Pazartesi, Nisan 10, 2006

elm sokaa yanaaa

Bilgisayarın ayarıyla falan oynamayınız,malesef resimde görülen korkunç yanak ve dudak kombini 20 yaş dişi gazisi Kıristıl'a aittir. Ha ayrıca bu korkunç görüntüyü hafızalardan belki siler diye,canım arkadaşım Begocan'ın zilli kızı Berru Hanım'ın hafif ekşimiş suratlı resmini de koydum, bir de nokia connecting people reklamına özenip Berrucuum ve benim parmak & el birleşimini ekledim...

Tüm haftasonum bu resimdeki Elm Sokağı tiplememle geçti malesef. Dün dişçiden çıktıktan sonra evde kendime gelmeye çalışırken aslında hiç ağrı sızım olmadan kendi kendine çıkmaya çalışan bu 20 yaş dişlerini neden çektirmeye başladığımı sorguladım, kendime bu eziyeti neden yapıyorum,deli miyim diye...Hani dayanılmaz ağrılar verir,duramam ağrılardan,gider çektiririm,sonra yanağım şişse de derim ki ohh ama kurtuldum o deli ağrılardan, ama hayır,benim 20 yaş dişlerim gayet sakin çıkmışlardı,tek sorun arada beze yapıyolardı boynumda, o..Fakat tel taktırıcam ya,taktım ya kafaya, işte bu yeni takıntım sebebiyle bu yanak daha çok şişecek , nitekim henüz sadece biri gitti 20 yaş dişlerimin...

Cumartesi sabahı dişçiye gitmeden bende bir panik, kocaya dedim işe gitme, beraber gidelim, acırsa elini falan tutarım,destek olursun bana, acıma çözüm olmassın ama psikolocik yardımın dokunur belki dedim..Sağolsun, kırmadı hanımını, ben 10 dakika geç olsa da hazırlanabildim ve gittik dişçiye...

10 dakika da muayenehane de beklettiler bizi, biraz daha bekletseler, ben kapıyla bakışmaya başlamıştım, her an kaçmak için senaryolar üretiyordum ama kısmet olmadı, ağzında maskeli doktor yardımcısı cani çocuk (ki kendisine cani dememin sebebi azzz soonnnaa:)) buyur etti bizi doktorun odasına..Ay nası bi titreme bende, ameliyat dediler ya, direk ameliyat havasına girdim ben! Neyse aslında herşey normal diş muayenesi gibi, aynı koltuk, aynı aletler, bi doktor farklı, çünkü 20 yaş dişleri ameliyatla alınacağı zaman, çene cerrahı ilgileniyor bu durumla..Doktorumuz renkli gözlü,hafif kel, ağzını burnunu da görsem tam olarak fikir yürütebiliciim bi kişiyidi , fekat içeri girdiimiz andan dışarı çıkana kadar maskesini indirmediinden,burnunun yamuk,dişlerinin de pörtlek olduundan şüpheleniyorumm..
Bu maskeli doktor, bi cool,ben paniğim ama yine espriler yapmaya çalışıyorum, kocayı getirmişim elimi tutsun diye, kendilerine bunu anlatmaya çalışıyorum gülerek, fekat adamın vakti yoktu sanırsam, oturtuverdi beni koltuğa, koca da uzakta bi sandalyeye tünedi garibim, eline ulaşmak ne kelime, gözünü göremedim kocanın tüm operasyon boyunca, o da duyduğu seslerden ve benim arada acı dolu nağmelerimden bir daha gelmemeye karar vermiş,madem elimi de tutamıyo,haklı tabe ne işi var orada dekor gibi oturacak..

Efendime söliim, bu diş çekme operasyonu , operasyon sırasında acı veren bişi diil tabe, ağzımın içine yaptıkları uyuşturan iğnelerle kafamda filler bağırıyo modunda olduumdan, hiiç bi his yoktu o kazıma sökme yaptıkları tarafta!Ne var ki eğer gözünüz açık olarak operasyonu izlemeye çalışırsanız, his duymasanız da o ağzınızın içine giren aletleri görüp, hayal dünyanızla kabustan kabusa koşabilirsiniz! Ben bi süre sonra gözümü kapama yoluna gittim,adam o ara ağzımın o uyuşan tarafından 5 tane diş çekse anlamicem, o derece uyuşmuş çenem,damaam,ağzım..fakat çıkan seslerle acı hissetmek yerine acının sesini canlı olarak yaşayabiliyounuz ki bence bu olayın en korkunç kısmı o çıkan sesler...Ağzınınızın içinde yol çalışması yapılıyo gibi gırr gırr gırrr zorrr zorr falan böölee sesler, bi de kulağa da yakın o çalıştıkları bölge, oradan beyine gidio direk, beynimin içi karıncalandı yeminle,ayhh içim fena oldu yine aklıma gelince..Ben de o sıra beynime hükmetmeye çalıştım ki pek komikti, beynime yok bişi diyerek telkinde bulunup sonuç almaya çalıştım , beyine hükmetmek bööle şişş yok bişi diyerek olmuyomuş anladım:)

Neyse, yaklaşık 1 saatlik operasyon sırasında, önce sağ alt çenemdeki 20lik dişin yanındaki dişin altında oluşan apse(kist) temizlendi,bi kanalı kesildi,sonra da 20lik dişim çekildii..Bu 1 saat boyunca zaten zor açılan ağzımı dışardan müdaheleyle ,metal bişiyle dudak kenarlarımdan çekiştirmek suretiyle açık tutan cani dişçi yardımcısı çocuk, bilmese de duyamasa da benden bol küfürü yedi..Zaten ne duyabilir ler ki aghh..gaa haaa gibii seslerden başkaaa...Doktor da sanki bilmiomuş gibi konuşamayacımı ağzımın içinde bin tane şey varken, sormuyo mu, evett acımıyor,iyi değil mi diye..Ben neler diicem aslında , çek ulen diicem o cani çocuaa , çek ulen bu metal şeyi, kestin kanattın dudak kenarlarımı , ama 2 hece olan i-yi kelimesini bile ghii ğhiii şeklinde gırtlak namesiyle ses olarak çıkarınca , vazgeçiyorum sesli olarak küfretmekten ve cümle kurmaktan!

Çekme işi bitip,tak tuuk sesleri sonucunda fil dişi gibi bi diş çıkınca , kökleri parmağım kadar,derin bi oh çekiyorum, bitti operasyon diye..Halbuki sonra bi de dikiş atma işi var,10 dakika da siyah iplikle çeke çeke dikişler atılıo o kesilen yerlere..En sıkıcı kısmı da bu, hani bitti, diş de çekildi,artık ağzımı kapatmak için can atıyorum, ama bi türlü dikiş atma faslı bitmiyo..

Geçmiş olsuun, diyen maskeli Zorro doktorun sesiyle kendime geliyorum, dikiş de bitmiş, hemen ayağa kalkıyorum fekatt, aynada yanaamın dudağımın şişme halini görünce bi irkiliyorum!Kocayla gözgöze gelip,sakinliyorum..İyi ki gelmiş koca,hemen bana buz torbası veriyolar ve donarak,yamularak, o çekilen 1 tek diş için ödediğimiz paranın şokuyla kendime gelerek çıkıyoruz muayenehaneden!..

Dünden beri evdeyim , antibiyotik kullanmaya başladım,dün akşam anestezinin etkisi geçince biraz ağrıdı , yanak da şişince o da rahatsızlık verio tabi, bir ağrı kesici aldım ben de..Fakat sabahtan beri hiç ağrımıyor , tek sıkıntı o yanak şişkinliği ve sadece sıvı şeyler tüketmem gerekiyo olmam...Sigara da içemiyorum yasak olması nedeniyle.
Tamam itiraf ediyorum, bugün içtim 5 tane falan, ama günde bi paket sigara içen biri olarak , bu da süper bi aşama..Yemek ise tamamen iptal oldu hayatımdan, haftaya cmtsi dikişlerim alınana kadar böyle yoğurttu, çorbaydı (çorba bile rondodan geçiyo,taneli bişi olmasın içerken diye) , bu tarz şeylerle beslenicem. En büyük abur cuburum, sabah kahvaltı niyetine yediğim 4-5 tane eti cici bebe kırıntılı süt oldu! Haftaya da dikişlerim alınıp diğer dişleri çekmeye sırayla devam ederlerse, ben bu 4 dişin çekimleri bittiğinde diyetisyene gitme ihtiyacı duymicağıma inanıyorum artık! Çünkü bu şekilde 3 hafta falan sıvı gıda beslenmesi beni ideal kiloma hızla ulaştırır sanırsam:)

Her işte bir hayır vardır diyerek, bugün bunalım şekilde evde hasta moduyla geçirdiğim günüme Berruyla gelerek renk katan Begocancııma, dün akşam hızlı çözüm olarak , en tanesiz hazır çorbalardan alsın diye Migrosa giden ancak içinde kıtır ekmekler olan domates çorba paketlerinden 10 tane falan alarak eve gelen ama yine de benim canım olan kocacıımaa, en besleyici tarhana çorbasını yapıp getiren canım anneme ve onu getiren canım babamaa teşkürüü bi borç bilirimm...

Yarın diyetisyenle randevum var, bu şiş yanak fazlalık yapmassa tartıda,kesin zayıfladım,eminim...Çok heyecanlıyım, mutlu haberle dönerim umarım!

Herkese bol kahkahalı, güneşli, sımsıcak, sıkıntıdan uzak , ağrısız,sızısız bir hafta dilerim! Posted by Picasa

25 yorum:

Adsız dedi ki...

bi alemsin crystal.lol, ekraniniz ayarlariyla oynamayin ha.lol, elm soka yana'da iyiydi =P

bu arada 20'likler tabi cikarken sorun yaratmiyor, onlar sakin sakin cikip sonra ciktiklarina pisman ediyolar inan bana, genelde gerci oyle.

birde ben 20'liklerin ustundekileride aldirdiydim, doktor eger almazsak onlar kendi kendilerine buyuyup kopek disi gibi keskin olup altaki et'i kesmeye baslar dediydi.

Neyse atlattin ya oda iyi, tekrardan gecmis olsun.

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun sana

ben çektirmekten vazgeçtim yirmiliklerimi(2 tane kendileri) arada çenemi ağrıtsalarda bu yazının tesiri üzerimden geçene kadar çektirmeme kararı aldım..
bide fiyatını merak ettim piyasa araştırması mahiyetinde...

berfin.

mono dedi ki...

geçmil olsun cry okurken bile gerildim nefret ederim ben dişçi olayından :(

Deniz dedi ki...

Yok anacim, okuyamadim disci koltugunda gecen kisimlarini bu postun. Icim cekildi resmen. Kendi aldirmam gereken (benimkiler damagimla paralel duruyor) 20'liklerin hatirina okuyamadim. Midem tuhaf oldu.

Gecmisler olsun sana, belki digerleri daha az sok edici olur, bu ilki diye bu kadar kotu gelmistir sesler diyecegim, yani umut ediyorum.

Aslı Cin dedi ki...

Ühüüüüüüüüüüü

Ağrıdan ölene kadar gitmeyeceğiiiim 20 likler için.

Çok geçmiş olsun kristılcım,kesin kilo verirsin bu arada,iyi tarafından bak...

Adsız dedi ki...

bencede yaa...ne güzel işte. bende eşşek kadar oldum ama 20 liklerimden tıs yok. geeeeeeeeeeel 20liklerim geel..gelde ecük 3-5 kilo vereyim.

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun crystalcım. O dişçilerin çıkardığı sesleri bende hiç sevmem. Ama diyet açısından süper birşey yapmışsın. Şu dişçinin adresini versende, diyetisyen randevumdan önce bir gitsem.

Sevgiler
Neşeli

Adsız dedi ki...

cok gecmis olsun crystalcim.cekilirken neyse de cekildikten sonra cok sancir.agrin olmamasina sevindim :)
uzaktan

şugibi dedi ki...

çok geçmiş oldun crycim. çabuk iyileş. bitsin gitsin bu diş işi.

Deadora dedi ki...

(: gecmis olsun kiristilim.. bak biyonikcii götürseydin hic bi yanin agrimazdi.. koca koca baska bisi yok ben soylemez miyim simdi biyonikama seni?! :p
birde o minik parmakciklar :) öyle sekerler ki.. cok tatli cikmislar..

elma dedi ki...

bende de 20 lik dis falan yok yaaa...?? kiristil cook gecmis olsunoncelikle, moralinibozmak gibi olmasin ama ben son gidisimde dislerimi temizlettireyim dedim, vallahi panik atak hastaligi nasil biseymis anladim. benim de dis olayim suruncemede beklemekte..ama agrin yoksaa, sonuccok guzel olacaksa, gercekten de deger kiristil yaa, sen ornek bi insansin bizim icin:) bol cicibebeli ve kitir domates corbali gunlerde mutlu kalmani dileriiimmmm...

Pinar dedi ki...

Cok gecmis olsun, 20 yas disleri cok zor coook :(

Cerise dedi ki...

Ayy okurken bile fenalastim! Bir de uyusuk yanak cok fenadir. Cok gecmis olsun canim. Kitir ekmekli corbaya da cok guldum :) Ozel git al desen alamaz oysaki :)

KUGUU dedi ki...

COk cok gecmisler olsun.
Ama keske bence tellere ve 20liklere hic bulasmasaydin diyorum ya:( Gerek varmiydi acaba sahiden? Off ya ne ızdırap.

Cuma gunu bir magazada satıcı kızın cenesi mor yesil gokkusagı ve sekilsiz bir sisti, bakarken icim kotu oldu "gecmis olsun" dedim, 20 yas disimi cektirdim dedi:((( cok fena hissettim simdi seni de okuyunca yaaa:(
gecmislerolsun Kristal

Kuguboynu.

Age35 dedi ki...

Valla bu ağrılı sızılı anları bile ne küsel anlatıyon gız...İnsanın goncasını alıp dişçiye gidesi geliyo...Hafta sonunu goncayla geçiriyon (benimki çalışıyo da)Sonra....zorro ile tanışıyon...bi deçorba yiyip sağlıklı besleniyon....e bide üstüne kilo veriyon... yok yok ben gidem de oydurem...

uzay dedi ki...

oy oy oy öpiim de gecsin hemencik..ayy ben onları yasadım cok iyi biliyorum yanee:( ben dişim çekilirken dişçinin arkasında kalkan bacagımı görmüşlüğüm war..havaya dogru koceemman bi bacak hihihoho adam sakinleşin lütfen filan diyoduuu..hade lennn oo seste nası olcek bu?

kedi dedi ki...

Len gıristalim,benim daa 20lik dişlerim çıkmadı,İstanbula gelince senin şu kasap amcaya mı gitsem ki ben he?
Yalnız var ya komedi senaryosu gibi yazmışın ama benim okurken içim kalktı,acaip ürktüm,sen mal gibi yatmışın hacı yatmaz gıristalim,kurbanlık mısın sen anam?O dişçi sana "en kek müşteri altın diş ödülü"felan vermedi mi?Öyle ya hanki kimse yürüyüş yaparken bi dişçiye girip 20liklerini oydurur Allaaam yaa,içim bi tuhaf oldu kızım,o kel maskeli dişçi zorroyu bulsam kafa atçam haa,senin bööle aazına zıçtığı için,şerrefsizz baytar!
Hiç olmazsa bi kaç kilo vermiş olsan bari len şişkom he işallah hadi bakiim canım benim.
Ben seni bu halinla de seviyom,hem dişçide kocanın yerine ben olaydım değil elini tutmak acını hiç hissetmeyeceen yerlerini tutardım.Dizini beee dizini.Amma fesatsın ha!Yuh yani.Ehi ehi ehi.

pinomino dedi ki...

çok çooooook geçmiş olsuuun...o kadar kötü görünmüyor foto bence:)) umarım tez vakitte biter gider hepsi..fıstık gibim olursun:))
çok öptümm..sevgiler:))

Adsız dedi ki...

Cok gecmis olsun Kristilcim. Azicik daha dayan bak goreceksin disler inci gibi sira sira. Biz de hastayiz cok yaaa. Ailecek ishal ve kusma. Ben hep dua ediyorum Allah'im beni hasta etme diye. Ben hasta olunca benimkiler herseye muhtac olarak yasiyorlar. Umarim bir an once iyilesiriz biz de.

Sevgilerimle

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Crystal, geçmiş olsun. Ben içinden küfür etme olayına bayıldım. Kanal tedavisi yaptırdığımda dişçinin yardımcısı bana bu hastamız pek konuşkan değil demişti de kıza bir kafa atıveresim gelmişti. her bir hücrem uyuşmuş durumdayken ve ağzımın içinde kocaman bir dişçi eli varken ne anlatmamı bekliyordu hala daha merak ediyorum.bütün bu tedaviler bittikten sonra bir ömür boyu rahat edeceksin, ne güzel...

aza dedi ki...

ah be cryctal iş çıkardın kendine durduk yere yani alalala neyse okudukça zaten dişçi fobim var şimdi gercekten daha bir yoğunlaştı hayatımda sadece 6 yaşında dişçiye gittim ve adamın tası tabağını kırdım en sonda 6 ay önce gittim sadece temizlettim ve dolgu dan bile kaçtım :( umarım çok canın acımamıştır:( hadi diyetisyenden iyi haberlerini bekliyorum çok öptüm :)))

aza dedi ki...

ya bide ben şu fil olayına çok güldüm aklıma gemide filmi geldi heheheheh:))))

crystalsdreams dedi ki...

Ceemm atlatmak mıı:)yeni başlıo yeni!daha 3 tane 20lik diş ve eğer tel taktırmakta kararlıysam 4 tane de sağlam azı diş çekimi var,ağzımda diş kalmicek yaa:)

Ya Berfincim, o kadar kötü mü anlatımışım farketmedim:)çekilirken bişi yok,soonrası biraz sinir o kadar, ağrın varsa kesin çektir,o ağrılar gittikçe artmadan..Eğer ameliyatla alınırsa bu 20lik dişler,çene cerrahı yapıo bu işi ve normal diş çekiminden daha pahalı oluo hatta epey farkedio fiyat..300 ytl verdik biz 1 diş için,indirimliymiş bi de sözde:)

Bonacık saol tatlım,kim sever bu dişçileri bilemem ben de:)

Denizim,sesler dışında bişi yok,hissetmiosun,aslında walkmanle falan,yani kulaklıkla otursan koltuaa belki çözüm olur gibi geldi bana bugün,sen yaratıcı çözümler bulursun bence,ve madem sigortan var,başla derim bi an önce,kurtul sen de o gereksiz dişlerden..

Aslıcıım, git yaa gitt,ağrısı da fena olur tahminimce o dişlerin,git çektir kurtul,sen de paylaş tecrübeleri bizle:)ben bi tek kilo verme ihtimalimle teselli buluorum zati:)

Derya,belki hiç çıkmaz sende 20lik,bazı şanslı kişilerde çıkmayabiliomuş:)boşver 20lii,diş çekimini,sen güzelce diyetini yap veriver o 3 kiloyu, 3 kilo için de değmez şekerim o sesler duymaya:)

prugnam sen benim fahri tıbbi danışmanımsın bundan sonra,doktorun dedii herbişii demişin,4.3.2.1 i de sen önerdin,herbi tıbbi konuda bilgilisin,canımsın,ciğerimsin:)

Ay Neşelicim,senin dişçilik vaktin kalmadı gallba:),13 nisan mıydı randevu diyetisyenle neydi,hadi boşver dişçiyi,gırtlaa bi azim,gidecek o kilolar gidecek:)

Uzaktanım,evet Allahtan çok ağrım olmadı,sadece o yanak şişkinliinin verdii rahatsızlık var, bi de taneli bişi yersem o boşluun içine dolar da acı yapar korkusu var..bu korkuyla bi süre daha yemiim ben,iyi bişi:)

sucuuum,bitsin gitsin yaa evet,dee ben kaşındım,3 diş daha var en azından:) artık çekiceeniz benim mızmızlanmalarımı:)

deaa,ben de pişman oldum,biyonii almadııma yanıma,orda güler,komaya girer,anesteziye bile gerek duymazdım geleydi o delim:) barnaklar züper di mi:)

tweetyiim,teşkür ederim canım benim,ben de seni pek çok öperim:)

elmacım nooluoo,oyunbozan gördüm seni canım:) hani başlıodun tel taktırıcaaadın,kaçmak yoook,sen de otur o koltuaa,sen de örnek insan oluver,hadee yaaa,yalnız mı bırakcen beni güzide bi yay olaraktan:)

Pınarcım,sağol canım..anladım ki herkesin iyi kötü tecrübesi var hemen hemen bu 20liklerlee,ben de eksik kalmadım iyi oldu:)

Cerisecim, uyuşuk yanakla bööle hissiz zalak bişi oluosun evet malesef ya:)o çorbaya ben de söylendim de soora naapsam yaraanamıorum diince üzülüp sustum,erkek işte,seçmece tip bunnar canım benim:)

Kuğucum,ben de gerek var mıydıyı sorgulamaya başlamıştım o satıcı kız gibi yanaam morarmaya başliince dün,bu kdar sene yaşamışım bu dişlerle çok da gerek yok aslında ama,neyseee,20likler çekilsin de tel için kararı ondan sonra vericemm,her 20likte bööle yamulursam kesin vazgeçicem:)

ageciim,hee git oyduruver,gör sen haftasonun nasıı şahane geçiverio:)kızım acıdı,sinirime dokundu,fenalık geldi şiş yanaktan diyorumm,sen çorbaya kanmış dişçiye gidiim diosun..alooo:)

ayy öp geçsin hade uzayım:)gerçi yanaamı kimseye dokundurtmuyorum ,acıo ama sen başkasın:)o bacaa hazır kaldırmışken indirivereydin ya tekmeyi dişçinin sırtına falan,hepimizin adına:)hehehehe

aman biyoonuumm,deaya da didim yukarda,ah keşke yanımda sen olaydıın,gülme krizine girip de acı neyin bilmez olaydıımm, derdime çare hacı biyonumda benim,ben hala koca diorum,pes bana hee:)sıradaki dişin çekimine bekliorum biyoonuuuum, zorroya ayarı verir,kocayı sepetler,dişi de elimize alır,alemlerde sekeriz:)

pinocumm,güzel dileklerin için teşkür ederim canıım:)sen bi ara,senin kocaya mı çektiricem dediydin, bi daa düşün isterseen yaa:) yok kocadan diil de bu 20lik lerin çekimi hoş diil o açıdan şeyettim:)

Nilayım,sağolasın tatlım.Çok geçmiş olsun asıl sizin aileye canım yaa..Nooldu,niye bööle ailecek salgın yaşıyosunuz yaa,kimin nazarı değdi kii??

Burcucum, Allahtan uzun ömür dilemekten başka seçeneğim kalmicek bu tedaviler bittikten sonra zaten:)bi de o dişçiler ve yardımcıları bazen unutuolar herhal onlara cevap vermenin yolunun ellerini soktukları ağzımızdan geçtiini:)

Martıların en güzeli,mavisii:)sen de dolgu diyosun bee, bişi diil dolgu falan yaa, artık büyüdün kızım,ihmal etme,git dişçiyee lütfeen..bakma sen benim mızmızlıımaa,canım tatlı benim ondan yane:) ben de diorum ne fili dio bu kız,filler baarıodu ama o kadar anesteziyi yükledikçe adamlar:))

Adsız dedi ki...

ulan bide koskoca hackerim yorum yazicek yeri bulana kadar canim cikti biseyler yapicektim yorum vaz gectim sinir oıldum yavss:)) sakaydi hihih butun sitelere yorum index basılır
.)

crystalsdreams dedi ki...

Selam Başak,ya biraz geç gördüm ama ben bu yorumunu:(
eğer kafana taktıysan dişlerini,tel taktırmaktan vazgeçme derim..tamam sinir bozucu bi dönem geçirio insan ama sonucu güzel olacak eminim..ben askerlik gibi gün saymaya başladım,bak 1 ayım dolacak nerdeyse teli taktıralı,yavaş yavaş alışıorum bile..
20lik dişin çekimi de zor diil,eğer ameliyatla çekiceklerse ameliyat sırasında bişi hissetmiosun,sonrası 1-2 gün biraz sıkıntısı var...herkeste aynı şişlik olmayabilir..hem inan 20lik dişler gidince ağızdan yüzün inceliyo:)