Pazartesi, Ocak 16, 2006

bir acaip hikaye..gece,krem ve bizim çöp kamyonu..

Annemin hikayesini anlatiim dedim,aşağıda ama şimdi ayrı postta yazınca bu post yeni olduğundan üstte yer olacakk, saçma oldu önce aşağıdaki postu okumak lazım sayın okuyan,bu aşağıdan devam ediyor arkası şimdi şeklinde:)Uff ben çok acemiyim ya daha !Hayal ettiğm gibi olmadı!Allttaki yazıdan sonra aşağı doğru gitmesi gerekti ama neysee.Amaan yaa:)
Şimdi dediğim gibi ,demiştim di mi?, biz ilginç bi aileyiz..Yani babam,annem ,ben ve kocam..Herkes şahsına münasır..Babamı,beni,kocacığı da ilerleyen günlerde yaşadğımız ilginç olaylarla zaten anlatıcam ve tanıyacaksınız .Şimdi ben annemle yaşadığım son bomba hikayelerimizden birini anlatacağım.Bugünkü ilginç zat,annem canım benim:)
Efenimm, benim annem ve babam beni evlendirdikten sonra, değişik bir yaşam şekli benimseyerek, e verdik gitti kızımız da zaten, bari hayatımızı yaşayalım diyerekten, her bayram,her seyran,her cumartesi,pazarlarını değişik çeşitli turlar ve seyahatlerle doldurarak bir nevi seyyah olmaya karar verdiler..Ben evlenmeden de fena gezmezdik ,son derece organizatör bir babam olduğundan ötürü ama ben evlendikten sonra babam organizasyonda sınır tanımaz oldu ve hafta içlerinde bile tatile gidemiyosak bari yemeği dışarda yiyelim diyerek anneme evde yemek de pişirtmez oldu falan neyse..Evet ne diyoduk, şimdi anneciim ve babacımm, gene bir haftasonu tatilini değerlendirmek için cuma akşamından iş çıkışı çook sevdikleri bir kaplıca yöresine doğru gitmişlerdi.Ben de o gece, kocacık ofiste işi yoğun diye geç çıkacağından, annemlerin de olmamasını fırsat bilerek annemlerin evinde kalmayı planladım,kocacık da oraya gelecek biz böyle bir nevi değişiklik yaşicaktık.Onun da öncesinde fırsat bu fırsat diyerek, uzun zamandır görmediğim benim çocukluğumun ,gençliğimin geçtiği semtimizdeki canım arkadaşlarımla buluştum,kocacık gelene kadar..Tam arkadaşımın evinde kızkıza muhabbetin dibini vurmuşkenn, telefonum çaldı,günlerden dediğim gibi cuma ve saat gece 10.10du..
Arayan tabii ki annemdi, feribottan inmiş,otele varmış ve acı gerçekle yüzyüze kalmıştı:
Annem: Crystal, korkunç bişi olduu
Ben: (Ödü patlayarak) Nooldu anneee???(arkadaşların sohbeti kesildi ve beni dinliyorlar merakla)
Annem: Benim yeşil torbam çıkmadı bavuldann..
Ben:???
Annem: içinde tüm kremlerim, şampuanlarım, kesem,sabunluğum,tarak,fırçalarımm, ahh ahh ahh bakır tasımmm..
Ben: Bakır tas mı anne??(hani hamamda kullanılır ya)
Annem: Ah ben nası koymadım o torbayı,Fatmaya söylemedim mi koy die o torbayı acabaa..

Şimdi burda araya girerek diicem ki, evet annem biraz sever bu hamam,sıcak su ve yıkanmayı, ayda bir giderler bu kaplıcalara, anlamak lazım kesesinin,şampuanlarının hele ki bakır tasının olmamasının onda tam kaplıcaya gittikleri anda yaratacağı moral bozukluğunu:)
Hmm bir de olay o gün söyle gelişir, bizim bir de her eve lazım bir Fatma Ablamız vardır,anneme de bana da temizliğe gelir, anneme gider hadi yakındır ama baanaa taa İstanbulu bir ucundan gelir ki bu da ayrı bir yazı konusudur, neyse, bu Fatma Abla o günün sabahı annemde temizliktedir, annem de işe gitmeden bütün bavulunu hazırlamış bu banyoyla ilgili ıvır zıvırı yeşil torba dediği herhangi bir torbaya koymuş banyo kapısının kenarına bırakıp çıkmıştır ki Fatma torbayı bavula koyar, babam da bavulu arabaya götürür diye...
Neyse devam ediyorum:)

Ben: Söylememişsin demek ki anne!!
Annem: Hay Allaaahh, napıcam ben şimdiiii
Ben: E torbada ne vardı başka
Annem: Ay bütün kremlerimm, senin o Amerikadan getirdiğin krem,göz altı kremim,bakır tasımm,tüh tüh tühh..
Ben: Amaan noolcak anne, orda idare edersin,3-4 günn..
Annem: Acaba sen sorsan mı yurtiçi kargoya,yarın sabah versen akşam burda olur mu diye
Ben: Anneee?yarın cumartesi , o torba sana anca pazartesi gelir ki sen salı dönüyosuunnn
Annem: Sen sor yine bi sabah hı?
Ben:Olur sorarım canım,hadi üzme kendini
Annem: Amann iyiii
Der kapatır çok üzgün olarak...Bu arada bizim kızlar yıkılır bu dialoğa,şampuan ,kese,bakır tas:)
Ama ben canım anneme de hak veririm içimden..E haklı kadınn, kaplıca için gerekli tüm malzeme eksik!Neyse biz güleriz,konuşmaya devam ederiz derken 10 dakika geçmeden telefon bir daha çalar..
Annem: AAHH Crystal çok fena bişi olmuşş
Ben: NEEE??
Annem: Fatmayla konuştumm, o torbayı çöp sanıp atmışşşşş
Ben: -Gülmemek için zor durarak- NEE diyosuunn
Annem: Yaaa, insan içine bakmaz mı canımm,sanmış ki banyoda görünce çöp torbası,atmışşş
Ben: e ne vardı torbada
Annem:-tekrar sayıyo- şampuan,bakır tas,kese,krem ..
Ben:o krem de var di mii diyerek amerikadan aldığım bu meşhur son günlerin konuşulan bir botox kremine dikkat çekiyorum,çekmeliyim çünkü krem burda 270 ytlye satılıyo, ben ordan sevinerek yarı fiyatına diye ama çok da kıyamayarak almışım sadece 1 tane anneme o kremden..
Neyse bu botox kremi adı da Strivectin, o da var ya torbada ben ona üzülüyorum tabii
Annem: ya o da var ama benim bakır tas,kese
Ben: Annee,ne tası ne kesesi senin o değerli krem gitmiş
Annem: yaa, bi de body mistim vardı(bak hala başka şey sayıyo, body mist de gene ona Amerikadan aldıım bizim çok sevdiğimiz bi deodorant 7$ ama, bu krem 110$ orda 270 ytl burda!!,annem hala kremi sallamıyo:)
Annem: Ben şimdi Fikreti aradım o bakıcak kapının önüne(fikret bizim apartman görevlisi)
Ben:hıı iyi ben napiim,gidiim mi evin oraya
Annem: Tabii sen koş git bak bakalımm
Ben: iyi

telefon kapanır ve kızların şaşkın bakışlarıyla ben şu işi halledip geliyorum ben diyerek arkadaşımın evinden uçarak çıkıp gece saat 10.30 sularında annemlerin evinde doğru arabayla gazlarııımm..Bi bakarım ki kapının önünde o siyah büyük çöp torbaları yokkk..Fikretin kapısını çalarken acı gerçeği bilir vaziyetteyim..DI NI NI NIII, evet Fikret de açıklar ki çöpler malesef toplanmıştırr..
Acı gerçeği anneme bildirmek için telefonu elime aldığımda annem zaten aramaktadır,açarım telefonu:
Annem: Almış çöpçüler çöplerii
Ben:evet yok çöpler anne,toplamışlarr
Annem: Gitti torba bak görüyomusunn(ama sesi nasıl üzgün)
Ben: (Dayanamayarak bu üzgün sese) Anne, ben demin gelirken çöp arabasını gördüm arka sokakta
Annem: E ne duruyosun koş yakala
Ben:(aklım nerde o sırada bilmiyorum) tamam!!
veee benim çöp arabası takip görevimm başlarr,günlerden hala cuma ve saat gece 10.40dırr..Çöp arabasını 2 sokak aradıktan sonra bulurumm, 4-5 çöpçü arkadaşa seslenirimmm,adamlar benim arabanın etrafına toplanır,durum anlatılır,meğer çöpleri toplayan bzim semtte 2 araba vardır, e peki kim toplamıştır o gece bizim apartmanın çöpünü,sorulur, öğreniliir, ne yazık ki bu araba değil diğer çöp kamyonudur..Ama asla yılmak yoktur,gözümün önünde çöpler o kamyonda preslenip dururken ben hala ısrarla o torbayı sağlam bulacağıma inanarak diğer kamyonun lokasyonunu öğrenme peşindeyimdir:)
Bu arada zaman zaman anneme de telefonda bilgi verilir,o da bi dur kızım napıyosun yaww demezz,merak ve üzüntüyle yeşil torbaya ulaşacağım anı bekler:)
neysee efenim,çöpçü arkadaşların da yardımıyla bu kamyonların ,yüzlercesinn boşaltım yaptığıı yerin adresi öğrenilir, ama çöp kamyonunun şoförü bana akıl verir, Ablaa, sen o boşaltıma gitme, gidersen hiçbişi bulamassın,sen en iyisi bizim yönetimin olduğu yere git, o sizin çöpleri toplayan kamyona ulaşsınlar,o kamyon boşaltıma gitmeden yönetimin oraya gelsin orda boşalttırın çöpleri.. derrr ve bana o yönetim dediği çöp toplama şirketinin adresini verir..Gözlerim parlar,saçmalarım ben ,hala torbanın sağlam olacağına inanırımm,gözlerimin önünde atılan her çöpün önlere doğru pres pres preslenmesi olayı yaşansa da o kamyonda..
Vee, anne aranır, son durum bildirilirr:
Ben: Anne, ben kamyonu Osmaniyedeki çöp toplama firmasının oraya çağırtmak için Osmaniye'ye gidicem,gidiyimm mi
Annem:Osmaniye mi?
Ben: Hıı
Annem : Saat kaç?
Ben : 10.55
Annem: Ay yok Crystal,boşver artık napalımm,bırakalım canımm,gitti gidennn..
Ben: ????
Eevett, o an annem kendine geldi, ben kendime geldimm, napıyorum ben çöp kamyonunun peşinde dedimm..Hadi annem presleme yapan çöp kamyonundan yeşil torbasını bulacağımıza inanmıştı, bana noluyodu ki:) Evlat işte,dayanamadı annesine, görüyomusunnn:)
Yaa işte böölee,bu arada bu olanlardan o saate kadar kocacığın haberi olmamıştı,anlattığım zaman bana asla bunları yapmama izin vermiyeceğini söyledi..Ama napiim kocacım,kremm çok mühimmdiii,ben giden kreme üzüldüm,parasını ben verdiğimden midir nedir :) annem de bakır hamam tasına,ya onun bi spesifik adı var yazı boyunca hatırlayamadım bu arada!
işte biz böyle biraz acayibizz:)
Krem gitti,şampuan gitti, annem hala tasa üzülüyo mu bilmem ama çöpçü arkadaşlar torbada altın veya para olduğunu sandılar ona eminim,para tabi bi nevi para kardeşimm , taaa amerikalardan taşımıştım ben o zamazingoyu:)
bir dahaki sefer başka bir absürd crystal ailesi hikayesinde buluşmak üzere efemm..:)iyi gecelerrr..aman çöp atarken tikkatli atın e mi:)

9 yorum:

HULYA dedi ki...

Ay ne alemsin kız sen?
Hikayeni çok büyük keyifle okudum. En sonunda yeşil torbayı ve kremi bulacağına-bu azimle-neredeyse emindim ama bulamayınca inan üzüldüm. Bu arada Diyet kardeşliğine hoşgeldin. Daha önce araya 9 günlük bir tatil girdiğinden dolayı ziyaret edememiştim bloğunu ama şimdi girdim ve ilk okuduğum yazı beni kalbimden vurdu. Kendine iyi bak.

Unknown dedi ki...

KAmyondan çıkmaz ki o .. BAzı akşamlar çöp kamyonlarını bende kovalıyorum eve geç geldiğim zamanlarda.. Gülerek okudum hikayeni Alışveriş canavarı.. Sağlık olsun diyorum Annenin tatili güzel geçmiştir inşallah.. Hamam keyfi yapmayanlar tasın kıymetini bilmez diyorum benimde. Şimdi canım nasıl hamama gitmek istedi.. HAdi hep birlikte yarın gidelim. eskiden hersalı hamam keyfim vardı.

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

her blogu okuduğumda kendimden bişeyler buluyorum..Bu arada ben kapri istiyorum 2 tane :) Bu arada iş görüşmen var .. Rahat ol. Görüşmeye endeksleyip kendinii heyecan şey etme :)) Soracak sorusunu vercen cevabını(verirsin sen ) o kadar..
Allah yardımcın olsun..

sadişş dedi ki...

slm crystals inşallah iş görüşmen güzel geçer...kalbimiz seninle...

crystalsdreams dedi ki...

Yaşasınn diyet kardeşlerimle tanışıyorumm ,devamlı artıyor kardeşlerim:)
Hülya ve Sheker hoşgeldiniz bloguma,güldürdüysem sizi azıcık ne mutluu,amaç bu biraz tebessüm,çokça paylaşımm..Ben de sizlerin bloglarını okumaya başladımm,çok işim var çokk,sizleri tanıyorum yazdıklarınızdan tanıdıkça daha çok seviyorumm..
Dalicann,demek biz senle bir de kamyon kardeşiymişizzz!ben de diyorum bu sıcaklık nerdenn geliyo,anlamalıydım çöp kamyonu bağlantısını:)kapri için de birazdan adres vericemm, hamam için de sen adress versenn,ben bilmiyorum Istanbulda hamam,ver valla gidelim hamamaa,ohhh dökünür dururuz sıcak sıcakkk suları!
Sadişşçim, sen yazmışsın ya kalbimiz seninle,tam o saatlerde görüşmeye girmek üzereydim,kalbinizin desteğini hissettim sanırımm,görüşmem pek güsel geçtii..İyi ki varsınızzz..
Shekercim,gör bak korkmana gerek yokk,kendine güvenmek lazımmış,gerisi kolayy bu yeniden başlanacak mülakatt olaylarındaaa,hem bi de bizim dualarımız varr,extra bonus olarak,onlarla tamam oluyossunn hoopp işi alıyosun:)
Ben henüz bişi almadım ama alıcam,biliyorum:)
Sizlerin bloglarını teker teker okuyorumm,sizleri tanıyorum,tanıdıkça daha çok seviyoruum:) Ama çook işim varr,çok kardişim oldu,çok blog okumam lazım arşivlerr,diğer blogları ,ay canım kiminizz öyle profesyonel olmuşunuz ki ben 1ini idare edemezken 3er 5 er blog yapmışınızz:) durun yavaş yavaşşş hepinize yetişçeeemm:)
Öperim şimdilik hepiniziii sizz sayın okuyanlarrımm:)ben gene gidiim blog okiimm:)

Gün dedi ki...

başladım bu gece tüm blogunu okuyorum, koptum burda gülmekten, bakır tas, kremden değerliymiş :)

Adsız dedi ki...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. Appliance + garage

Adsız dedi ki...

Very cool design! Useful information. Go on! http://www.generic-paxil-4.info/kia-sorento-reviews.html cheap international calling rates cheap international calling card Employee health insurance plans Three way pc to pc video conferencing software Waterbed drawer pedestal cheap calling plan cheap international calls from landline to mobile News conference of bud dryer Baccarat rule dealtime cheap international calls to australia Incorporation in nd Cholesterol-lowering statins provigil for sleep apnea prescription valium buy now tramadol Britney &aposs big breasts