Cumartesi, Haziran 10, 2006

evlilik; kocayla güzel..istanbul; trafikle beter...puanlı elbise herbişiylee gider:)

 

Bir insanın puanlı elbisesinin olması, puanlı ayakkabısının olmasını da gerektirir mi diye düşündüm o güzel gün..Artık blog arkadaşı olmaktan öteye gitmiş canım dostlardan su gibi ve donnaanımla paylaştığımız o güzel gün..Çünkü biz 3 kız , alışveriş canavarı olarak görkem' i talan ettik..talan etmek tamam da bi de eğlendik..ki sormayın gitsin..öyle herkesle eğlenceli olmaz alışveriş..hele ben görkem'e gelip de beş karış suratla bununn iplii çıkmış,ıyy bu ne biçim kumaş diyen arkadaş gördüm,benim tüm görkem aşkıma burun kıvırıp,görkemdeki ucuz ve güzel alışveriş keyfime limon sıkan..İnsan beğenmese bile susar ama di mi...neyse..ama bu görkemi beğenmeyen yok gibidir, çok güzel bi yerdir..işte bi de ruhun uydumu gittiğin insanlarla eğlenceli bi yere dönüşür orası..alışveriş de büyük bi keyife..
o gün balıımızı yiyip alışverişimizi layığıyla yaptıktan sonra,puanlı elbisemin aynısının tıpkısından ayakkabıyı görünce başka bi mağazada..acaba..dedim..puanlı ayakkabım da olmalı mı benim..Sonra kendimden beklenmicek bi iradeyle..sadece resmini çekmeye karar verdim..cismi olmasın evde sadece resmi olsun diye..Şimdi de çok gururluyum..kimsenin haberi yok..hatta komik ama puanlı ayakkabı almadım diye çok gururluyum ben:)


 


 
Sonnraa, bir insanın arabasının olması,onun istediği yere istediği anda ulaşmasını sağlar mı diye düşündüm ben..İstanbul trafiğinde ''istediğin anda'' kısmınının araba sahibi olmanla hiç bir bağı olmadığını tekrar tekrar yüzmilyonuncu kez gördüm dün ben...3 saat..evet tam 3 saat..Şişli'den Ataköy'e varmak için harcanan 3 saat oldu dün..Bu süre içinde,kestirme yolların, bir kez daha yolu kestirmediğini aksine daha çok uzattığını gördüm yine milyonuncu kez..Bu süre içinde,3-4 şeritli yolları 7 hatta 8 şerit haline getirmeye çalışan dangalaklar gördüm ben..hem de yüzlerce..Bu süre içinde, trafikte sıkışmanın otomatik olarak bünyede de sıkışma yarattığını gördüm ben..hem de yola çıkmadan tuvalete girmiş olsam da ben.. Bu süre içinde, anneyle 3 saatlik İstanbul trafiği macerasına çıkmamak gerektiğini gördüm ben..Ne istediğim gibi didişebildim yoldaki magandalarla, ne istediğim gibi seri hareketler yapabildim(gerçi seri harekete mahal verecek bi platform yoktu yoldaki araba sayısı itibariyle ya!) .. olabildiğince sakin bi insan olmaya çalıştım dün akşam 6 ila 9 arasında geçen saatlerde..ama sonunda anneme yine fenalık geçirtmeyi başardım ya..iyi ki evlenmişim sonucuna bile vardım o 3 saatlik trafiğin sonunda!

 

Ve sonra, bir insanın kocasının yanında olmaması,onun eğlenmesine mani olur mu diye düşündüm ben..Hiç benden beklenmicek bişi oldu ama..oldu..Koca Poda, dün akşam yanımda yoktu..İş yaptığı firmalardan birinin yemeğine gitti çok sosyetik gece klüplerimizden birine..Eşler davetli değildi,bu da ayrı sinir bozucu bi şeydi..Ama aynı gece,yani dün gece, çok sevdiğim çok eski arkadaşlarımdan Melikcan'ın doomgünü vardı..Ben de koca gece klübündeyken , bu eğlencede bulunacak ve kurtlarımı dökecektim,eşleri çağırmayan o hain şirkete ve kocaya inat! Üstelik ne zamandır görmediim,Handucan ve NurSultan da vardı o gecede...Çok eğlenecektik eski günlerdeki gibi çookk..Ama olmadı..evli barklı herkesin kocasıyla geldii o gece..,ben buruk kaldım..koca yanımda olmayınca eğlenceden kopuk kaldım..Kocasız gidilecek yerler listesinde herkesin kocalı gittiği gece eğlencesinin olmadığını dün ilk defa anladım:) Evli arkadaşlar kocaları yanlarında , eğlenirken..bekar arkadaşlar koca derdi olmadan yine eğlenirken..ben hem evli ve hem kocası yanında olmayıp koca derdine sahip bi insan oldum ve evliliğin gerçekten enteresan bi müessese olduğuna kanaat getirdim yine..bininci kez..
siz siz olun..kocalı arkadaşlarınızla, kocasız gece eğlencesine çıkmayın derim ben:)bi buruk..bi boynu bükük kalıyosunuz..ki..enteresan:) Posted by Picasa

19 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Crystal,

Seni blog yazmaya başladığından 3 ay sonra okudum ilk. Sonra o kadar eğlenceli geldi ki, geri dönüp ilk başladığın günden beri okumaya dewam ettim ve şimdi her hikayeni yüzümde koca bir tebessümle takip ediyorum. Bugüne kadar sana hiç yorum yazmadım ama bugün ki konuda ne kadar haklı olduğunu yaşadığım bi deyenimle çok iyi bildiğimden sana katıldığımı ve çok haklı olduğunu söylemek istedim. Evliyken kocasız gittiğin bu tür davetlerin ne kadar can sıkıcı olduğunu ben de bir kez tecrübe ettim. :( Hiç gerek yok bence de kocasız böyle ortamlara girmeye, insan çok garip hissediyor ve o pozisyonda kalmak gerçekten çok can sıkıcı...:)

Bu arada diğer blog kızlarını da senin sayende tanıdım ve sevdim . Yaptığınız organisyonlar, buluşmalar, aranızdaki sıcaklık ve samimiyet gerçekten çok hoş... Ne mutlu size ve bu şekilde arkadaşlık kurabilen herkese...

Seni okumaya , takip etmeye devam edeceğim belki tekrar naçizane yorumlarımla size katılırım. Diğer blog kızlarının da yorumlarını okuduğunu düşünerek hepsine burdan selam yolluyorum. Hep böyle neşeli ve mutlu olun.. Yüzünüz güneşe dönük olsun, yüreğiniz insana...

Herkese iyi hafta sonları...

kedi dedi ki...

Yaa aşkımm,ayakkabılar pek şekermişş,niye almadın kinee :(
Ben olsam kesin atlardım,ama belki senin görkem manyaa yaptığın her bir alışveriş delisi şahsın ayaanda görmekten bıktın belkide,kızılay giydirmiş gibi giyinmeyi de hiç sevmem ben zirâ.Ama burada yok bu puantiyeli şekerlerden.

Arkadaşlarınla eğlencedeyim derken telefonda anlayamadım ben seni,gecenin bilmem kaçıydı aradığın kızımm,kocam diyor:"Bu kesin kumamdırr"."hahaaa bildin şekerim vallahi O"dedimmm.Yani anlamadım telafonda,o kadder gürültü vardı ki,Ben kocan da var sandım,bilsem koca evde,ben uçar gelirdim be güsellimm,gecelere akardık istanbulda beaaa,niye söölemiyosunkinee:(

Trafik sorununuza ne kaddar uzağım bi bilsen beni boğarsınız.
Hadi şunu yazayımda boğun beni İstanbullu bilokırlar:
8.30 daki dersime gitmek için arabama 8.20 de biniyorum bennn;P

Ohhh sıkın sıkın,sizin elinizden ölmek bilem güselll.

Nefes alamıyommmm lann,adilerrr,bıraksanıza oolummm!!!iimdakkk!!Yakışıklı bi cankurtaran yok mu layn etrafta,suni teneffüs fellannnn,ahıhhhıhhh ıykkkkzzzssssss

tısssssssssssss

Ve Biyo son nefesini vermiş,eşek cennetini boylamıştır.Bunun üzerine 40 ton kına karılmış,tüm sanal alemde 40 gün 40 gece cenaze şenliği düzenlenmiş,kınayı herkes uygun bulduğu yerlerine sürmek suretiylen acılarını nasıl dindireceklerini ve bu genç,güsel ve manyak kediciğin yokluğuna nassıl alışacaklarını düşünmekteydiler.

Taziye münasebetiylen bloglarına renkli kordelaa asanlar,konfeti fırlatanlar ve göbek atarak cenaze namazını kılan terbiyesizlerle manyak kedi öbür dünyada görüşecektir.İki patisi de yakalarında olacaktır ;P

kedi dedi ki...

Bu arada yukarıdaki yorumumda kimseyi kastedipte bir sataşma yapmadım."Terbiyesiz"de benim sürekli espri olarak kullandığım bi kelimeciktir.Kimse üstüne alınmasın lütfen.

Affet beni Allahımm,artık kimseye sataşmıcammm,bloglarda bela çıkarmıcamm,olay yaratmıcammm,affett nolurrr affettt,ben iyi bi insanım allahımmmm,ne oldu da bööle oldum bennn,beni doğru yola sevketttt ;P

Hiç anlaşılmamayı,yanlış anlaşılmaya tercih eden kedicik.

Tüm yorumcularına sevgiler Gırisdalim,aşgım,bidenem.

gazel vakti dedi ki...

Şu görkem bana o kadar uzakki ama bu yaz bi kerde olsa gitmek istiyorum.Elbisen güzelmiş aykkabılard güzel alsaydın ya kız.Kocasız gitmek harbiden acıklı oluyo.Böööle boynu bükük kalıyo insan.

ibeking dedi ki...

poda ne şişcek şimdi bu postu okuyunca..selam inişteeeeeee..ben ibbeeeeeeekkkkiiiiiiingggg

kedi dedi ki...

Hahaaa haaaaaa haaaa!!!!!!
Gıristallll,benim jeton daha yeni düştü yawww.

Bu inişteme neden "poda"diyorlar diye düşünüyordum,"daha güsel bi nick bulamaz mıydı bu gıristal"diyordum kiii,iniştemin adını düşündümmmm ve onun ismindeki adamı da hatırladımmm,puzzleyi tamamladımmmm.

Yihhuuuu!!
Şimdi adamı hatırlatacak şeyini sana söölesem herkes anliicek iniştemin adınıı.

Sadece o adamın muhteşem, ünlü ve büyük organı aklımdan çıkmıyor.

(Son cümlemi yanlış anlayıp,fesatlık düşünenlere,aklına başka bişii gelenlere "yuh!" diyorum,başka da bişii demiyorum ;P ;P )

Pretty Woman (Aka likeaprayer) dedi ki...

:)) Kristilcım var ya senle beraber gezen hiç yaşlanmaz :) O enerjiyi nerden buluyorsun anlatsana bize de sırrını . Ben de geri geldim artık bloglarınıza yorum yazmaya devam etcem . unutmadınız di mi beni ?? :)


sevgilerimle

Pinar dedi ki...

Sevgili Crystal,
Dondum ben geri :) Cok da ozledim sizi ya! Yeni renler cok cici olmus.
Iradenize hayran kaldim ben kesin alirdim o benekli pabuclari o cici elbisenin altina :) Ayria soz bir gun oralara gelirsem ve gidersek Gorkem'e cok sirin bir alisveris canavari olucam ;) Trafik ve kocis hakkinda ayni fikirdeyim. Yani hem de lise son zamaninda cekmis biri olarak Ankara'nin en kotu trafigini anliyorum o halleri. Bir de ben de ozellikle evlendigimizden beri sevgilimsiz eglenemez oldum, aklim hep onda kaliyor. Kocaman optum. Sevgiler.

Deadora dedi ki...

kizim siyah beyaz puantiyeliler gecen sene modaydi.. bu sene kirmizi beyaz moda.. ayakkabilari almamanda iyi olmus hos durmuyor :( nereden biliyorsun deme öyle iste :)

Unknown dedi ki...

Az once biyonikin blogunda balik muhabbeti gordum canim cekmisti, simdi senin bloga geldim onumde yine bir balik tabagi, inadinami yapiyorsunuz yahuuu :)))
Su eskisehirde balik pazarini bir an once bulmam lazim hahahahah

afiyet olsun, giristalim.

CaDı dedi ki...

Görebildiğim kadarı ile elbise çok yakışmış, güle güle giy:) Bi de nispet yapar gibi olmasın ama küçük şehirlerde yaşamanın en güzel yanı, en uzak yere 20 dakikada gidebiliyor olmak:)) İstanbul a dönersek o hayata tekrar nasıl adapte olurum bilemiyorum valla, size kolay gelsin.

Age35 dedi ki...

Ya şimdi sen emin misin benim Görkemde bişi bulamayacağıma 42 bedene ramak kalmış biri olarak...Bi de puantiyeli elbise çok güzel görünüyo!Benki puantiye sevmem vallahi çıkıp öyle bir elbise ve hatta ayakkabı bie alasım geldi...Sen anlatınca herşey bi başka güzel yav...

DAMLA dedi ki...

Görkem'i sayende ben de keşfetmiştim... Bir sonraki alışverişte ben de varım ona göre:)

Sütobur dedi ki...

Haftasonunda,alisverisde puantiyeli bir etegi uzun süre kesmis,daha sonra da giymeye üsenmis ve eve dönerken arabada hep o etegi düsünmüs biri olarak ,ne mi yapcam..yarin gidip o etegi alacam...sadece Istanbulda degil Kristilim tüm Avrupada puantiyeli kiyafet satislarini patlatmis oluyosun an itibariyla...

şugibi dedi ki...

enişteeeeeeeee bende burdayım. miripaaaaa. sugibiiiiiiiii beeen. kedisi olan haniiiiiiiiiii:P

Yaz dedi ki...

Kristılim valla kocasız biryere gitmek bana da zor geliyor. Hiçç eğlenemiyorum öyle bir ortamda.

O puantiyeli ayakabıları da iyi ki almamışsın bence. Çünkü fazla bütünlük de pek hoş olmazdı diye düşünüyorum canımcım.

uzay dedi ki...

aaaa arkadaslarınla olan fotodaki gözlüklü ark.ın biri bizi gözetliyoda vardıı..eheheh ozamanlar cok tv seyrederdim:) elbiselerimizde bir örnek hihiho:))

Aslı Cin dedi ki...

Kristıl hanımcığım,

Öncelikle puantiyeli ayakkabıları kaçırmamalıydın. Harikalar.

Sonra, elbeselerinizi de güle güle kullanın.

Trafiğe gelince kabusum benim, korkunç korkunç...

Son olarak kocasız ne yazık ki pek keyifli olmuyor, boynu bükükleeeer diye çığıracak oluyor insan, küçük emrah ifadesiyle.

crystalsdreams dedi ki...

Aaa kendini kandırmacım,nası yaa??sen orada öğretmen misin yoksa memleket mi orası,anlamadımm?? bak bu cumaya geliyorum uğrarım ,bulurum da seni hee:)

Sevgili anonim,ne güzel bi dilekte bulunmuşsun..içim ısındı bu yağmurlu İstanbul gününde..eğer birazcık neşe katıyosam ben de senin gününe,çok sevindim anonimcim çok:)

Ulen biyonik ne deli ama tatlı kediciksin len sen:)tüm yorumlarına tek cevap vericem : seviorum şekerim seni:)

Hazancım,gazelcim..sen görkeme gelmeye niyetlen,haber et bana..belki beraber gideriz:)

ibekoo,şişti,şişmez mii,senin yorumu görünce de pek güldü,sevioz ailecennnk sizi efenim:)

ulen biyocum,bu yoruma cevap yazmak durumundayım,organ morgan demişin,poda okicek diicek ne dio len bunnar,ne organı:) burun dielim,de olaya açıklık getirelim di mi şekerim:)

prettycim,seni unutur muyuz hiç,merakta da kaldık ayrıca..ayrıntılı bilgi vermişin de rahatladık canım benimm..enerjiye gelinceee, sen gel bi de onu kocaya sor benim,illallaah dedi benden şekerim:)

Pınarcımm,sen hele ne kadar uzun zamandan beri yoktunn..dur geliim bakiim sen de bi rapor yazmış mısın Pretty gibi:) Görkem'e gelirsen,adımı ver,indirim yapsınlar şekerim:)

Dea,moda editörü mü oldun len başımıza:)hiç de bikerem,siyah beyaz da moda hala:)

Zeynep Ablam,ben vallla o resmi balık için diil,elbiseyi göstermek için koymuştum:) ama canın balık çekiyosa..artık yakına da geldin,Eskişehir-İstanbul arası ne kii..bi otobüse atladın mydı,misafirimiz olursun,en şahane balıkları boğaz kenarında beraber yerizz..ne dersiinn??

Cadıcım,çok kibarsın şekerim,o resimden bana iltifat etmişsin,pek şımardım:)ayrıca bence arada ziyarete gelsen yeter,siz kalın o şehirde,hatta mümkünse biz de göçelim sizin şehire:)

Ageciimm,42 beden olmasan da senn,sana uygun bişiler de buluruz ,o gün gittim,test ettimm..Haftaya Salıya beklerim,sana da puantiyeli bişiler edinelim:)(bu arada o elbise Görkemden diiiil,senin eve yakın bi yerde de var o mağaza, ama puantiyeli elbiseler ellerinde kalmamış tükenmiş!!)

Damlacım,Görkemde söylediler zati,ben sordum,hiç internetten bulup geldim diyen oldu mu diye, aa evet çok hoş bi baağyaan geldi sizi bir günlükten buldum diye dediler..aaahahaha biliyorum biliyorum dediydim:)Bi daakine bekleris şekerim:)

Bunalgülüüm:) puantiyeli kılık üreticileri bana komisyon verir mi acep:) umarım almışındır eteği,giymişindir hatta çoktan..şıkım bunalgülümm..güle güle giy:)

Potansiyelarıza hoş geldin:)ismine bayıldım:)İstanbul trafiği potansiyel diil en hakiki arıza demek isterim:)

Sucuukkkk,seni de gördü enişten hadi iyisin:)ama kediyi daha çok seviomuş ööle didi:)olsun ben de seni seviorum zati:)

yazcıım,tatlım..kocasız garip oluyo insan hakketen,alışkanlıktan mıdırr nedir..Allah eksik etmesin onları diyim o zaman ben:)Bi de tamam almadım o ayakkapları ama,yine de güzellerdi beaa:)

Uzaycıım,ben de bakalım hiç tanıyan biri çıkıcak mı 04 alperi dedim,ahanda gençliğin şahı uzayım yıldızım tanıdı:) madem çok tv seyrediodun o zamanlar,beni de hatırlaman lazım,alperin en büyük tezahüratçısı:)ah kızım az rezil olmadık o bbg zamanları,alperi birinci yapcez diye..2.olduydu da bunalıma girmiştik,ne manyakmışızz:)

Aslıcımm,şimdi böyle diosun,aklıma giriosun ama o ayakkaplar için..hem çok pahalı da deeldi hee,kendimce tasarruf ettimm:)
resimlerde de anlaşılcaa üzere,hakketen bir küçük emrah ifadesi yerleşmiş yüzüme atamamışımm,hem o kadar didişiriz kocayla,hem de olmayınca bööle boyun bükülür..işte evlilik bööle bişi gallba efenim:)