Salı, Nisan 04, 2006

sobeci geldi haanıııım:)

Efenim resimden de görülcee üzre , zamanında uçtuğum da görülmüştür semalarda..Hayır bu resmi niye koydum,2 dene sobe var günlerdir ödev zitresiyle üzerime üzerime gelen, biyocuumun sobesinde son soru çılgınlıkla ilgiliydi,benim de aklıma geldi,en büyük çılgınlığım,en azından en canımı tehlikeye attııım olay aha da bu paragliding nam ı diğer yamaç paraşütü heyecanıydı. Henüz evlenmemiştik kocacıkla, gittiğimiz bir tatil sırasında koca,yani o zamanki sevgülü,canı kıymetli olduundan uçmaya tenezzül etmemiş,aşağıda bizi beklemeyi tercih etmiş, fekat buna rağmen telsizden benim arkamda gözüken pilot görevindeki deli kişiye talimatlar vermeyi ihmal etmemiş,verdiği talimatların da bu pilot kişisini gaza getirici,''hade abi hareket görelim, şovunu yap koçuumm'tarzında söylemler olduğunu duyan deli kişi,benim tüm çığlıklarıma ve yalvarmalarıma rağmen ''üzgünüm kıristıl, halk beni istiyor'2 diyereeekk, o paraşütle 360 derece dönmeli hava hareketlerine başlamıştı..Ben kusmamak için kendimi zor tutarak çığlık çığlığa ölücem diye bağırırken, bir anda karaya yaklaştıımızı görmüş ve soora Fethiye tarihinde ilk kez görülen,yerden 500 metre yukardan sevdiceime ağzına gelen her türlü küfürü saydırmak suretiyle bağararak karaya inişi gerçekleştirmiştik..Tüm bunlar kameraya da çekilmiş,yamaç paraşütü yapan bu arkadaşlar için büyük bir eğlence unsuru olmuştu o zamanlar,benim havadan kocayla kavgam:) İşte uçan çılgın Kıristıl hikayesi de kısaca budur,o hikayeden bi kaç küçük hikaye de çıkar ama başka bi zaman İnşallah diyerekten önce Deacım ve sonra Biyoncuumun sobelerine geçiyorumm:

1. Sevgi nedir? İnsanı insan yapandır, içi ısıtandır, kapılar açandır, her eve,herkese lazım bir anahtardır,sahip olmayanı insanlıktan uzaklaştırandır..Çokça lazımdır.
2. Yeniden dogsam…? Kesinlikle yeteneklerim doğrultusunda bir hayat şekli seçerdim,akıntıya kapılmış bi yaprak olmak asla istemezdim.
3. Sizi en cok duygulandiran sarkilar…? Öyle çok ki..En ama en çok duygulandıranı söyliim o zaman,Sezenindir tabii ki, Eskidendi çok eskiden şarkısı..ya da Küçüğüm..
4. En cok etkilendigim sair? Özdemir Asaf ve Orhan Veli
5. Isminizin ne olmasini isterdiniz? İsim konusunda çok dertliyimdir ben,malesef genel olarak erkek ismi olarak bilinen ama benden başka 2 tane daha baağyanda da aynı isme rastladığım adımdan küçükken çok çekmişimdir..O yüzden küçükken ismimi hep Deniz olarak değiştirmek isterdim,Deniz ismi bana mavi gözlü güzel bi kızın ismi gibi gelirdi küçükken,hani ismim değişirse ben otomatikman mavi gözlü de olucam sanırdım,halbuki sonra büyüyünce gördüm ki Deniz ismi de hem kız hem erkeklere kullanılmış:)
6. Hic asik oldum mu? Olmamm mıı:) çok oldum,çok aşık olduuumu sandım,kalbim yerinden koptu,içim titredi sandım..Ama aşk bi kere yaşanırmış,ya da bence ben 1 kere hasını yaşadım:)onu da büyüyünce anladım:)
7. Hayatimi degistiren olay? En baba değişim evlenmem oldu tabe..Hayat komple değişti,evim,yatağım,hayattaki konumum,beklentilerim,benden beklentiler...Ama ondan önce de biçok yerde dönüm noktaları oldu hayatımda, girip okuduğum tüm okullar hayatımı adım adım değiştirdi benim , özellikle hiç istemeden girip bitirdiğim üniversite..çok başka yerlerde olacaktım be Atamm çooook:)

Eveatt, bu sobede, ebelik görevini devretmek istediim kişileri açıkliim efem : Banu veaa Cerise Hanım diyim ,buradan kendilerine selam ediim veea 2. sobe ya da uzuun anketimsiye geçiim,biyonik hanımın kulaklarını çınn çınn çınlataraktann:)

*En beğendiğiniz huyunuz : Her şartta,her durumda genel olarak pozitif olabilmem, sinirlensem de hemencecik negatif enerjimi olumlu bi şekle çevirmem ve insanlarla kolay iletişim kurabilmem
*Hiç beğenmediğiniz huyunuz :Fazla dışa dönük olmam,çarçabuk, insanlara güven duygusuna sahip olmam
*En beğendiğiniz yeriniz : Benim en güzeel yerim kahverengii gözlerrim,diye bi şarkı mı vardı,yok ya o senin en güzel yerindi di mi:)Neyse gözlerim ve kirpiklerim,sonra da doktoruma teşekkür ederek burnum:),e para verdik o kadar,adını geçirelim di mi:)
*Hiç beğenmediğiniz yeriniz : Sırtım ve kollarım..Sırtım biraz fazla geniştir,Hamza Yerlikaya gibi,kollar da aynı Hamza:)
*Çantanızda mutlaka bulunmalı : Dudak parlatıcım(son bi kaç aydır Sally Hansen dudak şişiricim:)) ve parfümüm ve malesef sigaram(e anket ya,ona da marka veriim,Marlboro Menthol)
*Çantanızda asla bulunmaz : tırnak törpüsü,bugün biri sordu hatta,ama yok ,kokoşum dediysem o kadar diilim,bulunmaz bööle şeyler çantamda:)
*Arabanızın markası : Peugeot 307
*Hayalinizde ki araba :Infiniti FX ..ama ona gelene kadar Kia Sportage de işimi görür:)Yakında,umarım..
*En sevdiğiniz yemek : Annemin yaptığı İzmir köfte
*Hiç sevmediğiniz yemek : Yok ki..gerçekten:) niye olsun ki:) yemek yemek en güzel bişi:)
*En sevdiğiniz hayvan :hemen hemen tüm hayvanlar fare,yılan,böcekgiller dışında kalan..
*En korktuğunuz hayvan : Tüm böcek familyası,ve fare ve yılan..
*Kullandığınız parfüm : Paco rabanne Ultraviolet,tek geçerim bu kokuyu..Ama arada değişiklik olsun diye kullandığım Elizabeth Arden 5th Avenue ,Gucci II ve Yves Rocher Evidence var bu ara..
*Kullandığınız cilt bakım ürünleri : Cildim çok allerjik,bu açıdan en katkısız ürünler tercihimdir,yıllarca parfümerilerden,free shoplardan çok bilinmiş isimlerin ürünlerini kullandım ama son 1 yıldır,eczanelerde satılan ürünleri kullanıyorum ve çok memnunum..Noviderm Lavantalı krem temizleyici,Bioderma Sebium H2O tonik ve nemlendirici kremi..Ama bunun dışında, son gittiğim güzellik merkezinde dee, bakım yaptırıp, bi nemlendirici bir de göz altı kremi aldım..Markası Etre Belle,yeni ve her yerde satılmayan bi marka, nemlendiricisi meyva özlü,güzel, göz altı kremi de altın tozlu falan ,hayatımda ilk defa göz altı kremi aldım,deniyorum,şimdilik güzel gözüküyor...
*Hergün mutlaka yaparsınız : Duş..Yapmayınca salak gibi oluyorum,uyanamıyorum gün boyu..
*Hergün yapmayı ihmal edersiniz :Su içmeyi çok ihmal ediyodum,düzeliyorum diyet modunda iyi gidiyorum bu ara..
*Karanlıktan korkar mısınız? Korkabilirim evet,hayal gücüm çok geniş,kendi kendimi korkuturum,tek başıma karanlıkta kaldıysam evde dışarı çıkarım,duramam evde..yaptım daha önce ondan söylüyorum,arabada oturdum,evden kaçıp,kocayı bekledim gecenin kör karanlıında elektrikler kesilince:)
*Korkutmayı sever misiniz? hiç sevmem,korkutanı da sevmem!
*Giyim tarzınız : bu ara çalışmadğım için spor..eşortman,kot,falan..ama yine de pul,payet,taş,iş olur bi yerlerimde..hiç bi yerimde yoksa,çantamda:)kokoşum..evet:)
*Asla giymeyeceğiniz :Çok mini etek ve çok kısa plaj tipi şort..malesef artık şartlar uygun deel:)
*Cep telefonunuzun markası: Nokia bişi..
*Bilgisayarınızın markası :HP
*Karşı cinste aradığınız özellikler :Esmer olsun çamurdan olsun:)yok o kadar diil tabe,esprili olsun ama arada ağır abi olsun,racon bilsin ama kıskanç olmasın,gezmeyi sevsin,gezdirmeyi sevsin,konuşabiliim saatlerce,leb demiim anlasın kuruyemiş dediimi ..akıllı olsun nitekim,benden zeki olsun,zararı yok:)..Koca esmer,yok çamurdan da diil caanım:)
*Karşı cinste hoşlandığınız tip :esmer dedik ya...
*En beğendiğiniz oyuncu :Birol Ünel ve Al Pacino
*Benzetildiğiniz bir oyuncu :Burnumu yaptırmadan önce,malesef..Barbara Streisand,alakası yoktu halbuki,sırf beni kızdırmak içindi,Vallaa yaa:)
*Film çevirmek istediğiniz bir ünlü :Film çevirmek istemiyorum ki benn???ulen biyon ne delisin yaw:)
*Başka birşey yapmak istediğiniz bir ünlü : hehehehe tamam çok salakça ama,Ata Demirer'in ve Cem Yılmaz'ın aynı apartmanda komşum olmasını isterdim,akşam kahveye falan bize gelmelerini,geyiğin dibini bulmayı...süper eğlenceli olurdu yaa:)
*Tuttuğunuz takım : Beşiktaş..ama kocayı desteklemek gerektiği için zaman zaman FB
*Hangi dalda bir sporcu olmak isterdiniz : Eskrim dalında:) anket uzadıkça ciddiyetim iyice yok oluyo nitekim:)
*En büyük hayaliniz : Şu ara en büyük hayalimm, temmuz ayında gemi seyahatine çıkmak,batı akdeniz turu..Çok hayal ediyorum umarım olur:) Diğer ,hayatla ilgili hayallerimi burada açıklamak istemiyorum, büyüsü kaçar endişesi taşıyorum..gerçekleştikçe açıklarım ,mazur görün olur mu:)
*Gerçekleştirdiğiniz bir hayaliniz : Öyle büyük hayallerim var ki benim,henüz o büyük olanlar gerçekleşmedi...Umudumu yitirmedim ama:) Fekat mesela gençken,ergenlik çağındayken, babam,annem tatile giderdik ...arabayla gittiğimiz tatillerde,hep sevgilim de yanımda olsun isterdim,fekat o kadar geniş bir babam olmadığı için hayal olurdu bu istek tabe, ama arabada arka koltukta tek başıma otururken,yanımda o zaman kimse erkek arkadaşım,onun da benim yanımda oturduğunu ,beraber tatile gittiğimizi falan hayal ederdim salak gibi:) Sonra evlendikten sonra, babam,annem ,ve ben ve koca aynı arabada tatile gidince,heh dedim o salak hayalim gerçek oldu,aman ne iyi oldu :) anca bu zırtapoz hayali gerçek hayatta gördüm yaşayarak:)darısı diğer henüz pek imkan dahilinde olmayanlara:)
*Asla yapmam dediğiniz bir çılgınlık : Asla bungee jumping yapmam..aslaaaa! beyin üstü çakılırım hissi korkunç yaa..yoookk!
*Yapabilirim dediğiniz bir çılgınlık : Yine paraşüte binebilirim, bungee jumpingten daha emniyetli gibi geliyo bana:)

evettt efem, sonunda bitti 40 dakikamı yiyen bu anket de.ah ulen biyon,ne diye böyle eziyet edion: sevdiinden di mi:)
ben de sevdiim bloggerlardaan,kurayla seçtiğim arkadişleri sobeliyorummm:
1-İncir çekirdeği
2-İbeking
3-Sugibi
4-Pinky
Bu sobeyi bizimle paylaşırlarsa berhudar olurumm:)
Şimdi uykusuz bırakan anketler silsilsesine veda edip,devrilip uyumaya gidiyorum...

16 yorum:

Pinar dedi ki...

Sobe cevaplamak biraz bayiyor ama okuyanlar icin cok keyifli birsey canim :)

Adsız dedi ki...

havada'da pek havali cikmisin crystal =)

Infiniti FX'ler kac para bi tahmin et bakalim burda.

uzay dedi ki...

Ne kadar az yol almışım
Ne kadar az yolun başındaymışım meğer
Elimde yalandan kocaman rengârenk geçici oyuncak zaferler
Küçüğüm daha çok küçüğüm bu yüzden bütün korkularım..
sanırsam bu foto belcegizde cekilmiş demüüü?ehehe orayıda katmısın ya birbirine helal:)

Aslı Cin dedi ki...

Ben de atlayacağım diye tutturmuştum, ama sonra yemedi gözüm.

İyi yapmışsın işte.Ne güzel bir anı.

DAMLA dedi ki...

Resimde benim ilk gözüme çarpan neydi biliyomusun?
Sağ ayağın duruşundaki zarafet!!...,
Kızım balerinmiydin eskiden bea....

Cerise dedi ki...

Nasıl yaniii! Pes yani kristalim cesaretine hayran kaldim! Benim o halde resmimi cekseler yuzum mavi ile yesil arasinda bir kivamda olurdu herhalde sirinler gibi :)
Sobeyi de yazacagiz artik, birikti odevlerim, aksama check edin sayfami :P

KUGUU dedi ki...

Sevgili Crystal,
ben senin adini merak ettim bugun blogunu okuyunca. Erkek ismi olarak bilinen ve kendinden baska bugune kadar 2 kisi de daha rastladigin ismi aciklamak istemeyebilirsin ama sadece soyle sormak istiyorum: 3 harfli mi?:))

Bu arada benim adim da basbayagi bayan adi ama bende bugune kadar 3-4 tane bu isimde erkege rastlamistim, herhalde onlarda hayatlarinda seninle benzer seyleri yasamislardir zira cok nadir isimlerdendir benimki.
Evet seninki 3 harfli mi?:))

Kuguboynu:))

kedi dedi ki...

Gıristalim aşkım bebeğim,ben seni bööle sobe mobe oyalayıp karı kıza daa rahat gidiyom lan oolum.Çakmamışsın efferim.
Bu arada ben asla o paraşütünen havalarda uçamazdım,çılgınsın sen kızım çılgıın.Ben de senin için çıldırıyorum.

Mommycat dedi ki...

Crystalcim ,seni uzun zamandir ziyaret edemedim ,ne olur kusurum varsa affalo,,sobelerini zevkle okudum ,ve atlama ,ucma macerana da bittim ....Gorusmek uzere ..:)

Deadora dedi ki...

:) resim cok güzel, manzara, sen.. bir bütün olmussunuz.. anket yaniti icinde tesekkürler :)

pinomino dedi ki...

Benim koca da kongreye gidiyorum diye gitti antalya ya sonra bi geldi fotolar adam sanki tatile gitmiş:) yamaç paraşütünden tut jet skiye türlü aksiyon..hepsini denemiş..bende evde 2 bebeyle adam ilim irfan yapıyo diye uğraşıp duruyorum..kesin ben de başlıycam şu akademik kariyer olayına:))bu arada foto süper:)

Annelog Atölye dedi ki...

Yok yok ben yapamam paraşüt Crystal, korkarım. Cesaret işi gerçekten, benim ayaklarım toprağa değsin yine de. Belki 80 yaşıma gelince denerim ama.

Pinky dedi ki...

Boşladın sen bizi boşladın ama tam ben dönünce mi boşlandınnnn :) Özledim kıristalim nirdesin

ibeking dedi ki...

kızım işyerindeki bazı kızlar senden şikayetçi..hep yazasın istiyolar..elçiye zaval olmaz...

crystalsdreams dedi ki...

Pınarcım kesinlikle doğru,ben yazarken zor geliyo bu sobe işi ama sizlerin yazdıklarını okurken çok hoşuma gidiyo:)

Banucumm,başka bi yorum daha mı yazdınn,gelmedi banaa,yaa korkutma benii:)

Cemcim,ben havada,karada hep havalıyım ayıp ettin:p Sormicem infinitiler kaç paraa,soora oralara taşınmak falan isticem,olmicek,aklım kalıcek falan:)

Prugnam,yukarıda önce bi heyecanlanıyosun,sonra aşırı hava almaktan mıdır nedir,bi enerji yükleniyosun,müthiş müthişş:)

Uzaycımm,yok bu foto Ölüdenizde çekildi, e ama Ölüdenizi kattık tabe birbirine haliyle:) Bu arada ben sana yorum yazamıyorum senin blogta,team members yazabilio die bişi yapmışınn..nie ki yaa??

Aslıcım,gerçekten güzel bi anı oldu,o 3000 metre yüksekten aşağının görüntülerini hiç unutamicemm,hele ayaklarım boşlukta sallanırken,hem ürkünç hem güzel:)

ahahaha Damla:) o benim de tikkatimi çekti yaa, poz veriorum ya ondan ööle bi kasmışım ayaa da ööle balerin edasıyla tutmuşum:)1 sene ilkokulda yaptıım bale ne kadar etkili olduysa artık:)

Cerisecimm, e herhalde bu en güzel resim,sen bi de diğerlerini görr,ah onları koysam şuraya ölürdünüz gülmekten:)

Kuğucum evett beniim adım Ali:)heheheh yok yaa ben de merak ettim şimdi 3 harfli ismi:) benim ismim tam tamına 6 harfli,öyle ahmet mehmet gibi bi ism deel ama:) Fakat yine de başıma gelen enteresan şeyler yok diil, mesela bi ara asker kaçağı olarak aranmam gibi hehehehe:)

Ulen biyon dimekk maksadın beni oyalamaktı hee,hain senii,ben şimdi gidip seni yakalamazmıyım leyynn,çılgın kıristılın deli halini sana göstermezz miyim uleyn:)

Momycatim ne demek:)ne zaman müsait olursan gel,hem süper haberlerin var senin,artık ilgin yeni minik kedide olacakk naapalım:)habersiz bırakma bizi yeter tatlım:)

Deaa,sen sobelersin de ben yanıtlamamm mıı canım benim:)hee, bi de baktım dea motor dio,izci dio, eh ben de bi aktivite koymalıyım şuraya die kıskanıp koydum kızım resmi de:))

aaa pinocumm, senin başlamaman hata, sen de bi haftasonu senin bebeleri kocaya devredip, bi kongreydi,seminerdi buluverr, en olmadı akademik kariyer öncesi ruhumu dinlendiricem diye bahane bul, at kendini denizee,ne duruosun be:)

Kendini kandırmacım,tüm iyi dileklerim seninle,bu yaz sevgilinle güzel,uzun keyifli bi tatil yapmanı tüm kalbimle diliyorum..temmuzda senin tatil anılarını okuruzz İnşallah:)

Annelogcum,ben de aynını diyodumm, ama bi anda havaya girip,çıkıverdim o dağın tepesinee, fekatt inan 80 yaşında teyze de vardı,8 yaşında sabi dee, her yaşa açık bu paraşütt işi, gözünü bi karartıp daldın mı,oluverio:)

Pinkycim,hiç boşlar mıyım ben sizi,çok özledim ben de yazmayı,arada sizi okuyorum ama koşturmaktan post yazacak vakti bulamıyorumm,haftaya seni posta boğacam umarım:)

İbocuum,canımm,aman da elçi olmuş,zavalsız şekerim:) ben de hep yazmak istiyorum ama vakit bulamıyorum bu ara leen..Sizin Kızlar bana dio,kendileri nie yazmıo ayrıcaa,biz de onnarı okuyalım hem:)

Adsız dedi ki...

Aloooo ordamısın crystal? Kaç gündür sesin soluğun çıkmıyor. İyi misin diye bir sorayım dedim. Diş işi nasıl gidiyor?

Sevgiler
Neşeli