Salı, Mayıs 09, 2006

Sarkıt ve Dikit'in annesi Kıristıl..:)


Cumartesi teras buluşmamızda,İbocuum, nerden öğrendiyse, bir adet yüzük ve benim ilk gördüğümde saç teli sandığım ve şu an hala emin olamadığım ama sanırsam bir iplik parçası ile fal baktı hepimize kaç çocuğumuz olacak ve cinsiyetleri ne olacak diye..Yani öyle kapsamlı bi fal ki bu 1 iplikten sallanan yüzüğün baktığı, 2 çocuğun olacaksa mesela, 1.nin cinsiyeti bu, 2.nin ki de bu falan diyor o yüzük, fala bakılan kişinin sol elinin üzerinde sallanırken..
İşte o gün İbocum,ibikocum bana dedi ya 2 çocuğun olacak 2si de erkek olacak..Bu düşünce aklımdan çıkmaz oldu..Tamam cinsiyet önemli değil,sağlıklı olsun bi de az kıllı olsun kız da olsa olur erkek de diye düşünürdüm..İçten içe,kızım olursa nasıl güzel süsleyeceğimi falan düşünür mutlu olurdum..Sonra ya babasına çeker,benim de fena olmayan kıl tüy hadisesinden muzdarip olur da doğduğunda her yeri tüy kaplı bi kız olursa diye korkup,aman erkek olsun epilasyonla uğraşmaz en azından diye fikir değiştirirdim..
Ama hani belirsizlik var tabi,daha ortada fol yok yumurta yok, ilerde doğacak çocuğum bir soru işareti ya, 2 cinsiyetle de ilgili hayal kurardım(tövbee bu ne demek ya,yok ööyle bi hayalim yok, sapık bi cümle olmuş!) Yani hem erkek,hem kız çocuğum olursa neler yaparım diye hayal kurardım..

İşte cumartesi sanki fal değil de hamile kalmadan ultrason sonucu almış bi edayla eve geldim..Ve kocaya bu sonucu bildirdim..Cumartesiden beri bu doğacak 2 erkek çocuğumuza bir türlü isim bulamayınca anladım ki ben hep kızım olacak diye kendimi hazırlamış,hep kız isimleri bulmuş ve hafızamın en kıymetli köşelerine saklamışım o isimleri..

Meğer erkek ismi bulmak ne zormuş..Ya da ben güzel bi isim olsun, çok abartı olmasın, hem sade hem çocuğu güzel etkileyecek bi isim olsun diye düşünürken, kız isimlerini daha kolay bulmuşum..Denizcim de bir postunda bu isim mevzuuna değinmişti, ben de yıllarca ismimin genel olarak toplumda erkek ismi olarak bilinen bi isim olmasından ötürü çocukluk döneminde ismini kabul etmek istemeyen bi şahıs olarak bu isim mevzusuna takığım..

Geçen sene Mısır'a gittiğimde bi sürü ilginç, Mısırlı güzel kız (burada ,gerçek hayatta da tanıştığım, dış görünüş olarak güzel olan kızlardan bahsediyorum) isimleri ile dönmüştüm,Türkçe'de de kullanılabilir,güzel anlamları olan...Ama Mısır'dan erkek ismi soracak olursanız, Hasan derim,Hüseyin derim..hani farklı ve anlamlı erkek ismi oradan da çıkmamıştı(hasan ve hüseyinler sizin isimleriniz çok anlamlı,ben biraz daha yeni bi isim arayışına çıkmıştım o seyahatte, deliyim ya,tatilde çocuk ismi bakınıyodum!)

Neyse uzatmiyim,Cumartesiden beri beni aldı bir panik..Hani bi tane olsa daha kolay olur ,2 erkek çocuk olacak ya :) illa birbirine uyumlu olsa mı acaba takıntısına girince olay iyice zorlaşıyo isim konusunda..Koca bi isim söylüyo ,benim sevmediğim bi adamın ismi oluyo, ben söylüyorum koca beğenmiyo..Çok son model isimleri de kullanmak istemiyorum, yeni isim de uydurmak kolay ama anlamsız şeyler çıkıyo..Tekrar bilindik kısa ve öz isimlere döndük bi ara..Can ve Cem mi koysak dedim bi ara, ama mesela çocuk basketbolcu olsa maçta tezahürat etmek isteseler oğullarıma ya da en azından birine..ne diye bağıracaklar CAAAAAAAĞĞĞĞĞĞNNNNN diye mi mesela?

Bulut ve Doruk çok güzel 2 isim ve en bi güzel 2 çocuğa vermiş o isimleri güzel anneciği ile babası..Şimdi o isimler de olmaz, sahipleri var pek yakından tanıdığım:) Hmm o zaman doğadan,coğrafyadan pastoral isimleri sıralamaya başladım zihnimde..Hiçbirinde yine mutabık kalamayınca kocayla, yine 3 sene önce henüz evlenmemişken giriştiğimiz aynı hummalı araştırma çalışmaları sırasında bulduğum en gubidik pastoral isimlere döndüm:) Coğrafi isim arıyorum ya çocuklarıma..3 sene önce bulmuştum ama çocukların hayatlarına devam ettirmeleri açısından zorlayacak 2 isim oldu bunlar..Halbuki ortaokul coğrafyasında yoo belki ilkokulda hayatımıza giren kavramlardı bu isimler :2 erkek çocuğum olsa, isimleri de SARKIT ve DİKİT olsa demiştim 3 sene önce çok yaratıcı ben:) Neyseki hala bu isimlerde ısrarcı değilim de doğacak bebelerimin ruh sağlıklarına zeval gelmicek İnşallah , en azından isimleri yüzünden:)

İşte ben böyle fellik fellik ortada ne fol ne yumurta varken, sadece fal sonucu ile hayallere dalarkenn bebelere isim arıyaduriim..Aslında diğer bi en enerjik terazi lastik cimnastik güzel anne , en bi yumuk gözlü oğluşuna benim en sevdiğim, en yalın ve en eski isimlerden birini vermiş tam 1 sene önce bugün onu doğurduğunda..

Cumartesi günü, o kadar güzeldi ki bu güzel annelerin bebeleri..Anne olası geliyo işte insanın..
Anne olası, ve coşkuyla doğum günleri yapası geliyo o dünya güzeli yumuk ayaklar,minik dişler,cin bakan gözler için..Her sene değil, her gün kutlayası geliyo anneleri bu bebekleri doğurdukları için.. Her gün , her sabah uyandığında öpüp koklayacak kendi parçanı kucağına almak için, doğurası geliyo insanın..
Ve anneler günü gelmek üzereyken, bir annenin en güzel günlerinden biri olan oğluşunun 1. yaş gününü yurtta ve dünyada kutlamak geliyo içinden insanın..

O gün,Cumartesi günü, onu doğuran kıpır kıpır enerjik annesinin çektiği resimden sonra beni anneliğe iyice ısındıran En bi güzel erkek isimlerinden birine sahip güleç yüzlü,şeker ALİ doğum günün kutlu olsun...Demek kocca 1 yılı devirdin..iyi ki doğdun..Anneciği, sen de fena diilsin hee, iyi ki doğurdun:)

Ben yine isim aramalarıma devam ediyim, tamam ne Alinin ne Bulutun ne Doruğun ve diğer canım arkadaşlarımın çocuklarının ismini tabii ki kullanmicem kendi bebelerimin ismi olarak..ama eğer de bi gün hamile kalırsam, her gün onlara bakmak serbest tamam mııı..bakiim,bakiim,seyrediim ki benim de onlar gibi ayacıklarını ısırmak isteyeceğim, canım derken gerçekten hissedeceğim bebelerim olsunn:)

ek not: itiraf ediyim, resimde fena çıkmamışım diye koydum bu fotoyu, aslında Aliş, hiç o resimdeki bebeğe benzemiyo, ne resimleri var bende,kimbilir İboda ne güzellikler vardır..Ama biraz da nazar değmemesi açısından,iyi oldu,Aliişin gerçek halini göstermemesi bu resmin..Buradan tekrar Maşallah diyorum Alişe ve hayatının ileri aşamalarının hep hakketiği en büyük mutluluklarla geçmesini diliyorum..:)

32 yorum:

gazel vakti dedi ki...

Seneler önce bi arkadaşımın akrabası ilginçlik adına ciddi ciddi Tonyukuk koycam diye tutturmuştuda epey bi gülmüştük.Sonra çocuğun adı mert oldu ama ben içimden hep Tonyukuk dedim çocuğa.Kültiginle Tonyukuk güzel dimi itiraf et.

aklimdangecenler dedi ki...

super tatlisiniz ikinizde, iki yumuk bir arada :)) benim oglum olursa ileride ( manyakmiyim neyim, ikinciden bahsediyorum alooo) koyacigim isim Genco'dur ...eger olurda begenirsen koyabilirsin bak ben hic takilmam oyle seylere, yillar once bi animator'un ismiydi bende citirim o zamanlar amanin pek bi etkilenmisim isminden....saygilar efenim...

aklimdangecenler dedi ki...

ay dayanamadim obur sevdigim isimleride yazicam....

Ege
Reis
Ata(han)
Efe
Kuzey

heee yetermi bu kadar cikti simdilik :P ulen uykum gitti iyimi isim dusunucem zabaha dek simdi :P
Gene saygilar efenim...

suspect dedi ki...

deli cry döktürmüşsün yine. o yüzük falına inanıyorum ben -tövbe tövbe- ama hep çıkıyor ya. hatta tüm hamileliklerini çıkarıyor, düşük falan da dahil. ablam 40 yaşında ona hep bi oğlan çocuk çıkardı 3. olarak. geçen sene hamil ekaldı ama bebek tutunamadı malesef. biz de o ana kadar sallıyo bu yüzük filan diyoduk ama yine tövbe tövbe yaa :) benim çok sevdiğim bi okul arkadaşım vardı. serhat levent ti ismi. bak iki oğluna bu isimleri verebilirsin. çok iyi çocuktu valla bak oğluşların insanlarda gusel izler bırakır bu isimlerle deermişiiimmm :P çenem düştü sabah sabah. hade öptüm çok.

DAMLA dedi ki...

"Allah senin müstakını versin" diyom, başka da bişey demiyom!!...

Yaz dedi ki...

Yıllar önce banada bu yüzük falından bakmışlardı ve 2 oğlum olacağını söylemişlerdi. Hala aklımdan çıkmıyor ve üzülüyorum bazen çünkü ben kızım olmasını istiyorruumm. En azından biri kız olsun :) Ama ne yapalım sağlıklı olsunlarda. Bende suspect gibi kendimi bu fala inanmaktan alıkoyamıyorum çünkü evleneceğim yaşıda aynı yöntemle söylemişlerdi ve tutmuştu :) Birde Sarkıt ve Dikit e çok güldüm :))

CaDı dedi ki...

Bizimde lisede bi arkadaş bakmıştı yüzük falımıza, bana da iki erkek demişti de ödüm kopmuştu. Ama isim olayını çabuk hallettim ben. Fırat ve Dicle ye Tuna ve Meriç e inat Çubuk1, Çubuk2 koyucam. Ne de olsa Ankara'lıyım:)
Tamam sözümü geri aldım, fotoğrafta süper çıkmışsın, avni lafımı yutuyor daş kibin hatunsun diyorum!

ibeking dedi ki...

sağol çok sevdiğimiz kristal tezesi...senin de darısı başına....inşallah bi doğur bak nası güsel doğumgünü yapcaz onlara da....çok öperiz ali ve ibiko olarak...

Doruk dedi ki...

İşte bizde de bir doğa aşkı söz konusu olduğundan listemiz tamamen doğadan isimlerle oluşmuştu. Yağmur, Toprak, Çınar, Kuzey, Doğa, Deniz, Demir, Doruk, Bulut vs. İlk dördü dışındakileri aile içinde bölüştük ve aynı süre içinde ürettiğimiz yavrularımıza koyduk:) Ama aklım Çınar'da kaldı. Çok köklü, çok bilge birinin ismi gibi bence. Yüzük falına bakarsak bir daha doğurmuyorum:( Sen kullanabilirsin beğenirsen güzelcim:)

filliboya dedi ki...

bana da fallarda hep 1 erkek çocuğum olucagı çıkardı, hamileligin 10 haftasında dr. erkek dedi, sonra kız oldugu anlaşılmasına rağmen çevredekiler israrla karnımın yüzümün şeklinden erkek olduguna emin olduklarını soylediler...sonuçta fıstık gibi bir kızım oldu ama)

huysuz dedi ki...

Crystal, bu kadar mı olur şu 'coğrafi' isimler benim de küçüklüğümden beri favorimdir. Ama kimse de koydurtmadı. Kızkardeşime 'Ova' ya da 'Dicle' ismini koymalarını istemiştim oysa.
Şu anki favorilerim Kuzey ve Kutup. Gürbüz çıldırıyor :) Ha bir de Ada, Ege, Efe, Burak, Dora, Mert Ali var. Hadi bakalım, iki oğlan annesi olmak güzel olacaktır sanırım :)

fatos dedi ki...

Kristılım diyet olayı falan yaramış şekerim.. pek bir güzelleşmiş gördüm seni maşallah...Hehe ben de bi ara senin gibi oğluşum olursa ne isim koycem diye taktıydım,sonra "Ali Mert" koymaya karar vermiştim ama müstakbel görümcem benden önce koyuverdi ismi(hirrrr)..Bende bulabilemiyom bi oğluş ismi artıkın..Du bakalım bulurus elbet:))))

pinomino dedi ki...

bana da o yüzük falında 2 erkek çıkmıştı:)) sonra cidden 2 erkek bebem oldu:) hatta deniz'de o kadar emindim ki doktor bile şaşırmıştı..yüzük falı bu boru mu:) neymiş ultrason falan:)) ben de burcu gibi çınar isminde kalmıştım..sonra çocuk gölgemde kalmasın hayatını benim bir türevim olarak geçirmesin (pınar-çınar ikilisi) diye Arda koyduk..ama bana sorarsan çınar ve ardıç koyabilirsin:)) ya daaa Kuzey- Doğu ya daaa Bora-Dora gibi:) Dora ne diye sorarsan bende bilmiyorum ama sosyetede pek makbulmüş şu sıralar:) öptümm:) bir an önce bekliyoruz bebeleri..bakarsın ikiz olur tek seferde kurtulursun:)

efsane dedi ki...

Genç kızken biz de bakardık yüzük falına bana önce erkek sona kızım olacağı çıkardı ilk seferde şartlanıp sonraki denemelerde bence yüzüğü kontrolümüz altına alabiliyoruz şimdi 1 kızım var diğer arkadaşlarımı da hatırlıyorum tutan var tutmayan var yani tecrübeyle sabittir ki bu sadece bir oyun....

me dedi ki...

Crycim,canikom,bitanecik arkadaşım,inan bana o gün o kadar güzeldin ki Aliş'i gezdirirken,en bi güzel annelerden biri olacağını anladım.
Hatırlarsan,o faldan bize de bakıldı,Su gibi nin bir kızı olacaktı,benim de 1 kızım,bir oğlum.
Kızıııım,ne halt etcez biz,senin oğlanlar bizim kızları rahat bırakmazlar yaa...
Sana bikaç erkek isin önerisi :
Eren
Ege
Mert
Güneş
Kayra
valla,ben bu isimleri severim.en oğluşuma kesinlikle Can ,ikinci isim olarak da canım kayınpederimin ismini vericem,düşünürsen bulursun,özel bi anlamı var Can'ın.Ama benim koca tarihteki Türk kahramanlarına pek bi ilgili olduğundan tutturmuş,abidik gubudik isimler koyucam diye,neyse hep beraber beynini yemek suratiyle caydırırız :) kızımın adını da biliyosun işte,Defne :)

Asortik Krep dedi ki...

Kıvanç ve Sarp ta benim favorilerim kristıl..
Birde artık "eski" bir anne olarak uyarmak isterim..Çağıl küçükken internet bu kadar yaygın değildi..Ç ve ş gibi türkçe isimler internette çok zor oluyor..Global dünyaya hazırlık..Noktasız isimler daha favori olabilir..ileride :))

zeyno dedi ki...

Sarkıt ve Dikit:) Çok hoşsun Kristal ya.sen bizi bi teyze yap bak biz ne isimler buluruz merak etme...

Cerise dedi ki...

Çocuğa isim koyarken ileriyi düşünmek lazım :) Böyük adam olursa rezil olmasın diye :)Ben yeni trend tek heceli isimleri sevmiyorum mesela: Su, Lal, Sim gibi... Doğa ve çiçek isimleri daha güzel :)

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Crystal, Sarkıt ve Dikit'e bayıldım. İzin verirsen ileride yine oğlum olursa ben bunları çift isim olarak oğluma koyacağım.Nehir, deniz çok var ama göl ya da dere duymadım ben bunları da düşünebilirsin.hamileliğimin sekizinci ayında oğlum olacağını öğrenmiş ve isim krizine girmiştik biz. Sonra Atatürk'ün Ata'sını aldık, sonuna benim takıntım olan "han" ı ekledik. senin tezahürat denemen gibi benim de aklımıza gelen her isimde azarlama denemem vardı.Azarlarken ya da uyarırken çocuğu o ismin nasıl durduğuna bakardım hep hamileyken. benimle epey alay ettiler bu yüzden. neyse, sen önce doğurma kısmını hallet de isim bulmak kolay. sevgiler...

Adsız dedi ki...

En güzel isim benim gözümde "Ege" dir.

kedi dedi ki...

Len gıristall!!!

Kim lan yanındaki o heriff!!!

Bide gezdirdin mi elin kazık kaddaer herifini leyn!!!

Bak bak nassıl da sarılıyo arkadan arkadan....

Tamam tamam püreler işe yaramış,bi hayli ince görüküyong.Pek beğendim,bak aalıyom bilem.

Ne güsel eğlenmişiniz maşallahhh.
Sen bi hamile kal da biz ne isimler buluyoruz sana.

Yıllar önce o falı banada yapmışlardı ama ipne olcek demişlerdi bende fatih ürek ve bülent ersoy koycektim.
Allama şükür fıstıklarım oldu.
Hade öperimmmmmm.

elma dedi ki...

aayyy cok fenadir bu isim meselesi, ancak bak ben senelerce dusundum senin gibi buldum her tur accayip, enteresan, anlamli guzel ismi, sonra emlanin dogmasina yakin " efe" olsun dedik, bi de yanina esimin adini da ekledim 2. isim olarak kii daha bi babaya benzesin, ayni oldular iste..

bundan sonra da bir kizim olursa " efe" ye uygun olarak " ece" yine bir oglum olursa daaa" ege" koyacagizdir adini...
ama kiz olsun erkek olsun "yagmur" ismi hep icime uhde olarak kalacaktir...tavsiye ederim.:) daha ne bekliyosun kiristilim yaaa???

sevilay dedi ki...

Ben bu yüzük falini ilk defa duyuyorum, demek türkiye de cok yöntemleri varmis, hangi cinsiyet olacagi:)))

Ben hamileyken arkadaslarim bana bicak ve makaz oyunu yaptilar, makaz ve bicaki yastiklarin altina koyuyorlar ve sen hangisi nerde bilmiyorsun, ben gittim bir yastigin üzerine oturdum ve bicak cikti altinda, oglun olacak dediler ve hakikaten oglum oldu, ben pek inanmiyorum böyle seylere ama insanin ister istemez aklina takiliyor iste.

Eger zamani gelirse bende bir kac isim sana söylerim, en begendigim isimlerden biri Canel - Noa (Noa=Nuh). Aslinda oglumun ismini Efe veya Ege istiyordum ama almanycaya cevirirsen maymun adi oluyor, alay gecerler diye koymadik.

Selamlar

Adsız dedi ki...

crystal mafia analari gibi siyahlara burunmusun =)

resimde seni su brad pitt'en ayrilan kadin vardi ya, ona benzettim, sirf onun icin yaziyorum bak =)

KUGUU dedi ki...

Canim CrystaCHcigim,
Songunlerde kayboldugum kayiplardan cikmaya calisiyorum ve buradayim. Resmin pek guzel cikmis. Bebegine oldugunda kimbilir ne cilginliklar bulur yaparsin, bizi de okurken gulmekten yerlere dusurursun sen.
Sen hele hamile kal isim bulmaya hepimiz yardim ederiz- mesela benim adimi verebilirsin hem senin adin ile de uyumlu ne guzel olur degil mi, Biyonik de beni kutuplara kadar kovalar...
Kuguboynu,de la PenguenOlur

Deadora dedi ki...

bond kizi gibi cikmissin püh püh püh masallah cry´im.. kizim koyma böyle resimleri nazar deger valla sonra benden bilme :)

acicikolata dedi ki...

senin oglanlara en süper isimleri soyluyorum hazir ol: yillar once amcamlarin 2 adet muhabbet kusu vardi ikisinin adi da ferdi idi. biri tayfur, digeri özbeğen. bu kiyagimi unutma.

KUGUU dedi ki...

canimcim milletin blogunda commentr birakirken bile sana da msj yazar oldum askimcim:))

kuguboynu

Tijen dedi ki...

hahhhahhhahhhh..
ikisi birden gelirse görürsün sen..
(öyle birsey olursa ara seni ikiz oglan anasi bir arkadasimla görüstüreyim. ya da yolun çirali'ya düsecek olursa da olur)
bol sans sekerim. hayirlisi neyse o olsun!
tijen

Gün dedi ki...

Sen benim aşk böcüğümün adı ne biliyor musun bakimmm :))))

Pareo Anne dedi ki...

anneannemin bi lafı vardır konuyla ilgili:
amaaan, isim dediğin nedir ki, mavi boncuk???
yıllardır anlayamadım bu sözün mealini, ama sanırım hani isim de çok önemli bi mevzu değil, fazla kafa yormaya gelmez gibi bişeydi. ammaa bence çok da önemsiz değil. zira kazımlar gücenmesin ama benim eşimin adı kazım oluyormuş (dedesinin adı), son anda direkten dönmüş. eşim de sarışın, yeşil gözlü, hani hiç kazım tipli biri değil, epeyce zorlanırdı kendini tanıtmakta sanırım.
o nedenle çocuğuna koyacağın isim, sana ömür boyu küfretmesine neden olabilir. bizim kızımız da muhtemelen bize 2 nedenle küfredecek, birincisi isminden, ikincisi doğumtarihinden dolayı. şöyle ki:
sevgi dolu bir yabancı-aman da ne şeker şeysin sen, ismin ne?
kızım-nefin
sevgi dolu yabancı: ?? nevin mi?
kızım: ha yır neefiiin
sevgi dolu yabancı: ha anladım nesil
kızım: diil, nefiin (artık kızmış bir şekilde)
yabancı (artık, yok bu çocuk bilemiyor daha ismini herhalde diye bakan gözlerle): aa ismi ne annesi, ben anlayamadım
ben: (anlasan noolacak, nüfusa mı kaydedeceksin diye bakan gözlerle) ismi nefin
yabancı: haa, çocuk doğru söylüyor yani, ayy ne güzel bir isim, anlamı ne?
ben: çerkesçe göz ışığı, göz nuru demek
yabancı: ay ne kaddder harika bir isim, vır vır vır...

yani bu diyalog o kadar çok tekrarlanıyor ki, zavallı kızım hayatı boyunca ismini yeni soranlara en az 2 kere tekrarlamak, sonra da izah etmek zorunda kalacak. bu arada içinden de bize saydıracak. ama muhtemelen, sınıfında tek olmanın, ismi nedeniyle daha kolay hatırlanmanın da avantajlarından yararlanacak. ayrıca kulağa da fena gelmiyor değil mi?
doğumtarihiyle ilgili de şöyle bir repliğimiz var sürekli tekrarlanan
herhangi biri: nefinin doğum tarihi nedir?
ben: 28 şubat 2003
herhangi biri: neee 28 şubat mı, ahhahah iyi ki 28' inde doğmuş şubatın, ya 29 olsaydı, 4 yılda bir kutlardınız artık doğumgününü muhahahahahahah

sana şimdiden, kız, erkek farketmez, sağlıklı bebeler dilerim şekercim...

crystalsdreams dedi ki...

Hazanvakticim, deli misiiin ,Kültigin ile Tonyukuk,Sarkıt ile dikitin pabucunu dama attı bile:)Tarihten kopup gelen 2 oğlum olcek,en haşmetli isimleriyle:)süper:)

Namasteem,tabii düşüncen 2.yi,ben seninki kadar tatlı kızım olsa,3-5 Allah ne verirse,düşünürdüm o kadar sayı:)Genco güzel isim,böyle fırlama bi çocuk ismi gibi geldi bana,böyle cin gibi genco gibi:) diğerleri de güzel ama ben Gencoya takıldım şimdi,aha gel de ona kafiyeli isim uydur ama şimdi:)manyaklık işte parayla diil canım benim:)

Suspiim,Serhat isminde çok sevdiğim bi arkadaşım var ama Levent ismi eski müdürümün,hani bi gıcıklığım yok kendisine ama yok yok,sanki adama bayılıomuşum gibi:)Tövbe tövbe hakketen:)bu yüzük falı bitirdi beni bitirdii:9

Damlacıım, iyi bişi mi olur müstehak alınca ben:) o zaman taam versin noolurr,Amin:)

Yazcım,demek herkes bu fal işine biraz da olsa kendini kaptırıyo, ama bak senin evlencein yaşı da bilmişlerr..hadi karar verelim de beraber denk getirelim o zaman bizim oğlanları:)))arkadaş olsunnarrrr:)

Cadıcım,senin de yaratıcılığına kurban:)Nehir,dere isimlerinin en etkilisini seçmişsin ya helal:)
heh o resmi senin için koyduydum iyi bari:))

İbocum,ibekocum, pastayı sen yapcen ama tamam mı benim oğlanların doğumgünündee,Alişim de abileri olur onların..ay ne güsel yaa,hayali bile güzeel:)

Burcucuumm,doğa isimlerinin en güzelleriyle gelmişsinn canıım..Ben yine dizilerden mi ne etkilenerek Demir ve Çınar'a sempati duydum şimdi de:) Çok zor bu isim meselesi çok zoorr:) Dedim ama ,ismi ne olursa olsun,benim veletler de dilerim seninkiler kadar tatlı olsun:)

Filliciim,senin kız şaşırtmaca yapmış,herkesi de şoka sokmuş aferin ona,demek ki neymişş,falaa inanma falsız kalmaa:)

Huysuzcum, Kuzey ve Kutup 2 erkek kardeşe verilecek çok uyumlu çok anlamlı isimlerr, ama böyle isimlerinden etkilenip soğuk çocuklar olmasınlar Mazallah:)Ben Dora'yı da beğendim,hani Bora ile Dora..daa, Dora ne demek,hemen bakıcamm..mersi tatlım:)

Fatoşum,Valla resim güzel çıkmış,yoksa ben aynı been..Ama vermişin bi kaç kilo demin baktım,sevinçliyim yane:)Daha umarım çok güzel resimler çektiririz hep beraber,diyete devam,pozlara devam şekerim:)
Sen de görümcene inat Mert Ali koy şekerim,ne var yane,sıralaması değişik işte isimlerin:))

Beetlecıım,tezahürat ettim o isimleri,sanki savaşa gider gibi oluyo,Allah ALLAH nidalarıyla:)rakipleri korkutur,çocuklardan önce isimleri bence:) Galiba,Hazan vaktinin arkadaşının akrabası, senin hocanın eski öğrencilerindenmiş bak etkilenmiş de çocuk ucuz kurtulmuş:)

Pinocuum,biz eksik kalmayalım sosyeteden neyimiz eksik hem,evet Bora-Dora güzelmiş,huysuza da dedim:)Ama anlamı ne,borayı yanlış yazan bi nüfus memurunun eseri mi bu isim,bi araştıriim:)ayrıca ikiz mi dediin, yok artık yahuu:) ben kendime zor bakıyorum, aynı anda 2 çocukla nası bişi olurum acaba:)

Birefsanecim,tabii ki sadece oyun,ama elimizde henüz elle tutulur bi durum,bir hamilelik bile olmadığından,anca beelee oyunlarla kendimizi eğliyozz şu an:)gerçek olsun hayaller,o zaman fal diil ultrasonla heyecanlanıciiz tabii ki:)

Tunacım,çok güzel 2 isim,bir Trakyalı olarak,takdir ettim şekerim bu kararını..hadi bakiim bi everelim de seni,sonra sevelim tuna ile meriçi:)

Ponçiim,canıım,sadece ben mi,hepimiz çok güzel anneler olucaz eminim,diğer en bi güzel anne tüm blogcanlar gibi..sen de daha ne istiyosun benim sarkıtım dikitim sizin kızları beğenirse,daha nee olsun işte yahu,en bi güzel dünürler de oluruz Alimallah:)
Can ve Defne çok güzel olur ponçiim,can ismi tabii ki çok anlamlı,ben de düşünüyorum senin düşündüğün gibi bi anlam katmak çocukların ismine,söölerim sonra..
Kayra ile Güneşi de listeye aldım,uzuyo len bu liste:)

Asortik beni öyle çok şaşırttın ki bu sevdiin isimlerden bi tanesiyle:)bi an nooluyoruz dedim:)sebebini tahmin et bakalım:)ç li şli isimlerin zorluğunu bilirim,yaşamaya başladım,bu hususa da tikkat ediciim efenim:)öperim:)

Zeynocuum,öyle mutluyum ki,evet bi oluştursak gerekli zemini,arkam sağlam,süper güzel bi desteğim var burdan..bak blog olayını,sizleri sevmek için bir neden daha:))

Ceriseciim,çok doğru demişiin, ama tek heceli isimlerin yanına bi isim daha yakıştırıyorum ben,çok yalın da kalmasın isim diye,hem o dediin 3 isim de kız ismi,sende de kız hayali var dii mii:))

aylayıldızım,geri döndün sonunda şükürrr..çok merak ettim seni,neyse ki yine birbirine çok yakışan isimlerle geri gelmişsin:)
bu arada gönen resimlerine de baktım,tikkatina hayran kaldım:)canım benim gönenden beri toplam 7 kilo falan vermişim,demin tartıldım:)kaldı 10 kilo,sen böyle ayda yılda bir gelirseen,bi dahaki geldiinde umarım en azından bi beşini daha vermiş olurum:)

Burcucum:)e azarlamak önemli bişi tabe,azarlarken ciddi bi ifadeyle çocuuun adını tane tane söylerken tek hece olursa,zor olur,azarlama konsantren de yok olur tabe:)o dalga geçen arkadaşlarının tek heceli isimli çocukları olsun da nası zor azarlanır görsünler:)Göl ya da Dereyi ben de düşündüm,ova,adayı düşündüğüm gibi ama yok yaa,dediğin gibi hele bi gerçeğe dönsün hayaller, buluruz biz tüm blog camiası,isimlerin kralını bluruz:)

Anonimcim, ne güzel bi tek isim var senin gözünde,çocuğun varsa ya da olduğunda çok şanslısın,hiç düşünmicen:)

hehehe len biyo,gördün mü bıraktın beni buralarda bi başıma,al işte çok yakışıklı delikanlıyla dolanırım böyle:)ayrıca tüm zayıflama çabam senin için datlım benim, ilk görüşmemizde beni daha ince gör diyee,(kırmızı başlıklı kız gibi oldu bu ya:))
isim konusunda en yaratıcı isimleri bulacaklardan birisi de sensin,ilerde danışıcam sana tabii ki benim bebelerin ciciannecii:)

ayy elmacıım,yağmur ismi,kız isimleri arasında en bayıldıklarımdandırr,sen kafiyeyi bozmamak için koymican tamam ama ben de erkek ismi olarak yağmur koyamamm,bana yapılan kız da olsa erkek de olsa adı budur olayını oğluma yapamam:)bence yağmur çok güzel gözlü güzel bi kıza yakışan bi isim..Erkeğe çok uyduramadım bu ismi..Umarım yüzük falı şaşırır da en azından bi tane kızım olursa,Yağmur olur:)zayıflamayı bekliyorum elmacım,az kaldı,o da olcek İnşallah:)

Sevilaycıım,bak bu makas ile bıçağı da ben yeni duydumm,bi hamil oliim onu da yaparım ayıp ettin:)Bu Almanlar da ne alem,efe ile ege ne demeye maymun adı oluymuş canım,ayaklansa Efeler Egeler yeridir valla:)

Cemm,bu resmi gören başka bi arkadaşım daha beni jeniffer'a benzetti,gözlükle ve uzaktan resimlerle evet benziyorum galiba:)ama tüm vücud ve gözlüksüz halimle pek bişiye benzediim söylenemez:)ama yine de insanın hoşuna gidio canııım gözlükle bile olsa çok beğendiim ünlü şahsiyete benzetilmek,çok mersi efenim bunu yazdıınız için:)(mafya anası olmak siyah giymekle alakalı tabee,siyah giy kusurları örter diye boşuna dememişşleer dii mi:))

Kuğucumm:)de la penguen olma diye ismini gizlice veririm ben benim bebeye,ne dersin:) göbek adı falan yaparız,biyoncuumun da öfkesine kurban gitmeyiz:)

Deacıım,aman ne nazarı bea,zati ben kendi kendimi Şahbaz yapmışım tellerle falan,en kötü Cem'in Age'e yorumunda dedii gibi tellere bi nazar boncuu takarım olur biter:)

Karamellacım,ama ben daha önce almadım ki senin mail adresini,hemen şimdi davetiyeni gönderiyorum..Ayrıca,çok mersi efenim o iltifatın için ancak,ben kiiim 0 beden kiim,zorla 38 bedene giren bi şahısken 42nin sınırlarını zorlar olduydum,şimdi 40 bedene bir sihirbaz edasıyla sıkıştırıyorum kendimi:)bakma sen resim aldatır,tartı aslaa aldatmazz şekerim:)

ahahaha gayriyeciim,bundan iyisi şamda kayısı:) göbek ismi ferdi,isimler de tayfur ile özbeğen:) Yalnız beğen diye biri gelip,asıl beğen benim bu öz beğen de ne ulen derse ne diicem şimdiden düşünmek lazım:)

kuğucum,sen kaşınıyosun canımm benim:)illa o güzel boynuna biyonikten zeval gelsin mi istiyon a kuğucum boynu sevilesim:)

Tijenciim, aman diyim been:) İkiz oğlan anası arkadaşla tanışmak isterim,ikizleri sevmek için,ancak anlatacağı hikayeler hiç de ikiz sahibi olmak istememe yol açar eminim:)çok zor yaa,Allah tüm ikiz,üçüz,dördüz,Aman Yarabbim beşiz! analarına babalarına yardımcı olsun:)

Günüüm,galiba biliyoruum:)ama ben kötü bişi demedim ki şekerimm:)aşk böcüü kendi gibi güzel bi isme sahip,ben takıntılıyım canım benim:)
ya sarkıt koysaydın adını,ne cevap verirdim ben şimdi burdan:)

nefinin tatlı annesi:) bence isminden dolayı size kızamaz güzel kızın,çünkü nefin çok sıradışı ve anlamı da çok güzel bi isim..Sadece isminin mealini senelerce soranlara söylemek durumunda kalacak,o zor,ama o kadar zorluk da bu çok manalı isim sahibi Nefin hanıma vız gelir:)Doğum gününe de laf edenlere,bunun 29 unda doğanları var demek istiyorum:)