Perşembe, Mart 09, 2006

izdüşümü

Bu gölge oyununda asıl oyuncu gölge midir yoksa kişinin kendisi mi..Güneş mi , ışık mı varedendir gölgeyi, yoksa ben mi?

Herşey benim elimde, herşey..Ben olmasam, güneş olsa,ışık olsa gölgem olmayacak..

Herşey benim elimde, herşey..Ben ve gölgem yok olsa da, bir izim kalmalı bu dünyada...

iz bırakmalı gölgemden,benden öte
izim düşmeli ardımda kalanlara ...
izdüşümüm ... Posted by Picasa

24 yorum:

kedi dedi ki...

He he uyumadım.Yarın nöbetçiyim üstelik.
Ne bu len gıristalim kölgesini sorgulayanım.Kafayımı yidin len bu saatte,manyak mısın?Gölge işte.Duruyon çıkıyo salag!Daa ötesi var mı?
Yok gölgemi benden çıkıyo?,ben mi gölgeden çıkıyom?,yok ışık mı bunu yapıyo?,yok bu dünyaya bi gölge bırakacam?iyi poh yiicen.Yatalım uyuyalım lan biz.Harbiden salaaz yani.Bizim kocalar dul gibi yalnız yatıyolar lan oğlum.gidek sokulak koyunlarına.
Ama ben napıyorum biliyomusun gıristal,dinle.Şimdi bööle oturup oturup bu saate kadar,soona yatağa giriyom sessizce,koca uyanıp kızgın kızgın saate bakıyo:"Aferin biyonik.Daa yeni mi yatıyon?"diyo.Ben de en uykulu sesimle ve en mal halimle:"Ne yeni yatması yaa!Salakmıyım ben bu saate kadar oturcam.Tuvaletten geliyorum,kızlarında üstünü örttüm.Allaallaaaah!Yeni mi yatıyonmuş!Hayret bişey yaa!"deyip bide tavır alıp dönüyom dötümü yatıyom:"şşşt,tamam yavrum yaa,kızmaa"deyip gönlümü alıyoo bide lan,vallaha.Ne mikrobum değil miii?
msn ni çabuk hallet.yazışalım artık.web cameramda var beniiim yaaa.Naaber?
Hadi gidiyom ben artık.

aza dedi ki...

İinsan bir iz bırakmalı elbet dünyaya bıraktığın iz gölgen gibi sessiz ve sorunsuz olmalı bence :) ne güzel sizin kocalarınız var uyumuyosunuz diye kızan aslında güzel bişe sanırsam bu evlilik be ama... ama... yok genede evlenmemde haftanın 3 günü onun yanında gözlerimi açabilsem keşke :))))ne güzel olurduuu 7 günü sıkar ama beni:) hadi çok öptüm iyi geceler...

ibeking dedi ki...

ben pek beğendim....herşey bütün, bütünün parçası felsefesini pek bir severim...aferin be kristalcim sana...ne güsel de yazarmış..

ibeking dedi ki...

bu arada kristelllllaaaa rüyamda seni gördüm..bilhare annatırım..

huysuz dedi ki...

isterseniz bu konuyu 'ayna teorisi'ne de bağlayabiliriz arkadaşlar :)

tatlıcadı dedi ki...

anaaa gristılı da kaybettikkk... gülüm,canım ne oldu herşey bitti de sıra gölgene mi geldi :)))

Adsız dedi ki...

Mangal diyeti bozmaz ki !!! 2 kalem pirzola, 1 köfte, biraz salata biraz yoğurt.. Neresinde bunun kötülük?? Hani önümüz yaz ve hani bizim yegane aktivitemiz ya bu...Hem zaten hepimiz diyetteyiz.

Yaa hani düğünde sen dekor mekor çekiyodun ya, onları dedimdi. Ama o kadar önemli diil. Mangal fotolarını bugün gönderirsin di mi?

Öptüm
şebi

Pinky dedi ki...

Pİşt hanfendi kendinize geliniz yoksa bir dahaki pazartesi günü bilfiil sizi okula götürme eylemi düzenlerim.Hem hava değişikliği olur bizim buralarıda görürsün hemde gölge düşünecek halin kalmaz :) Dalma canım derin konulara,zaten kafan karışık iyice karışmasın emi?öptüm seni

Unknown dedi ki...

Izdusumunun anlamini ben,
bir isik kaynagindan cikan isinlarla ekran uzerinde olusturulan goruntu olarak bilirim.
Sende oyle bir kaynaktan cikan isinsin, icimizi isitiyorsun, yuzumuzu gulduruyorsun.
gocaman operim seni ben.

crystalsdreams dedi ki...

ulen biyonik ulen biyoniiik:) bi felsefe yapiim,accık derin bişi karaliim kendi çapımda dedim, yazar yazmaz bi açtım, senin yorum, felsefik olmak mı kalır bu yorumu görünce, gülmekten gene yaş geldi gösümden, daha fazla dul kalmasın adam die sana yorum bile yazamadan kapıyıverdim bilgisayarı, koşup yatıverdim kocanın yamacına:)msn i halledicem bu gece sözz, lakin sonna gülme krizlerini nası çözücem onu bilemiorum:p

martıların mavisii, ne o ööle 7 gün sıkar , 3 gün iyi, sen evlenince part time mı evlencen len:) bırakacağımız iz de bence sessiz değil,akıllara yer edecek seste olmalı..o kadar sessiz iz yakışmaz ulen bize:)

banucum, sorma ya bööle aklımda bin tane düşüncee, gölgeli resmime bakarken çıkıverdi bu felsefikliin yandan yemiş halli post:)

ibocuuum:)peki sen ibo diilsen kristelle kim beeaa:) nutella gibi, kristella,bilerek yapiosunn..biliorum..yiyim die nutellayı:p ben senin o didiin felsefeyi bilmiorum anacımm, aha da şu yazdıım şeyi o takka uydurdum, benzemez benim felsefem kimsenin felsefesinee:)ben de bunu sana bilahere anlatıciim:)

bilöglerin bilööö:) yok bilemedin cicimm, bu benim gölgem o doğru efett, ama saat sabah 9 sularındaki gölgemdii:) proporsiona iyi bak sen iyii:)

huysuzum,dattlıımm, ben yazdım bööle bişi ama daha derin olamicemm sanırım:) ayna felsefesini de bana pazar günü annatırmısın:)

aha bi tatlı dahaa, tatlıcadım, herşey biter mii cicimm,herşey beni elimde herşeyy..hehehehe :)) kız yok be ööle 2 kelam derin yapmaya kastım:)gölge neyin bahane,maksat kafa boşaltalımm canııım:)

ulen şebiii, biz dioz gölge,iz,izdüşümm, sen dion mangal,et köfte:) kızım gideriz tabee,gönderirim fotoları da,sen iyi alıştın burdan mesajlaşmaya,ulen arasana ceptenn bea:)ben demin öptüm seni,ancak sen uyuya kaldıydınn annamadın:)

agecim,canım yook beaa,ne gizemii, iz bırakmak..çocuk yapmak olabilir mesela ona yorulabilir, veyaaa insanlığa katkı sağlayacak bi buluş olabilirr,ya da faydalı bi iş:) ben iz bırakıcem,sanırsam ilerde,anca bir can getirerek bu dünyaya, yoksa buluş muluş yapıcek halim yok yaa:)

tweetyimm, sen benim aklımdan sürekli geçen milyonlarca fikri,hayalgücümden oluşan yüzlerce senaryoyu bi bilsennn:) aa bil o zamann , evet ben de ben de konuşmak istiorum,msn i kurcem sonra seni bi çenemle geyik manyaa yapiim de gör sen:)

pinkyciimm,canıım ahh keşke gelsemm güzel izmire de bi de üstüne üstlük üniversite ortamına girsem seninlee..acaip güsel olurdu bee:)gölge mölge kalmaz tabe aklımda,onu bunu inceliip,bu kiim bu kiim die sana sormaktan:) ben de çok öperim canım benim senii..

Zeynep Ablamm..son yorum senindi,görüp,okuyunca ne utandım,ve ne sevindim..benim gölgeye paralel kullandığım izdüşümünü böyle güzel bir şekilde beni anlatmak için kullanmışsın..sen ne tatlı bi ablasınn..hayatta hiç sahip olamadığım ama şimdi o kardeş hissine yakın olmamı sağlayan..hep orda olduğunu bilmek, hep yanımda,uzakta ama kalbime hep yakında..canım ablam ben seni daha gocaman öperim beaa:)

Pinar dedi ki...

Ne guzel soylemissiniz, ben de dusunuyorum arada bir ne yapsam da benden sonraya iz kalsa ne iyi yapmis deseler, faydalansalar diye. Bakalim belki buyudukce, ogrendikce ben de birsey yapar birakirim gelecege :) Sevgiler.

Gün dedi ki...

Ben yazacaktım ki sen zaten yazmışsın, en güzel iz bırakmak çocuk sahibi olmaktır :)))))
Msn kurarsan haberim olsun...

Adsız dedi ki...

Crystal' im bir iz bırakacağımız kesin ama çimen veya ketçap lekesi gibi olmasa bari :))

Öptüm
Neşeli

Annelog Atölye dedi ki...

Ben de beğendim netekim:) Derin hisli bişiy.

Cerise dedi ki...

Kristalim bir hafta uzak kaldim buralardan sen pek bi felsefik olmussun yahu :)

Berna dedi ki...

Iz birakacak biseyler ha kristal hanimcim; walla elde heccc birsey yok sindik:)
opuyom...

Mommycat dedi ki...

Golgeden cikaracam gibi seni ama.... ;)

aza dedi ki...

nerdesinnnnn iki gündür yoksun:(

Adsız dedi ki...

Boyle derin dusuncelere dalmissin be Crystalim. Ben de dusundum soyle bir an. Su anda cocugumdan baska dunyada birakabilecegim bir izim yok. Ama soyle akim yaratcak, ekol olacak birseyler yapsam fena olmaz. Ben olmasam dunya olmaz, o zaman iz birakacak yerim olmaz derim...hehehe

Pinky dedi ki...

Pişttt huuu canım hala gölgenle uğraşmıyosun di mi :) bak gel sen buraya yağmurda başladı gölge yok dert yok..Özledimmmm hadi gel artııııık

Deadora dedi ki...

ben geldim bööö !! gölgenden gördüm, korkuttum seni iste böyle gölge birakirsan arkandan gelip korkuturlar :) mujjkkss öptüm!

gregor dedi ki...

güzel fotagraf olmuş.soldaki yükselti de olmasa daha iyi olurdu sanırım.

crystalsdreams dedi ki...

pınarcım merhaba,hoşgeldin bloguma:)en kötü internette bi iz bırakıyoruz işte bak,günler geçiyor,büyüyoruz,anılarımızı bırakıyoruz tarihin sayfalarına..beh beh beh pek derin girdim konuya:)

günüm canıımm,sen en bi güsel izini bırakmışsın hayata canım,kısmet,darısı başımızaa:)msnini alıcem senin kızlardann,öperim:)

neşeli:):) hehehehe sizde hem çimen hem ketçap lekesi de olur o güzek bahçenizde e bi de pınar var en büyük iz,o ne lekesi yaparsa yapsın senin ardında bıraktığın en kalıcı iz:)

annelogcum,bazen hisli oluyorum,aslında hep hisliyim ama zarar veriyo bünyeye böyle hisli olmak,allerci oluyorum falan:)beğendiğine sevindim, hisli insan anlıyo caanım birbirini:)

ee ceriseciim,yok oldun sen de bi hafta, napiim cerise de yok kendimi felsefede ariim dedim:)

bernacım, ben senden ümitliyim, sen bi gün gazeteye çıkıcan da Allah muhafaza yangın alarmını öttürmekten olmasın o:) bi iz bırakıcen sen kesiin:)

momycat,ahh keşkee o gölgeme benzesem de sen de beni hakkaten tanısan gölgemden:) o gölge gibi uzun ve zayıff:) olucem yaa az kaldı,bugün yeni diyetin ilk günü,en azından başladım :)

martıcım,geldim şekerim,geldiim:)ev kadını olunca da insan yoğun olabiliyomuş şekerim,aslında gerçek ev kadını olsam bu bloga yazmaya vaktim olmaz yaa neyse:)

nilaycımmm, sen de izin kralını bırakanlardansın be canım, belki senin o güzel izin yapar ekol olacak bişilerr, kimbilirr:) senden geçti demek istemedim yaw yannıışş annamayasıın :))

pinkycimm ,canımmm:)aman Allah uğraştırmasın gölgeyle falan,daha henüz o kadar ileri boyuta geçmedim delilikte:) ah gelsem sizin oralara, ne züper olurdu yaa,hem eşeeminbaşı da orda,ne eğlenirdikk..ahh:)

dea,ödümü patlattın beaa,sen ne muzur kızsınn:) iyi ki geldinn,özlemişim seni yaa..

serkan i kardeşim, beğendiğin için sevindimm, ancak keşke ben o yükseltiyi anliip fotoğrafı onsuz çekecek kadar sanatçı bi göze sahip olsamm:) hasbelkader gölgemi çekicem diye telaş edip çekivermiştim fotoyu,olan bu yane:)
ama deniim bakeem fotoğraf çekmeyi, sanatsal bişiler yakalarım yaw belki:)

Adsız dedi ki...

Enjoyed a lot! Beautiful string bikini mercedes c36 amg Pontiac montana and brakes Methadone oxycontin cell phone air purifiers http://www.1993-cadillac-allante.info