Salı, Mart 07, 2006

düğün,dernek,temiz hava bol gıdaa..

Bir üşengeçlik indi üzerime ki inanılmaz..Yani alt tarafı haftasonunu yaptığım 2 aktiviteyi yazıcam,2 gün geçti anca oturdum yazmaya..Ama bu durum sırf blog için geçerli değil .Her gün duş alma gibi bi takıntım vardır benim, bu yüzden saçım, bi gün yıkanmasam sanki 1 hafta yıkanmamış gibi yağlanıverir, ne üşengeçlikse bu, ya da para verdim maşa yaptırdım, ne kadar dayanacak diye kasmak mıdır artıkk..Cumartesi akşamı düğün için yaptırdığım maşalı saçlarım ancak bugün..yani salı günü eski haline döndü..Yuh diyorum kendime,bu miskinlikle iyi bitlenmedim..!

Neysem, temiz pak bi kıristıl olarak artık yazabilirim neler yaptığımı haftasonu..

Cumartesi hani ne giyicem diye düşündüğüm düğün vardı, kıyafet sorununu halletimm, güsel siyah saten bi büstiyerim vardı,altına da siyah saten pantolon, üzerine de beyaz saten tek düğmeli,düğmesi taşlı bi ceket..altta da pullu payetli ayakkabı ve çanta..güzel oldu yaa..Saça da değişiklik olsun diye maşa yaptırdımm..Gayet başarılı bi kombinasyona ulaştım walla..Bi de ay suratımı inceltebilsem .. Yememek lazım, diyet spor falan lazım..Da ne zaman gaza gelicem acaba..Hala düzene oturtabilmiş değilim diyet işini..:(
Neyse,düğüne geliyim, düğün İstanbul'un pek şaaşalı otellerinden birindeydi..Masraftan hiç kaçılmamış,süslemeler gayet abartılmış hatta..Masa o kadar süslüydü ki küçücük gece çantasını koyacak yer bulamadımm..o derece para dökülmüş organizasyonaa..:) Bizim masa,koca ve ortakları ve çok kafa bi çalışanları ile eşinden oluşuyordu,gayet eğlenceliydi..Masa, Tüm salona hakim,kim ne giymiş,kim gelmiş dedikoduları için mükemmel bi konumdaydı:) Gelin ve damat çıktığında epey bi incelendi masamız tarafından tabee, gelin gittiğim tüm düğünlerde gördüğüm gelinler içinde en asık suratlı olanıydı..Gelinliği süperdi ,çok ünlü abaz modacımız tarafından yapılmıştı sanırım..Gelinin bu kadar asık suratlı olmasının sebebini ben hamil olmasına bağladımm, sanırım istediği gibi hoplayıp zıplayamayacak diye içlenmişti..Nası dedikodu yapıyorum Allaam belli değil:) Neyse, yemekler, enfestii, balık menüsü vardı, ve herşey kusursuzdu,servis hele muazzam..Sonraaa, sadece kendisi için o düğüne teşrif ettiğim beyefendicim sahne aldı..Ferhat Göçer ve orkestrası..Kendi karman çorman kasedinden hiç şarkı söylemedi,daha iyi oldu, Sezen ile başladı hem dee benim şarkımm ''eskidendi'' ile..dedim iyi ki geldim be ferhatımm:) Sonra da çook eski şarkılarla devam etti, 'bak yeşil yeşil' ler ,'samanyolu' lar falan..Mest etti bence düğündeki bir çok kişiyi..
Böylelikle bu cumartesiyi de gece gezmesi olarak değerlendirebileceğim bu düğünle geçirdim..Hiç istemezken gitmek, çıkışta bardan çıkmış gibi bi eğlenmiş ve mutlu çıktımm..Hadi bakalım bu cumartesi de bişiler yaparız umarımm,alıştım artık ben 2 haftadır gece gezmesine,çabuk alıştım tabee:) tekrar danzz yarışması-koltuk ikilisine dönersem bünyem şaşar yeminlee:)

Pazar sabahı güpgüneşli havayla uyanıncaaa, kafamız karıştı ne yapsak diye..İstanbul'da gidecek o kadat güzel yer var ..ama böyle güzel bi pazar havasında trafik malesef birçoğuna gitmeye psikolocikk bi engel oluo..Biz de eve daha yakın, trafiği nispeten daha az olabilecek Polonezköy, daha doğrusu Cumhuriyet Köy'e gitmeye karar verdik..Tabii ki yemek yemeyee:) Mangalaa azizimm hemi dee:) Çok fazla trafiğe takılmadan gitsek de Polonezköy'e varınca uzun bi soğuk hava ortamından sonra güneşi gören İstanbul ahalisinin burayı da boş geçmediğini anlamış olduk.. Neyse bizim Polonezköy ile değil Cumhuriyet Köy'deki Beyaz Bahçe ileydi randevumuzz..
Burası polonezköy'ü 5 km falan geçince kocaman geniş yeşil alanları olan bir kendir pişir kendin ye ci..Tercih etmemizin en büyük sebebi, etlerinin güzelliği..Servisi de fena değildi ama bu pazar orada da insan çıkarması yaşandığından servis biraz aksadı tabe..Ama en güzeli biz Bapsiciği de rahat rahat götürüyoruz,çimlerde arada salıverioruz koşturuo hayvancaızz..Her yerde böyle köpeğinle oturma şansın olmuyo çünkü..
Açık havada, önce bol zeytinyağlı,soğanlı salatamızz ,yoğurdumuz ve pattiz kızartmalarımız geldi..O salataa, nası güzel gelio insana..Halbuki hiiç bi ekstra özelliği yok, evde yapsan bu derece bayılarak yemessinn..Ah ne yemek o salatadan, ne iştahh yarabbimm:) ekmeği bana banaa:)
ben tabi yine de bi diyet kişisi olduğumu çok da unutmadan 1,5 dilim ekmek banarak günü bitirdim, öyle de bilinçli biişiyimm:) Sonraaa, etler,köfteler geldii..Pirzolaların yumuşacık haline inanamadım yerken...ahh bak gene canım çekti:) Böyle böyle farketmeden epey bi kilo et yiyerek 4 kişi,( kocanın ebedi ortağı cemo ve eşihanımcıım vardı, bizim bu et festivalinde herzamanki gibi:) pazar gününün en verimli saatlerini orada bitiriverdikkk..Sonra karınlar tok, neşemiz pek olarakk evin yolunu tuttukk..Fekat bu işten en karlı çıkan Bapsibey efendi oldu, kemikleri gözü dönerekten sildi süpürüverdi..

Akşam da maç seyretmeye Müjdikcancım ve eşi beyler geldii..Koyu fenerli şahıslar olan bu değerli çiftimiz ve koca , gecenin sonunda pek bedbaht hal aldılar..Nitekim Fener son zamanlardaki umarsız inişine devam etti, beraberliğe sevinmeyi bile düşünürkenn biz, arkadaşlar gayet acı olark yenildi..Gece, Ne olacak fenerin hali konusuyla sona erdi..

Ben ise 2 gündür, ne olacak benim halim konusuyla hayatıma devam ediyorumm...Ya bebek yap ya işe gir diyor etrafımda herkes..Ben ise ne diyeceğimi bilemiyorumm..

Doktor kontrolüne gittim geçen hafta, iyi bulmuştu,test sonucunu da bekliyoduk iyice rahatlamak içinn, o da geldi dün..Temiz çıkmışş..Süper sevindik bu habere haliyle..Bi dahaki kontrol 3 ay sonra..o zaman da temiz çıkarsa, 6 aya çıkacak kontrol-muayenelerimm..İşte hayat bu kadar pamuk ipliği durumlarında kalıp sonra mutlu olmaksa..ben neden şuursuz bi şekilde bir daha geri gelmeyecek bugünlerin, saatlerin elimden boş boş akıp gitmesine izin veriyorumm..Onu anlamadımm..Geç olmaz umarım idrak anımm.. Posted by Picasa

23 yorum:

Mommycat dedi ki...

Ahhh Crystal ahhhh, yapilirmi boyle sabah sabah ......Geecen sen bana diyordun anladim ne demek istedigini ;) Dugun dernekten soz edecektim ama aldi aklimi basimdan bu manzara ..Offf len offff...Yok buralarda boyle kuzu pirzola yaaa....Tatlim ,haftaya benim icimde ye valla ...ne diyim ben simdi , gidip su agzimdan akan salyalarimi siliiim en iyisi ;)

Geline de mutluluklar dilerim, ,bir avazda dogursun insallah ;)

Bu arada umarim ciddi bir rahatsizligin yoktur ,cok gecmis olsun ...:(

Adsız dedi ki...

Yediklerinin evden daha lezzetli gelmesinin 2 nedeni var, birisi acik havada yiyorsun ikincisi ise yediklerinin hepsi taze =) genelde o kendin pisir kendin ye gibi yerlerin sahipleri taze kendilerinin kestirip hazirladiklari etleri satiyorlar musterilerine, salatanin malzemeleride ALLAH bilir kendi bahcelerinin urunudur. Herhalde kuzu pirzolasi deyildi yada turkiyedeki kuzular buyumus gormeyeli =) cocuklugumun o guzelim kuzu pirzolalarinda gerci artik tadi yok turkiyede, hepside hayvanlarin dogal yoldan beslenmemesi. Ne cok konulari uzatiyorum bende =P

Etrafindakilerin lafina guldum, ya cocuk yap ya ise gir lafina, bence cocuk yapmak o kadar kolay olmamali, insanlar kendilerini hazir hisetmeli bir cocuk sahibi olmayaki o cocuga iyi bir anne babalik yapabilsinler.

Bu arada bu resimlerle milletin bi yerlerini sisirdin haberin olsun =)

fatos dedi ki...

Nam nam nam.. mangalda köfte, bayyılırımmm..
umarım ciddi bi rahatsızlığın yoktur...geçmiş olsun..

tatlıcadı dedi ki...

Hani ben yasak koymuştun neden uyulmuyo bakiimm yemek resmi koymak yasak artık bloglara aaa her girdiğimde ağzımın suyu akıyo ne bu bölee :))
Bu arada beyaz bahçeyi bende çok severim sahipleri tanıdıktır... hele o papates kızartması ve dediğin gibi salatası yokmu mis misss bak şimdi gene ağzımın suları aktı yaa :((

Bu arada bloguma uzun süreden beri yazamadım hastalıklarla uğraşıyordum haftanın yıldızı seçilmişim bende ki mutluluğu görme gitsin.. Etrafta güzellik yarışmasını kazanan bir manken edasıyla dolaşıyorum :)) Beni sizler var ettiniz.. Sağolun varolun :)) hehehe :))

Öptüm en kocamanından :)

kedi dedi ki...

Len gıristalim,ne giycem diye burnumuzdan getirip gecenin artisti olan fıstığım,maşalı ve yağlı saçlım,mangal güzelim ne adisin len gıristal.Bu resimler konurmu len?Tosta misilleme mi bu pis yaalı kafa dicem,yıkanmışın iyiki.Kıyafet süper olmuş gözümde canlandın.Ben de fön çektirince biraz kullanıyım diye geç yıkarım len.Bapsi kadar kıymetimiz yokmuş.Bapsiye kemikler bize resimler.
Tahlillerin kesin iyi çıkar.Hem kahkaha atıyon hem de pirzola yiyon,bu neşeyle bi şey olmaz sana inşallah bitanesi,aşkısıııııı

mono dedi ki...

ya bu iş mi- bebek mi ayrımı çok boktan bişi zira ben de aynısındayım. çok da ciddi ciddi iş arayamamın sebebi, bi işe girince en az 1-2 sene daha bebek düşünemiycek olmam. of bilmiyorum yaa hayat ne zor.

Pinky dedi ki...

Canım o salatanın ardından etlerin gelecek olmasını düşünmek bile pek bi iştah kabartıyor zaten.Hmmm nefisss gözüküyorlaaaaaaaaaaaaaaaaar.benim gibi buhafta et yememe rejimi yapan biri için sen düşün ağzımın suyune biçim akıyo şu an..
kıyafetinde süper olmuş canım valla.gelinde inşallah hayatının geri kalanınında somurtmadanmutlu yaşar.Birde bu ne doktor kontrolü?????

Adsız dedi ki...

Crystalciğim sen takmışsın bu bebek mi iş mi durumlarına. Bir karar aşaması var galiba. Çok fena sıkılmışsın. Bir bebek kararı verilecek gibi geliyor bana :)) İnan ondan sonra insanın canı hiç sıkılmıyor, keşke canım sıkılabilse dediğin anlar bile oluyor. Bu arada gezmelere fena alıştın sen bu aralar. Şıkır şıkır orası senin burası benim geziyorsun. Biz sana kötü örnek olduk galiba. Ben bu blog camiasına geç girdim ya, ayıptır sorması nedir senin şu kontrol işleri? Bak yine dayanamadım soktum burnumu :))

Sevgiler
Neşeli

Unknown dedi ki...

yemekten başka bişiy düşünemiyom şimdi. teyzelik , düğün gelin damat daha sonra.. Açık hava deyince ya içim bi hoş oldu salata mangal mangalda sucuk favorim :)) hedefim ilk boş günümde piknik yapmak

öpüldün kristicim gel birlikte karıştıralım kafalara . he bu arada eişte menişte yok kız
ahanda yakında ispanyol chat sitelerine girersem olur. İçine mi doğdu kız :)

ibeking dedi ki...

amanın o köftelerin seksiliğine bak yaw....kuzu gibi yatmışlar öyyyyllee cıızzz bıızzzzz takılyolar..tam sevdiğim şekil ve boyuttalar..oy oy....bu arada en yakın düğüne bende maşa yaptırtcam..ne zamandır merak ediyorum ...özemiş ibeking

Adsız dedi ki...

canim istedi gece gece.su cocuk yap ya da okula mi gideceksin ne yapacaksan yap lafi vardi.ben okula baslayinca sona erdi :)
uzaktan

Ilgaz Gürses dedi ki...

Ohh, afiyet olsun.
Bu arada ne düşünüyorsunuz anlamadım ki, çocuk da yapın kariyer de. Şu ara kariyer olmuyorsa bebekleri çıkarın aradan olsun bitsin.

Adsız dedi ki...

Hersabah ayılma kahvemle yazılarını okumaya alışmışken tembelliklerine çok bozuluyorum söliiim.. Oku oku diye başımızın etini yedin; sen az yazıyosun.. Olmuyo !:))

Walla bu Pazar hava güzel olursa yine gidelim kesin.. Ama önden sabah sahil yolu yürüyüş programımıza siz de katılın bu sefer...

Bu arada fotoğrafları bekliyorum. Hem de hepisini.. Yani düğünde çektiklerini de..

Selam
şebi

Adsız dedi ki...

Kizim hem kilodan sikayet ediyosun, hem hala yemeklere gidip, doyamayip bi de resim cekiyosun, arkadaslara da kotu ornek oluyosun. Sen iflah olmazsin... Benden demesi

crystalsdreams dedi ki...

momycatimm boşver fazla kırmızı et sağlığa zarar zatii,ben de bırakıcam bu mereti:) hem sizin oralarda balık var deli gibii daha nee:)yok yok ciddi bi rahatsızlktan dönüverdimm,erken teşhisle canımm.sağoll:)

banucumm,yarasın tabee,sana yarasın,senin işin yok diyetle falan:) bi postta yazmıştım üstü kapalı, bi ameliyat olmuştum,küçük bi operasyon..jinekolojik bişiydi..şimdi iyiyimm ama:)

cemcim yaa ben de resimleri koyup sonra gelen yorumları görünce çok dertlendim yaa..siz yurtdışında olanlar için pek iyi olmadı bu resimler evet..ama sözz, bak hem de yazılı söz..gelin türkiyeye,buluşalım, sizi en kral mangala götürmessem noliyimm:)noliyim ?:) o pirzolalar büyük çıkmışş ama piştikçe küçüldüydü,kurabiye gibi atıverdiydik ağıza:) aman sustum tamam:) çocuk sahibi olmak içinse hiç bi zaman hazır olamicem yaa, ansızın,hazırlıksız yakalanıcamm sanırım bu duruma:)

fatoşçum sağol,bişiler vardı ama geçti işte, iyiyim şimdii,etler,köfteler götürüorum da..Maşallahım var yane:)

tatlıcadımm:) yıldızımm:) ben de diodum bu kı yıldız oldu ünlendi,artık bloga girmez,yazmaz oldu,özel hayatını saklıo basından herhalde dedim:) beyaz bahçeye 3 ay sonra,ben de senin kilolarına indiğimde gidelim he ne dersin?:)bi daha da söz resim yok..zatiiii, haftaya diyetisyene başlıyorum tekrar..

sitarecim semacımm, ben de teyze olmak istiorumm hemi de göbek adı yıldız olsun yeğeniminn:).önce sen yaaa önce sennn:) ben korkuorum!

biyoniim seni çok seviorum len:)bi sürü şey yazıcaktım sana şimdi cevaben ama..tek bunu dimek istedim şimdi..blog komşuluğu yetmio bana sanırsam, kapı komşum olsaydın ne güsel olurmuş bea..o zaman anlardın kim kıymetli:)

bonacım en zor kararımız bu olsun be hayatta..ama ben biliorum ki sen benden önce alacan bebeni kucağaa:) ankarada bebe derler diye ööle yazdım hee,hatta bi arkadaşımız var ankaradan bişi olunca kızınca şööle der: sen ne salak bebeymişin la:) konuyla çoook alakasız ama aklıma geldi hehehehe:)

pinkyymm ben unuttum senin bu hafta sebze diyetin vardıı..ama çok pardon yaa..fekat bi hafta et olmadan yaşayıp, bi güsel kilo vericen sen gör bak:)bi operasyon sonrası doktor kontrolüydü,geçti bitti güsel pinkycim, iyiyim:)

Neşelicim, şimdi geziyorum ki ilerde çoluk çombalak olunca bari içim rahat eve kapaniim:) gerçi arada sırada gezios işte yaa neyse:) ben aralık ayında bi ufak jinekolojik operasyon geçirdim, hücre ve polip temizlemesi yaptılar..şincik iyiyim yaa,hepimiz iyi olalıım cicimm:)

crystalsdreams dedi ki...

dalicannn,diyet kardeşleri olarak-gerçi ben bu ara yemek kardeşi oldum ya:)- en kısa zamanda bi mangal partisi düzenliyelim yaa..ohh bi gün felekten bi günn olurduu..bu arada ispanyol enişte..yakışır, walla içime doğduu:) hade hayırlısıı cancanımm:)

kız ibo:) algıda seçicilik bu olsa gerek, kimi pirzolaya takılıo,kimi salataya, aha da kimi köfteyee:) sen de köftesevergillerdensin dimekk:) maşayı tavsiye ederimm,hatta düüğün bekleme bi haftasonu yaptır,insanın havası değişio len:)

uzaktancım canım,sizin oralarda yapmıyomusunuz ya mangall?ora da et cenneti aslında amaa,yurdum gibisi yok mu ne:) sen okula başlamışın yırtmışınn olaydan, ben de işe başlıyorum sanırsam:)

inciriminçekirdee, ben kariyer diye delirmiyorum,accık beynimi kullanacağım , vatana millete hayırlı olucaım bi iş arıyorum aslındaa..bebek bu çalışmadığım dönemde iyi olurdu olsaydı ama olmadı,e 1 yıl oldu çalışmayalı,artık kısmetse bi dahaki bahara:)sen bana diyosunn,sen yapıversene bakeem:)teyzelikten bi terfi hoppp annelik:)

canım tweetycimm, aynen anı yaşamak lazım,başka bişi diil..oralara yolumuz düşerse bi mangal partinize balıklama dalarız walla ona göree:)bol mangallı keyifli günleriniz olsun orada sizin de:)

şebi ben düğünde bişi çekmedim şekerim yaw..bi de bu pazar doluyum canım benn,misafirlerim olcek:) hee bi de bi de artık haftaya pazartesi kesin bi diyete girme durumum varr,sanırım bu gittiğimiz son mangaldı,uzun bi süre için:) siz bizim yerimize de yiyin anacım..:)

agecimm:) mübarek kadınlar günü:))pek tatlısın sen yaa:) keşke sizler gibi cesur olup kararı alsam..ama sanırım bi anda olacak o karar, ve şimdi değil..kısmet yaa:)tabiki haberi en önce sizlere vericem:)tahlil,test, iyi herşey, mübarek kadın olmanın zorluklarıydı işte,kadın hastalıkları:)

şekerimm,canım benim, dalicana da dedim bi diyet kardeşleri günü,mangallı,salatalı..siz gelin o zaman yapalım yaaaw..hadi ya floridaya gittiniz artık istanbula da geliin ..:) pamuk ipliği abartı olmuş gerçi hayat her an pamuk ipliğine bağlı ama..sonuç önemli, iyiim canım benim,merak etme sen:)

anonim kardeş, sen kimsin ben çıkaramadım, hani belli, yediklerim seni rahatsız etmiş de..neden adını yazmamışsın..hayatta hep anonim mi kalıcann..üzüldüm senin için..beni merak ediyosan..etme,iflah olurum ben..yakında zayıflamış resmimi de koyarım, rahat edersin olur mu canım benim..hade bakeemm hayırlı günler,Allah seni de iflah etsin bare de yorum yazarken korkmadan adını falan verebilesin..

Gün dedi ki...

Crystalcim fıstık gibi olmuşsun zaten öylesin :) Bu arada o düğünde bende olsaydım yaa keşke taktım bu aralar Ferhat'a :) Salataya bittim , en kısa zamanda mangala gitmek farz oldu :))

Adsız dedi ki...

salep'te icircekmisin? =P

sagolasin kristal davet icin, ben burda herseyi bulabiliyorum, arap dukkanindan taze kuzu pirzolasindan tutta bahceden mahsulu yesilige kadar (bu yil insallah bahceme ekecem bende biseyler), tek turkiyeden aradigim guluncek birsey ama taze cekirdek, birde iskender kebap =) onun disinda herseyi bulma imkani olan sanslilardanim.

Senin yolun buralara duserse haberim olsun, benim evin arka bahcesi ormana bakiyor cennet gibi, size urfa usulu gercek bir mangal keyfi yasatirim yada buranin biliyorsun goller kenarinda ormanlik piknik alanlarida meshur, bu ulkeyi o yuzden seviyorum, dogayi hic bozmamislar.

Adsız dedi ki...

Sevgili Crystal,

Gezgin ruhlu bayanları anne olduklarında da hiçbir güç alıkoyamıyor. Deneyimlerle sabittir. :))

Sevgiler
Neşeli

DAMLA dedi ki...

Crystal'cım,
1.Nisan'da TİM'de Ferhat Göçer konseri var, haberin ola...
Sevgiler :))

ibeking dedi ki...

kızım ibo kadar başına taş düşsün..ibekingi ibo diye kısaltan çatlak kristellaaaaaa...

crystalsdreams dedi ki...

şekerimmmm:) tikkatini seviim seninn..ben de öperim çok seni:)

günümm biraz iri fıstık oldum ama güsel oldum evet:)mersi güsel sözlerin içinn..havalar biraz daha güselleşse biz aslında sizin oralara gelelim dioruz mangala ne dersin:)

aa cemm,demek çekirdeğin tazesi lazımm, iskender getiremem ama bi daha gelirsem oralara emin ol çekirdek komasına sokacak kadar getircem sana çekirdek..tabi ki karşılığında senin oralarda mangal keyfi fena olmaz:)

neşelicim, evet sen pınarı da katmışın önüne şoför nebaht olarak devam ediosun gezmelere:) ama istisnasın sen bence yaa,süper enerjik istisna:)

Damlacım, teşekkür ederim bu güsel bilgi için vee hoşgeldin bloğumaa:)

İbooo, ibooo ibekingi kısaltıp ne diiceeedim başkaa:)

Adsız dedi ki...

Where did you find it? Interesting read » »