Cuma, Ocak 27, 2006

düş kırıklıklarından tesbih yapmak..

Cuma gününün de sonuna gelmiş bulunuyoruz..ve ben koskoca 5 günü (dışarda,karda bapsiyle yaptığım yürüyüşler harici) evde geçirdim..İlk 3 gün falan iyiydi galiba ama şu son 2 gün üzerime fenalıklar çökmeye başladı..Hergünüm aynı olunca dünüm bugünüm birbirine girdi..
SIKILDIM YAA BENN...an itibariyle afaganlar (evet evet afagann) bastııı yani yaa..

Dün anladım ki koca da sıkılmışş; herşeyden sıkılmış hem de..Evlilikten de..Öyle dedi,ben onun yalancısıyımm..Çok yorulmuş hayatın yükünden,zormuş herşey, iş, güçç, ne güzelmiş eskiden sorumluluk duygusu yokmuşş hiçç, şimdi bi de benim ve evin sorumluluğu üzerine binmiş..ne ağırmış..kaçıp gitmek istiyomuşş..Sonra sarıldı, beraber kaçalım ama dedi..Aman, gönlümü alacak ,öyle sanıyo..

Ben de bayılıyorum çünkü evliliğe..Her genç kızın hayali..cuma akşamı 23.53, salonda uyuya kalmış olduğu koltuktan kaldırdım,yatağa zorla gitti..Ben de tüm günü ,son 5 günü geçirdiğim salondaki yerime geri geldim..Yine yalnızım, tv karşısında..ben geceleri tek başına oturup, evde ruhumu sıkmak için mi evlendim yahu senlee...ne oldu kocam bize...Hayata neşeyle,coşkuyla bakan,yeni yerler keşfetmekten,gezmekten,maceralara kapılıp gitmekten korkmayan biriydim ben..çok değil 3 sene öncesine kadar falan..Ne oldu bana yaa...evlilik bu muydu,içimdeki küçük kızı silip süpürecek miydi bu evlilik,ruhumu karartacak mıydı bu evlilik..Annem , babam düğün günü bu yüzden mi ağladı o zaman..demek bundanmışş..evlilik pek de hoş bişi değilmiş be atamm..
içindeki coşkuyu alıp miskinliğe çevirirmiş...

canlanmak lazım,silkelenmek...bize biraz renk gerek..

NOTÇUK: Sevgili eşekbaşı beni sobeledi,çalışmak mı evde oturmak mı diye,, şu içinde bulunduğum ruh haline girmeden az önce bu konuyu yazacaktım ama olmadı,artık kısmetse sabaha bi güzel uyanayım,deşicem o konuyu da..
canımcım dalican da sobelemiş, gördüm, yazacam şarkıları burdan tek tek,öyle çok var ki kafamı topliyimm de bi..

5 yorum:

ZeYNeP dedi ki...

Canimcim,
Gencsin evde oturma bana kalirsa,
sana uygun bir is bul calis, calisma hayati insani, iliskileri daha dinc tutuyor.
Evde oturup calismayan kadinlar bir sure sonra bunalip bu sefer, aksam yorgun argin gelen kocaya sitemlerini dile getiriyorlar, sonrasinda huzursuzluklar basliyor.
Bana kalirsa calis, calisma hayati daha renkli.
Kendini uzme.
Sevgilerimle.
Zeynep - veda zamani

Unknown dedi ki...

zeynep ablama katılıyorum canım benim hemn okuldan sonra yapğtığın gibi iş hayatına hızlı bir giriş daha yapmalısın.

Bu enerjiyle evde nasıl oturduğuna hayret ediyorum zaten

öpüyorum canım takma canım kocanı
o senden değil işyerindeki diğer şeylerden sıkılmıştır kesin. Bİliyorsun erkeklerin kelime haznesi kısıtlı.
Öpüldün

Adsız dedi ki...

Erkekler cocuk gibidir, sıkıyı görünce ödleri patlar. TAkma sen onu, o sensiz yaşayamaz artık sen de biliyorsun. HAdi biraz girişimci ol, kendi işini kur. Hem çok oyalanıp, hem de evine de zaman ayırabilirsin. Düşün bi sen bunu. Bak bana, ben bilem gurbet ellerde önümüzdeki eylül ayı için fransızca dersleri vermek için hazırlanıyorum. İlerde de Allah izin verirse okul açmak istiyorum. BAkalım ne olacak...
Sevgilerimle
Nilay

kedi dedi ki...

10 yıllk tecrübelerime ve tüm yazılarını okumama dayanarak "sizin ruh ikizi olduğunuzu "düşünüyorum.Böyle tatsız anlarınız olacak ki güzel günlerinizin ve birbirinizin kıymetini bilesiniz.Koca'ya kızma;O tabii ki seninle paylaşacak hissettiklerini,sana dökecek içini...Bunlar gelip geçiyor be güzelim.Tekrar çalışsan bukadar takmazsın belki de.

crystalsdreams dedi ki...

Sevgili arkadaşlarımm geldim benn gerii,enerjim de yerine geldi..Evet hepiniz tek tek haklısınız:)Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruzz..karakterler farklı ama yaşananlar hep benzer..
Veda Zamanıcımm kesin kararım zaten çalışmak..başka türlü olmicak..
Dalicann,zaten tüm derdim bu enerjimm,vericem işte biyere ben bu enerjiyi..bi de süper yorumm tatlımm,hakikaten erkeklerin kelime haznesi çokkk darr:)
beetlecıkk,yok yokk o kadar kötü diill,karşına o adam çıktığı an zaten evlilik yoluna bi şekilde giriyosun..yaşamak lazım bunu da..hem güzelliklerini hem sinir bozucu yanlarını da:) kaçırma bence tekmili birden:)
starsintheskycıımm,hoşgeldin önce blogumaa,evet evet kaderimiz aynı canımm,anne evi gibisi de yok ama yine de girioz bu evlilik işinee,hem ağlar hem gideriz hakkaten:)biraz mazosistlik var hepimizde ben anladım:)
seni sharmlı senii.. seviosun tabe laf ettirmion bizim kocayaa:)tamam ben de seviorum ama kar mı çarptı ne bilmiorum bi tane de ben çarpıcam ama yakında:)
Nilaycıım,iyi diyosun güzel diyosun,ben de o hevesle işten ayrılmıştımm,bi iş kurarım ben yaww diyee..ama olmuyo o kadar kolay..hem bi de ne yapıcağına karar veremiyosan benim gibi..o kadar çok şey yapmak isteyince,hiçbişi yapamayıp oturuyosun lök gibi:)ama senin azmine gayretine hayranım ve destekçnim..bol şans diliyorum sana canım..
Biyonikkedii,ruh ikizim demek he:)inansam mı bilemedimm...aslında uzun seneler sonra ikizim olmasa da birbirimizin özelliklerini almaya başladıkk,ikiz olma yoluna girdik galiba:)işin kötüsü ben miskin olma yoluna girdim!
eşekbaşıcım,canım,okumaz olur muyum tüm yazdıklarını okudumm,çok benzettim sizi bizee,tek fark siz biraz daha derin bi maceranın içinde yurtdışındasınız..dediğini ben daha önce yaptım,fena olmuyo ama çabalamaktan yoruldum mu ne..neyse şubatta doğumgünü kocacığın bi planlar yapıp 2 gün tatil falan bişiler yapıcamm..görücez bakalım:)
arzumcum,evet ben çalışmadığım için adam 2 katı daha çok çalışıo galiba bana para yetiştirmek için:)işe girmek en faydalısı..en azından kocadn başka şeylere de kafamı yorarımm..sevgi bazen işe yarıyor evett ama her zaman mı onu da görücezz:)

hepinize teşekkür ederim canlarr..
bu yorumların sonucunda ne çıkıyoo..tabi ki çalışmakk..ehh ben de iş bakmaya çoktan başladım bakalım görücezz..
öperim hepücüünüzüü canlarım..