Çarşamba, Şubat 08, 2006

zor işmiş yaşamak..

İçimden hiçbişi yazmak gelmiyor..bütün gün gözlerim dolu dolu geçti,dokunmadı kimse bana,dokunsalardı susmazdım sanırım..

Hani hep televizyonda,gazetelerde felaket haberleri çıkar,isimler yazar ölenler ,yaralananlar diye..ben de hep bakarım isimlere, tanıdıkları,akrabaları için üzülerek,biraz da korkarım tanıdık biri çıkarsa o isimlerden diye..Hiç olmamıştı Allaha şükür,sadece tanımadığım o isimler için üzülmüştüm..

Ama bugün sabah,televizyonu açtığımda, kar haberleri veriyor diye habertürk kanalını zapladığımda, o felaket tellalı kanal ki normalde hiç seyretmem,uyduruk haberleri de olmuştur zamanında çünkü, bir anda bir habere geçti ki elim ayağım boşaldı..İtalya'da Ford Firmasının bayilerini taşıyan otobüs şarampole yuvarlanmış,12 kişi ölmüş, 18 kişi yaralanmıştı..Geçen cumaydı Ender ve Gülay ile konuşmuştuk,sinemaya gidecektik beraber,geç kaldık biz , gidemedik,onlar de vazgeçti sinemaya gitmekten,cumartesi sabahı Ender Ford'un bayilerini İtalya'ya götürecekti çünkü..Rahmi Koç'a selam söyle,bana da iş ayarla orda dedim..Ayıp ettin,herhalde dedi..Eşi ve dünya tatlısı Nazlısı ,kızını götürmedi o tura,hani Koçlar falan var,ağır tur,Gülay rahat edemez diye..Ender'in nasıl başarılı,hareketli,çalışkan,iyi bi insan olduğunu yazmicam,nazar değdi çünkü o uyanık,ticaret zekası Koç'a bile şapka çıkartacak adama..
Bizim nazarımız değildir diye çok dua ediyorum,çünkü Ender'i herkese överek anlatırdım,anlatmicam artık..
Amerika'da beraberdik,bizim canımız ,vazgeçilmez tatil arkadaşımız oldu onlar..Alışveriş merkezlerinde kolaylık olsun diye yanlarında bizim için de fazladan 2 telsiz getiren onlardı,telsizin nası zevkli ve işe yarar bişi olduğunu onlarla öğrendim..Ve daha çook gezimiz olacak..
Olacak da, Ender ,sadece arada kendi işine ek olarak yaptığı, daha çok gezmek için tercih ettiği bu rehberlik için gittiği İtalya'da, hiç aklımızdan geçmeyecek şekilde yaralandı..Otobüsün camından fırlamış arkadaşımız..Ama Allah onu karısına,Nazlısına,ailesine ve bizlere bağışlamış..
Şimdi Roma'da yarın akşamı bekliyo,ambülans uçakla Türkiye'ye gelmek için..Gülay bugün tüm gün ağladı,ama kocasının yanına gitti,yanında şimdi,ağlamasın artık,geçti bitti..
Bir dizi ameliyat olacak Ender,bacağının 2 si de kırık,birinde 7 kırık var,önemli bi kemikmiş,adını unuttum şimdi..6-8 ay sürecekmiş bu ameliyatlar,ve iyileşmesi..O gümbür gümbür hareketli Ender,biraz yatacak artık..
Ama,sadece mola verecek koşturmasına..Kafasında sürekli geliştirdiği ticari fikirler,yatırım düşünceleri ,daha da çoğalacak zihninde..Allah onu bağışladı sevdiklerine..
Geride 12 kişiye ağlayan aileler,sevenler kaldı..Hepsinin başı sağolsun,ruhları şad olsun..
Hayat ne zaman son bulacak,kimse tahmin edemiyor..
İyi yaşamak lazım,her anın tadını çıkarmak ..kaliteli yaşamak..

Ender'in bu resimdeki gibi ayağa kalkması da çarçabuk olsun..
zor işmiş bu yaşamak.. Posted by Picasa

19 yorum:

SUNSHINE dedi ki...

kirstilcigim arkadasina buyuk gecmis olsun. Insan boyle kotu bir kazanin ardindan yarali kurtuldguna seviniyor. Arkadasinin ailesine ve sanada tekrar gecmis olsun umarim en kisa zamanda resimdeki guzel gunlere doner.

Adsız dedi ki...

cok gecmis olsun arkadasina.yarali degil baska bir sey sandim ilk.sonradan yarali oldugunu gorunce sevindim.insallah bir an once iyilesir.
uzaktan

mono dedi ki...

çok üzüldüm ama kazadan sağ çıkması bile büyük bi mucize, eminim bundan sonra daha sıkı sarılır yaşama, çabuk iyileşir.

Pinky dedi ki...

Elim ayağım titredi yazının sonunu zor ettim iyi mi şimdi yoksa o 12 kişiden biri mi diye.Büyük geçmiş olsun allah gerçekten sevdiklerine bağışlamış.Umarım en kısa zamanda eski sağlığına ve neşesine kavuşur..

dreambyduru dedi ki...

çok çok geçmiş olsun...hayat pamuk ipliğine bağlı...

dreambyduru dedi ki...

çok çok geçmiş olsun...hayat pamuk ipliğine bağlı...

Koyubeyaz dedi ki...

Okudugumda bile tuylerim diken diken oldu.. Allah bagislamis esine ve kizina.. cok gecmis olsun...

zehra dedi ki...

crystal yazını okuyunca çok üzüldüm. çünkü arkadaşının başına gelen benim eşiminde başına geldi. bir otobüs kazası ve çoook uzun bol ameliyatlı bir tedavi süreci. her ikisinede sabır diliyorum. umarım iyi haberlerinide kısa sürede verirsin. bizim dr.muz çok iyiydi bu konuda uzman bir dr. eğer tavsiye isterlerse dr. un ve hastanenin adını verebilirim.

zehra dedi ki...

crystal yazını okuyunca çok üzüldüm. çünkü arkadaşının başına gelen benim eşiminde başına geldi. bir otobüs kazası ve çoook uzun bol ameliyatlı bir tedavi süreci. her ikisinede sabır diliyorum. umarım iyi haberlerinide kısa sürede verirsin. bizim dr.muz çok iyiydi bu konuda uzman bir dr. eğer tavsiye isterlerse dr. un ve hastanenin adını verebilirim.

crystalsdreams dedi ki...

Bu blog hakikaten güsel bişimiş..
hepinize çok teşekkür ederim canlar..gerçekten insanın içini ısıtan enteresan bi bağ var burda..
ben sabahtan beri biraz depresif de olsa blogları okuyarak,sizlerin hayatları arasında yolculuk yaparak daha iyi oldum..iyi ki varsınız diicem ben..

Bloguma yeni gelenlere de hoşgeldinizz..

ayışığı,bona,sitaresema,pirik,beetle,arzum,koyubeyaz ..sağolun şekerler..iyi dilekleriniz için..

uzaktancımm ve pinkyciim, kusra kalmayın sizleri heyecanlandırdığım için, evet ben de sonradan farkettim sanki ölmüş gibi başlamışım yazıya,çok üzgündüm akşam,fazla duygusal başlamışım..

Eşekbaşım,bapsi yok evde yaa,koca, onu ofise götürdü tekrar ofisboy olarak işe başladı!olsa iyi gelirmiş hakikaten..en iyi terapi onlar oluo bazen..

Ezerocum size de çook geçmiş olsun,çok zor bişi yaa..yarın gelicekler,doktor ile ilgili sana danışabilirim..

Kurabiye canavarı geldim bile bloguna,hadi bekliozz canım o bıyıklı ingiliz adamı:)

elvan dedi ki...

okurken benim de gozlerim doldu..gecmis olsun arkadasina ve sizlere..umarim kisa zamanda eski haline doner.

tozbezi dedi ki...

allah acımış hakkaten ,kızına eşine bağışlamış,inşallah hemen ayağa kalkar,tüylerim diken diken okudum yazını,çok çok geçmiş olsun,allah ölenlerin yakınlarına sabır versin..çok öperim

kedi dedi ki...

Offf ya bitanem.blogları gezerken Şu gıristalim,yarı tuzlamama gireyim dedim off yaa.Kızım nasıl si giriş yapmışsın öyle.Aklıma her kötü şey geldi.Umarım bu Onların yaşayacakları en kötü an olur ve çabuk atlatırlar.
Yaşam ne garip dimi?Yarın ne yazacağımızı bile bilmiyoruz::::

Unknown dedi ki...

Canim simdi okudum blogunu,
uzuldum cok.
Allah sizlere sevenlerine bagislamis Enderinizi. Gecmis olsun dileklerimi ilet ne olur.
Benimde arkadasim Italya'da Pirellide calisiyor.
Simdi oturup bir email yazayim, hatir sorayim. Vefasizlik ettim ne zamandir.
Opuyorum seni canim benim.

Aysel dedi ki...

Cok gecmis olsun arkadasım, Allah kimseye boyle acilar yasatmasin...

Adsız dedi ki...

gecmis olsun diyeyim arkadasiniz icin ve ALLAH rahmet eylesin olenlerede, sevdiklerinede sabir versin.

Dedigin gibi ne olacagimiz hic belli deyil, bu gun variz yarin yokuz, o yuzden hayalerimizde neyi cok yapmak ve yasamak istiyorsak bence imkanlarimizi zorliyarak yapmaliyiz cunku hayat gercekten kisa.

Bende bu haberi okuyunca demistim, nerden bilebilirlerdiki olumun onlari orda bekledigini. sofor hatasiymis aynen turkiyemizdeki gibi. Akdeniz ulkeleri zaten birbirinin kopyasi yasam acisindan.

tatlıcadı dedi ki...

Yazdıklarını okuyunca inan kendi ailemden biri yaralanmış kadar çok üzüldüm.Canım sana ve arkadaşının ailesine çoook geçmiş olsun.Umarım en kısa sürede iyileşip resimdeki gibi sizlerle birlikte olmaya başlar..

crystalsdreams dedi ki...

Tweetyciim,nerelerdesin sen gene kaybolmuştun,özledik seni tatlım,dur geliim bi ben senin bloga:)sağol canım güzel dileklerin için.

Elvan çok teşekkür ederim,sizlerle paylaştıkça herşeyi daha bi rahatlıyo insan..hoşgeldin bu arada..

Sitaresemacım,yok oraya henüz gidemedim çok merak ediyorum,süpermiş,ööle dediler..o resim Chicagoda çekildi,bayıldım ben o şehre..

Tozbezim,sen de hoşgeldin şekerim,içten yorumun için de ayrıca teşekkür ederim..ya ben sizi üzmek istememiştim ki ama!

Biyoniğim delimm, evet aynen ööle dün bilmiodum bugün iş görüşmesine gideceimi sabah malak gibi yatarkenn bi anda görüşmede buldum kendimi..hayat bir sır perdesi cicim..

Zeynep Ablam,canım,çok teşekkür ederim ..Söyledim biliomusun Ender'e,blogdan bahsettim,İtalya'da hala, ve senin için duacı tanımadığın çok güzel insanlar var dedim..gelsin Türkiyeye okutucam bu yazılanları..

OOYO ben sana böyle diyim mi obez olmak ya da olmamak:) teşekkür ederim güzel dileklerin için..

Cem,sen de hoşgeldin,aynen öyle hayat kısa,dilediğini yaşa..Kimi asparagasçılar internette bu olayın Trabzonda öldürülen rahip olayıyla denk gelmesini komploya bağladılar ama çok saçma tabi,uyuyan şoförler bizde de dolu İtalya da da demek ki..


Tatlım cadıcım, sen de kayıpsın ne zamandırr,bi post yazarsın artık di mi,dur bi yoklama yapiim sana:)
sağol canım benim,içtenliğin için,güzel dileklerin için..

Eşekbaşım,adeleli vücutlum,küselim:) moralim zati dün senin sayende süper oldu,hatta hala aklıma gelince ismada gülüorum,çünkü bende de ööle bi sürü komik yanlış anlaşmalar var,ulen hatırlayamıorum yaw:)neyse bi tane annemin var,ingilizceyle alakasızz onu yaziim bare:)seni seviom lan eşekbaşım,hep mutlu ol e mi:)

Hepinizi seviorum tabi,iyi ki varsınız..Ender hala İtalyada konuştuk gene bugün..iç kanaması olduğu için hemen getiremiolar,ameliyatların ilkini orada olacak yarın..Geldiği zaman ilk yapacağım bu yorumları okutmak olacak ona..Tanımadığı ne kadar güzel insan olduğunu görmesi için..
Hepiniz mutlu olun,sağlık,huzur hep yanımızda olsun ..
öperimm ..:)

Adsız dedi ki...

Looking for information and found it at this great site... » »