum ben migrostan, bir blogta tavsiye etmişlerdi de hangi blog hatırlamıyorum şimdi. Onunla çok rahat ettim, toz,kıl,tüy ne varsa topluyor. 10 YTL civarındaydı.

Bu arada verdiğim sözü unutmadım ama başarılı olamadım henüz..

Sevgiler
Twilight

Adsız dedi ki...

Crycim,

Güle güle oturun inşallah.. cefasını çekmişsin, sefasını da süresin :)

X-mop diye bir temizlik zımbırtısı bulmuştum ben migrostan, bir blogta tavsiye etmişlerdi de hangi blog hatırlamıyorum şimdi. Onunla çok rahat ettim, toz,

Adsız dedi ki...

hayırlı olsun, sağlıkla oturun inşallah.

viledayı çok seven biri olarak bu kadar sevmeyen insanın arasında kendimi çok yalnız hissettim valla.

bu arada kocişin hakkında yazdıkların niyeyse bana çok tanıdık geldi. sanki benim kocişi anlatıyorsun gibi :) bunların hepsi aynımı yoksa :))

Pareo Anne dedi ki...

önce arkadaşların bahsettiği scotch brite' ın o dikdörtgen zımbırtısından çok memnun olduğumuzu söyleyeyim...
vileda benim evime giremiyor artık. aramızdaki herşey uzun zaman önce bitmişti...
sonra da yazlık olayına geleyim. çok arkadaşım aman yazlık çok yorucu falan dese de, bana pek cazip geliyo be kıristılım. baksana o manzarada kahvaltı etmek herşeye değer. bu arada çok sade ve zevkli döşemişsiniz. teprik ederim efem...minimalist bir çizgide, rahatlıktan ödün de vermeden dekore ettiğiniz bu yazlıkta, keyifli mi keyifli tatiller dilerim sizlere. ileride sarkıtla dikit olunca merdivenlere tedbir almayı unutmayın sakın.
hihohahah
bak bişeyi kırk kere söylersen olurmuş derler...
ben de her yorumumda ne yapıp edip konuyu oraya getiriyorum, kıl mıyım neyim...ben yandım herkes yansın istiyorum galiba :)))

Gün dedi ki...

cok guzel olmus yazlık, gule gule mutlu gunlerde oturun :)

yorgungeyik dedi ki...

eee yazlığı seven viledasına katlanıcak artık napalım.ama var ya çok güzel olmuş kızım ev sosyete yazlığı ihihihihih.güle güle oturun.uzat bacaklarını al eline soğuk bi bira diycem ama kesin durmadan birileri gelir sana bütün yaz.sen de yok yemek yok vileda kış gelsede huzura ersem diye dua edersin biliyom ben.

Adsız dedi ki...

http://my.samplepromotionsgroup.com/?controller=Landing&CID=98470&ADTGID=70189&nopop=1&TID=STYLIZED&CRID=a&KWID=swiffer&SID=KE19306232

Kristil bak bu linkteki swiffer ayni zamanda hem vakum supurme yapiyor hem de deterjanli su puskurterek siliyor. Isin bitince de tabanindaki temizleme pedini atiyorsun cop kovasina.Bitti gittiiiii. Bunun bir de gir gir benzeri sip-sak temizleyen urunu var (neyse toplu halde bak sen onlara su linkten) http://www.drugstore.com/templates/brand/default.asp?brand=25900&aid=336064&aparam=brand|25900|swiffer

Ithal edeceksen bunlari et millet rahat etsin.

Nilay dedi ki...

Kristılım, o arabayı sen kullandıysan, Fatma abla nereye oturdu? Arabanın önü arkası dolu be kızım. Neyse neyse, yazlık süper olmuş. Güle güle kullanın, kullanım hakkı temizliği yapanındır..:)

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Crystal, bayılıyorum sana ve yazılarına. süpersin...

Aslı Cin dedi ki...

Cry nerelerdesin yahu?

mayonez dedi ki...

viledayı o kadar çok sevdinki bizi unuttun dimi:((

pinomino dedi ki...

Kristılım nerelerdesin..uzun zamandır gelemiyordum bi geldim sen yoksun:(( tatilde misin yoksa? öptümmmmmm

crystalsdreams dedi ki...

donnaa,vileda olmana gerek yoook,sen gel,mangal-rakı faaliyetine muhabbet kısmından katıl,tamamdır:)

kebeem,canım,deli manyak,kıyamam ben zeynebe be,toz bezi olcekmiş:)yok artıkk:)bu hafta izinliymişin,kaçıriim mi sizi zeyneble yazlığa,hem ben her yeri temizledim,bize sadece güneşlenip,denize girmesi kaldı:)

hayalcim,az önce senin blogunda da yazdımmm,sen misafir yatağını sorup,sonra bizim oralara gelmişinn,bilsem daha erken cevap verir,muhakkak sizi misafir ederdim!misafir yatağı yeterince var,hatta misafir yatağına gerek yok,ev sahibi yatakları da gayet yeterli şekerim:)

kuğucum,adsl yoktu ama telefon bağlattık geçen hafta,ttnet paketi de aldık ama bağlantı o kadar yavaştı ki,ve deniz o kadar güzeldi ki ben giremedim nete pek:)ve fakat sizi çook özlediiim:)

tülaycım,hemen edindik efenim bu dediiniz aletten,hakikaten çok başarılı,yaratana kurban yani:)size de hayran:)çok mersi tavsiye ve bilgi için..

zeynocum,sen de ihmal etme al valla o sil süpürden,viledayı kırıp atar insan bu yeni aletten sonra:)

ycurlcümmm,bu swiffer dan diil ama ona benzer bişi var scotch brightın..kullan at bezleri var,ondan aldık..fakat bu swiffer çok daha fonksiyonel gördüüm kadarıylaa,ithalat mı dedin:) iyi fikir valla,ekimde geliyorum amerikaya,hemen bi görüşme ayarliim swiffercılarla:)

nenonicim,en güzel tatil zati senin dediindir tatlım,yazlık güzel hoş tabi de otel ya da tatil köyündeki gibi rahat olamıyosun temizlik ve yemek derdinden..oh en güzeli , 4-5 gün yapıcan tatilini ama tam yapıcan işte:)

tunacımmmm:)üflemeyi bırak da söyle nereden aliim seni ,hazırla bavulu gidicez yazlığaaa:)

lighternciiiim,annen,annem,tüm yazlık sahibi kadınlar..çile çekiyolar anacım..bu tatil,tatile benzemiyo öyle sürekli temizlik derdiyle..yazlık erkeklere güzel,kadınlara zor bişi..

prettyciimm,senin yerine şarap da içtim,denize de girddiimmm,ama sen de zati şu an tatildesiinn canım benim:)yerleri el ile silmek hakikaten kilo verdirir, ben de bu hafta bazen eğilmek suretiyle herbiyerini sildim yazlığın ve fakat accık da gırtlaamı tutabileydim,belki kilo da verirdim:p

arzumcuum,ne güzel geldi o laf,güle güle yazlanalım hakikaten,hep beraber inşallah:)

bonacaan,o dediin aleti de alırsam ben,iyice hareket özürlü bişi olup,obezustalığa yelken açarım..şimdilik ben almiim,ama sen al da çok yorulma bu ara,di mi:P

enne:) siz ne pratik misafirsinizz öyle,hani havlusunu ne biliim,nevresimini yanında getiren var ama yatağını da getiren misafir,süper valla:)yatağı almana gerek yok,yeterince yatak var,sen haber et yeter gelioruz diye:)

aslıcım,viledayı çoktan çöpe attım,sağolsun buradaki canım arkadaşlar sayesinde o scotch brite'ın sil süpürü ile çok mutluyumm,tavsiye ederim ben de..
o otele ise anca ekimden sonra geliriz sanırım,şimdi biraz yazlığa vakit ayırcek gibiyiz..asıl sen bizim buralara gelirseenn,haber ver tamam mııı:)

dalicanım,nası doğru tespit yapmışın yine,evet bulaşınca bu temizlik olayına,iyice saplanıyosun içine,ondan sonra temizlik hastası oluveriyo,kimsenin yaptığını beğenmiyosun..ben senin yorumundan sonra hemen silkindim kendime geldim,hala fatma ablayla mutluyum:)bi de seni çok öperim canım benimm..

incirçekirdeehanımcım,hakikaten keşke böyle bi işe girişseymişim zamanında fena olmazmış,ama bizim site 20-30 yıllık falan,oturanlar hep dedeler,anneanneler...biz yeni aldık da yaptırdık..yoksa o dedelerin bişi yaptırcaa yook,işsiz kalırım mazallah:) sanki şu an acaip işliyim de!:)

Linda,selam tatlım,yorum ve bilgiler için teşekkür ederim,sizden gelen bilgilerle alıverdim senin o mobu,çok makbule geçti,ne varsa blogumda var işte,bu blog olmasa ben ne anlardım mobtan falan:)

tekrar incirçekirdeehanımcım,canım,senin yorumun bana gelmedi belki tam postu sildiimde yazdın yorumuu..kusra bakmayasın ,koca rica etti,çıkardım o postu,sakıncalı olabilirmiş diye..sinir oldum burası benim özgür alanım noluo len diye,ama yine de koca işte,kırk yılda bi istek yaptı,kırmadım:)

mayonezcim,teşkür ederim canım benim,tam ayak uzatıp dinlenmeye kalksam muhakkak bi iş çıksa da,denizi görererk iş yapmak bile güzel,darısı tüm olmayanların başına...arabanın durumu hakikaten trajikomikti:)

ibeakk,ne önericektin,bak hatırlatmayı unuttum..du yarın bi hatırlatiim bakem..fatma abla da yanımda olcek yarın,konuşur karşılıklı hürmetleşirsiniz:)

gazelcim,yazlık temizlemek,hele bodrumda yazlık temizlemek!!aman aman diyim ben sağa!en güzeli yine söylüyorumm,otel şekerim..yazlık önce çocuklara,sonra kocalara güzel..biz kadınlara yazık ulen!

cerisecimm,hiç ilgini çekmeyen bi ürün,bloglardan okuyunca aklında kalıp marketlerde görünce durup bakıveriyosun di mi:) bana da aynısı oluyo..hem sen yavaş yavaş bakmaya başla bu ev ile ilgili şeylere,ilerde kullanmasan bile bilgin olsun:)

pınarcım,teşekkür ederim..komik bişi söyliiim,kocayı yine arı soktu,yine aynı ayağından,bu sefer taban diil,parmağından:)taban kadar acımamış öyle diyo:)

duygucuum,inan ben de arabayı yerleştirirken aynı fıkrayı düşünüyodum:)kılpaçino lafına da çok güldüm,kocayı öyle çaırıyorum artık,o pek gülmüyo ama bu lakabına:)mürefte şarabını yerinde içmek istersen,bekleriz efem:)

twilightcıım,sefasını sürmeye çalıştık geçen hafta,kesmedi,yine gidicem sefaya valla:)ben o 10 ytl olanları görmedim ama scotch brite indirime girmişti 22ytl mi ne öyle bi fiyata aldım sil süpürü..son olarak;ben bekliyorum şekerim,ne zaman istersen:)

derya,teşkür ederim güzel dileklerin için..evet,bunların tümü aynı anacım,soyları böyle bi cins bunların:)vileda konusunda diyebilicim şu ki,belki de biz beceremedik,sen gayet güzel beceriosun vileda temizliğini,ya da sizde çok kıl döken bi kıl paçino yok:)

nefiinn:)vallaha ortaklığımızı iptal edicem,sen habire sarkıt ile dikite bağladıkça konuyu:)kızım iş kurup faaliyete geçirmeden,ne sarkıtı ne dikiti,bi dur yaahu:)bi süre daha senin tatlı kızını sevelim,sonra senin izmir bayiliğini kutlayalım,çok başarılı iş kadınları olalım yine,ondan sonra ben salıcam sarkıtı da dikiti de senin kızın peşine,görücen gününü:)

günüm,topraam,mersi canıım benim.hepimizin evinden huzur eksik olmasın..

yorgungeyikim,ne sosyetesi be deli:)ama o dediin doğru çıktı,ben birayı elime alıyorum,sofraya götürülecek bişi çıkıo,tam ayağımı uzatıyorum,asacak çamaşır oluo..anam yok,en güzeli kış gelsin ben sakin sakin evimde oturiim,dediin gibi:)

anonimcim,vallaha bu sizden gelen yorumlarla gaza gelip ithalata heveslenicem:)ekimde amerikaya gidicem,ithal edemesem de bu ürünü,kendime bi adet alıp geliim diye düşünüyorummm,olmaa mıı:)neyse, bilgiler için çok teşekkür ederim efenim..

Nilayım,Fatma abla 30-40 kgcuk bi küçük kadın olduundan,arabanı önünde kendine bi yer bulabildi,zati başka kimse de sığamazdı o oturduu kısma:)bu arada,geçen hafta yazlıkta geçirdim her gün,senin bu özlü sözünü tekrarladım çok hoşuma giderek:)

burcucum,hisler karşılıklı desem:)kör,sağır ağırlaması mı olur?amaan nolursa olsun,ben de sana bayılıyorum şekerim:)

aslıcım,yazlığa gitçem dedim ya,iyi okumuyo musun sen benim yazılarımı bakeem:)sözlü yapıcam valla:)canım benim,yeni geldim yazlıktan,merak edilmek pek güsel his,teşkür ederim efenim:)

mayonezciimm, yok be tatlım,ne viledası,attık onu biz:)
ama ne yalan söliim,denizi çok sevdim,sizi unutmasam ve hatta çok özlesem de biraz deniz keyfi yaptımmm:)

pinocumm,geldimm geldiiim,tatildeydimm evett.. sana gelip bakıcam birazdan,düğün vardı sizin,geçti,bitti mi,onu merak ettim şimdi..ben de çoook öperiimm..

Adsız dedi ki...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it » »

Adsız dedi ki...

Excellent, love it! Digital camera camcorder combo

Adsız dedi ki...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

Adsız dedi ki...

merhabalarr..
1 saat sonra dişçi randevum var, pijamalarımla oturmuş seni okuyorum,zaten yusf durumundan dolayı beynim cortlamış vaziyette...pergole,pergola..dişçide bunu sayıklarım artık ay crystılcım vallahi senden her eve lazım yani ister çatlak ol ister olgunluğa ermiş ol pozitif enerjin herkese lazım...amaaaannn korkunun ecele faydası yok bari kalkim daha bebişi hazırlicam kesin gecikicem.... 3.5 gül