Çarşamba, Şubat 22, 2006

sorgu

her seçiş bir vazgeçiştir'e çok inandım bugün çook:)

Hani hayatta belli dönüm noktaları vardır, 2 yol vardır önümüze çıkan belki daha fazla, ve farketmeyiz o an belki de bi yolu seçerkenn aslında tümüyle hayat çizgimizi değiştirdiğimizi..
Sonradan anlarız,yıllar geçer üzerinden,geriye dönüp bakarız ki o seçtiğimiz yol bizi bugünlere getirmiş..diğer yollar nereye çıkar acaba diye de merak etmezmisiniz..?

Ben ettim ve sordum bugün..

Her seçiş hakikaten bir vazgeçiş..

15 yorum:

Deadora dedi ki...

sectiginin her zaman iyi oldugunu unutma o an o karari sen veriyorsan emin ol diger secenekte de yine bu soruyu soracaksin kendine.. her durumda en az iki secenek vardir biri vazgecis digeri kabullenis..

Pinky dedi ki...

Bende düşünürüm bunu zaman zaman..Aklıma bazı anlar gelir yaşadığım ve şöyle yapsaydım neler olurdu diye düşünürüm.Birde işin kötüsü bakınca benim "keşke"ler fazla çıkıyor.Bak gene aklıma geldi..Ama hayat bu sanırım.Pişman olmak yerine anı yaşamayı,keyfini sürmeyi insan öğrenmeli..Umarım hep şanslı seçimler yaparız

Cerise dedi ki...

Merak etmez olur muyum hic?
Yol ayriminda sectigim sapaga saparim ve o yolda yururken hep diger yolu dusunurum. Hele eger o yol camurluysa aklim hep otekinde kalir. Ama geri donmek icin cok gectir cogu zaman.
Sliding Doors filmini seyrederken cok dusunmusumdur bu konu uzerinde...

Unknown dedi ki...

Ben hayatimin uzun bir suresini geride biraktim.
Bazen baslangicta yaptigim hatalar oldu, ama o hatalar beni daha da bilinclendirdi, daha sonraki onume cikan yollarda sapak yollara girmemeyi ogrendim.
Hepimiz yasadik bunlari, yasiyoruzda hala.
Ardimiza bakmazsak one bir adim atamayiz zaten...

Adsız dedi ki...

İlginç bir yaklaşım ama ben hiç geriye dönmem nedense, aklımın ucundan bile geçmez böyle acabalar. Kararımı vermişsem, bu karar o gün için iyi bir karar demektir. Zaman içinde uygun olmazsa yeni karar alıp hayatımızı organize ederiz nasıl olsa. Önemli olan bakış açısı, sen içini rahat tut. Yeniliklere de açık olmak gerekir.

Sevgiler,
Neşeli

aza dedi ki...

ilk önce sana çok teşekkür ederim beni ziyaret etmişsin çok ama çok sevindim:)ben yollarını kaybetmiş ve hangi yolda olduğunu bilmeyen biri olarak her dönüm noktamı vazgeçişlerimi kaybedişlerimi tekrar tekrara başa dönüp düşünüyorum işin kötüsü bende iflah olmayan bir şey var yaşadığım hiç bişeyden ders almıyorum herşey silbaştan gözüm kapalı adım atıyorum ama insanın hep aklındadır diğer yollar nereye cıkar diye:)evet crystal bahar geldi baharı okadar cok bekledimki umarım bu bahar herkes için güzel yollar umutlar acar...

ibeking dedi ki...

yoksa kelebek etkisini mi izledin bu aralar??o filmi izledikçe sapıtıyorum ben bu konuyla alakalı olarak da!!

yorgungeyik dedi ki...

en sevdiğim huyum şu ki (belki de en kötüsüdür)hiç keşke demem ben yani bazen çok efkarlanırsam belki ama hemen geçer.ben çok inanarım yaşananların bir nedeni olduğuna.acaba dersem yaşayamam gibi geliyo

Annelog Atölye dedi ki...

Merhaba, seçim yaparken aslında nelerden vazgeçtiğimizi bilmediğim için pek hayıflanmam ve keşke dememeye çalışırım. Şu an keşke başka türlü yapsaydım dediğim 3 konu var (biri evlenirkenki saç modelim ve gelinliğim:) 33 yılda hiç fena değil:) Seç bakalım yarışması vardı bir ara. Onun gibi işte... Seçmediğimiz perdenin arkasında ne olduğunu bilmiyorsak sorun yok:)

suspect dedi ki...

ah be cry cım, son iki aydır bundan başka bişii düşünmüyorum ki ben :( ama düşünmekle de bişii olmuyor ki.. bazen küçükken düşündüğüm gibi, herşey rüyadan ibaret olsa, uyansam ve yaşamıma istediğim bi yerinden devam edebilsem diyorum...

huysuz dedi ki...

ben karar verdikten sonra asla sorgulamam doğrusu. böylesi en azından yıpratıcı olmuyor...

Adsız dedi ki...

Her seçim bir vazgeçiş bu doğru da bugün bunu neden daha iyi anladın onu merak ettim. Umarım üzüntülü bişi olmamıştır.!

Bu konu ile ilgili çok uzun yazabilirim ama bugün tüm gün eğitimdeyim..:((

Şebi

HULYA dedi ki...

Canım crystal'ciğim,
bugünkü yazın çok şeyler çağrıştırdı bende.Birşeylerden vazgeçerken başka yeni şeylere başlarız yeter ki Allah herşeyin en hayırlısını versin her zaman.Herşey gönlüne göre olsun inşallah!

crystalsdreams dedi ki...

deadoracım, evet tabiki diğer seçeneği seçsem bu sefer de onu sorgulicamm falan..off insanoğlu zor bi yapı canım..fazla merak da iyi bişi diil zati,kabullenmek tek seçenek!

pinkyimm kesinlikle pişman olmam yaptıklarımdan,bilerek ve isteyerek yapmışımdırr..seçtiklerimiz hep mutlu etsin bizi..sadece bazen düşünürüm..ya diğerinde noolurdu acaba diye:)

mrsucarhanımcıım, evet canım, aynen ööle bizi biz yapan seçimlerimiz,mutlu eden de üzen de..doğru seçimler olmasa da kimi zaman,o yanlış seçimler bile tecrübedir tabii şu hayatta:)

tweetycimm,belki de kader ööle bişi ki hangi yolu seçsek de bi şekilde sonumuz aynı,her yol paris misali:)

cerisecimm,kirazımm, sliding doors çok düşündüren bi film canım zatii,severek kaç kere izlemişimdir..dilerim çamurlu bile olsa seçtiimiz bazı yollar,çamura batmadan bitiririz o yolu,belki de çamurdur yolu güzel ve maceralı yapan:P

age35,örtmen hanımcıım,biz kadın mlleti pek severiz bööle bazen gerilere gitmeyi,sorgu sual yapmayı,hem kendine,hem sevdiklerine..doğru eş,doğru işi bulduuna eminsen,en güzeli canım benim..ben bazen şüpheye düşüyorumm, dün de o bazenlerden bi yansımaydı sadece:)

Zeynep Ablacım,senin önünde bi o kadar uzun daha yol var ve ne güzel tecrübelerin var o yola ışık tutacak olan..ben de biraz tecrübelenmiş olmayı ümit ediyorum işte,arada geriye bakıp hafızayı yineleyerekk:)

Neşelicim,keşke demiyorumm aslında ben, sadece soru işareti taşıyorum bazen,merak iştee:)

banucum katılıyorum,çok düşünmek iyi gelmio zaten insana,mazallah düşün düşün boktur işin:)

mavimartı ne demek,her zaman gelicem komşuyuz biz işte,bloglar arası kapıdan uğramalar:) bahar,umut,yeni yollar:) çok güzel bi üçleme..hepimize lazım..evet:)

ibekingciim,canıım,yok kelebek etkisini izlemedim,yani dün izlemedim,ben biraz ottan,kelebekten etkilendim sanırım hepsi bu:)ama o filmde bünyede kalıcı etkis bırakıo şekerim:)

geyiim,yorgunumm, ben de keşke demem, dememeye çalışırım,çünkü genelde mantık değill duygularımla yaşarım,ve ne hissediosam onu yaşamaya çalışırım dolayısıyla iyisi de kötüsü de ben istediim içindir..ama acabaa derim yaa,keşke diil de acaba derim,soru işaretleri girer kafama bazen ki dediin gibi acaba diince yaşam zor oluo,hemen unutuorum acabayı,atıorum soru işaretini de çöpe:)

annelogcumm,ben de 28 yılda 2 şeye takıldımm,biri benim de gelin topuzumdu:)daha iyi olabilirdi:) diğeri ise uzun,ve dün malesef bunla ilintili perdenin arkasını hafif aralayıp görüverdimm..o açıdan perdenin arkasını açmamak en güzelii:)

eşeembaşım,canım benimm, düşünürsen uyuyamassınn,düşünürsen ööle benim gibi bugün 4 kere yanlış yola girer 20 dakikalık yolu 1,5 saatte alırsın:) bi de ben düşünüp,merak edip,merakımı gidermek için inceleme yaptımm,ondan sonra bööle bi affaladımm..hee ulen demek o olsa bu olcaktı bu olsa o falann..,bıdı bıdı die sıyırdımm..uzun konu ,bi görüşsek anlatıcam ben sana nelerr neler canımm:)

ah suspectcim,sorgulamamak lazım ,sorgulamadan mutlu olmak lazımm..ben de bi ara istemeden yaşadıklarım olunca sanki o yaşadıklarım rüya, ve ben tepeden kendimi izliodum ama gerçek hayata bi türlü dönemiodumm..deliyim tabi
accık:) sen de sorma,sorgulama,anı yaşa,zamanı geri alamıyoruz madem..yoksa çıldırır insan düşünmekten:)

huysuzum,en güzelini yapıosun..yıpratır hem de çok yıpratır,sorguya geçersen!

şebicim yok canım üzüntülü bişi olmadı yaww..anlık bi durumdu,geldi ve geçiverdi..

Hülyacım, ne güzel demişsin..evet Allah herşeyin hayırlısını versin..hepimize..her zaman:)

hepinize teşkür ederim efenimm, ve çok öperimm..
hayatta hiçbişiyi fazla sorgulamamak en iyisi diye de sonuç çıkardıımı eklerimm:)

Adsız dedi ki...

Keep up the good work herbal medicines to reduce cholesterol Boating new mexico ambien and body pain Land rover discovery part and accessory