Pazar, Şubat 19, 2006

evde kalmış yemeği-bir cuma lezzeti !!!!

Cuma günü, tümm saatlerimi evde salondaki bi koltuktan diğerine atarak,yatarak,blog okuyarak geçirdiğimden mütevellit akşamüstü saat 5te evde yemek namına hiçbişiler olmadığı gerçeği ile karşı karşıya kaldım..O kadar yatınca evde, uyuşukluk had sahfada olduğundan, alışverişe de gidesim hiç yoktu,dolapta olanları değerlendirme günü yaptım kendime..Tabi öyle çok yemek yapma geçmişi olmayan biri olarak, olan kısıtlı malzeme ile yaratıcılığın sınırlarında olduğumun farkındayım, ancak malzemeleri sayıp yemek konusunda benden kat kat tecrübeli Prugnaaanımcıım ve Deniz hanımcıımdan fikir alınca, akşam yimeemizin planı oluşuverdi. Deniz Hanım elde bulunan malzemeleri (ıspanak,patates) sayınca ıspanaklı yumurta yapmamı önerdi, ben de bunu düşünmüştüm ancak Prugnaanım patatizleri de değerlendirebiliciim parlak bi öneride bulununca işte buuuu diyerekten kendimi mutfakta buluverdim..

Evde olan malzemeler, yok denecek kadar azdı, ancak bi harika akşam yimeği oluverdi, öyle de güsel görünüverdi ki kendime güvenip yemeğe misafir bile çağırdım, görüntünün düzgünlüğü karşısında.

Yapıtığım evde kalan malzemelerden oluşan evde kalmış menüsüne gelincee:

Efenim, elde ne kıyma ne et ne tavuk olduğundan, ıspanak ve patatizi ayrı ayrı haşladıımm, (2sini de accık zeytinyağı ile,ıspanağa da bol soğanı koyuverdim) , sonracııma, haşlanmış patttizlerimizi bir borcama yaymak suretiylen yerleştirverdim, üzerine ıspanaa da yayıverdim o ıspanaan üzerine elde kalan çok az light süt ve 1 adet gripten etkilenmemiş olduğuna duacı olduum tavuun yumurtasını çırpıp ısp-pat 2lisinin üzerine döküverdim, sonra en üzerine de elde kalan 1 paket light kaşar dilimlerini kapayıverdimm , en üstüne de accık kırmızı pul biber ve karabiberi de ekip bu dopdolu borcamı fırına koyuverrdiiimm..börek gibin çıkıverdi o pattizler,ıspanakgillerrr..şaka gibi Vallahi:)

Bu arada, dolapta yarım paket mantar da olduunu görünce, mantar ı da kullanim dediim, mantara eşlik etsin diye makarna arandım evde, normal makarnanın hiç olmadıını farkettim ancak fi tarihinden alınma bi kepekli makarna buluverdimm, tarihi geçmemiş olduunu görüp sevindim..
Ve kepekli makarnayı da haşladım, mantarı domat,biber,soğan,sarımsak ve accık kırmızı biber salçasıylaa pişirdimm, makarnaya da sos oldu böylelikleee mantar efendilerr..
Allaam manzara bi müthiş oldu,bi müthişş, bi keyiflendim ben de..Hemen resim çekiverdimm
kii yemek blogu tadında bi postum da olsun içinde kalmasın diye..Malum, bi daha zor benim böyle yemek olayına girmem..genelde salata,kabak,mabak,lahana çorbası falan yapıp yemeye çalışıyorum ve görüntüler hiç çekilmelik gelmio bana..en azından ben öyle güzel görüntü verdirtemiorum bu diyet yemelii olayına..

Ama şunu da ekliim, bu yaptıım evde kalan malzemelerden oluşan yemekler de gayet diyet tadında oldu, içim rahat,vicdanım hür şekildeee yimeemi yiyiverdiimm..

Gelen arkideşler de bayıla bayıla parmaklarını yiyerek bitirdiler yimee, demek ki dediim ,
blog güzel bişi ..gene..:) Posted by Picasa

hee bi de bişi daha varr, şimdi ayın 19 u oldu yaa..bu 19unda da benim bi arkadaşım doğdu..hem de en kral en eski arkadaşım.canımm..benden uzaklarda biraz ama..olsun..ben nereye gitse onun yanında bitiveriorum:) işte bu canımın parçasının bugün doomgünü..Fekat bu sefer pek sosyetik oldu haspamm, uzaa yaşamaya gitmesi yetmiomuş gibi, bi de tatillere uzakdoğuya gitmeye başladı..şimdi singapurda mı nerde totosunu gezidirio bilemiorum..ama blogu okuduunu biliyorumm..esruşumm doom günün kutlu olsunn..hep mutlu ol benim canım arkadaşımm..ve her doğumgünün bu seneki gibi hareketli bereketli olsun:) öperim seni o kırmısı yanaklarındann:)

7 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık enerji yumağı sen herşeyin hakkından gelirisn benim karnım acıktı görünce. Şeker resmini aşııryorum haberin ola..

kız karnımı acıktırdın bi zeynep abla var ağzımın sularını akıtan birde şimdi sen

Unknown dedi ki...

SEn benim karnımı acıktırdın bana da vermedin örtmene şikayet etcem seni biyonik öretmenim resim ödevlerini yaptı bu enerji yumağıda matemeatik ödevlerini hiiiç çızıktırmadı

banada vercen mi mama

kedi dedi ki...

Ay Allaam ya!Görende gıristalim mengenli aşçımı bişii yaptı sanecek.Kızım sanki içli köfte mi yaptın,mantı mı büktün,baklava mı açtın,su böreği mi açtın hey yarebbim yaresulallah!:)

Dalicannn,yavrum evladım.ben kaç kere söyledim,birbirinizi ispiyonlamayın diye çocuum,ayıp!
(Şşşt,Dalican,sana verirse biraz fazla iste de paylaşalım ikimiz,tamam mı çocuum?Ne demek "çok güzel olmuş,paylaşmam".Ben senin örtmeninim yavruuum.
"Hayır"öyle mi?Eh Dalican,bunun bide not defteri bölümü vaar,sens sonu vaar,görüşürüz bakalım:(

Deniz dedi ki...

Afiyet olsun gozum, sahaqne yapmissin vallahi:)

crystalsdreams dedi ki...

Dalicannn, özendim de koydum canım benim o yemek resmiini, yoksa ayıp aslında diğer asıl usta yemek yapan insanların yanında bunları burda göstermek:) ama benim için bi gurur kaynaa nappiim:)ayrıcaa ispion nie edion beni yaaa ,vermicem mama işte:)yok kız kıyamam, becersem istediin mamayı yapıp veriim beaa:)

biyoniim,örtmenimm, ama napiim ben mantı bükemio,baklava börek açamıosam,şu bloguma naçizane bi yimek resmi koyamicekmiydimm yaww.ben de biliorum abuk bi yimee koyduumu ama olsun,kocacıa göre o yimek en kral mantıdan daha güselmiş yaa ohh:)

tweetyimm,yap valla süper lezzetli bi o kadar pratik hemi de sağlıklı bi yimek canım benimm:)üstelikk böörenk gibi duruo:)

age35cimm, kesinlikle depresyon başlangıcı arada uğruo bana evett, aman bende olsun da sizin çocuklarda olmasın yaa,hala hayret içindeyim çocuk depresyonu olayına!

denizciim,oldu kız walla:) terbiyesini yapmadım ama,hani ayıpçıyım yaa, terbiesiz oldu bi yimek de:)

eşeemcanıımmm, yi gızz yaptıklarımıı,senin pattiz oturtma nassı oldu kurbaan:)
kızım resimleri annemlerden getirdiim eski hatıra anı dolu büyük bi kutudan buldumm,çok duygulandım,gösteriim dedim leen, fena diildi len resmim hakkatenn.
şiyirr fekat faciaa, tam bunalım, evet o ara disco falan yasaktı ya üniv. sınavı falann, ben bi üzül, bi isyankar ol..aha işte şiyir ööle derin isyan taşır:)

Deadora dedi ki...

siteni yeni kesfettim ama gecenin bi yarisi gülmekten öldüm dogrusu sana da yorum yazanlara da :)
alemsiniz valla kafiye olayi bana da bulasti galiba? :/

Adsız dedi ki...

Excellent, love it! »