Perşembe, Ocak 19, 2006

Bana metabolizmanın bir oyunu mu buu aldı hevesimii verdi kiloları!

Oh ne güzel blog yazıyorum,bloglardan yeni arkadaşlarım oluyor,iş görüşmem iyi geçti,yeni görüşmelerim olacak ,la lal laaa diye mutlu mesut yaşarken tabii ki hayatımda bi terslikk bi italyanvari tavırlarr bi adam sendecilik olucaktı,olmalıydı..Olmasa şaşardımmm..
1 ay ara verdiğim diyetle yaşa kendinle barış serüvenine geri dönmüştümm ki sabah nedense bir tartıya çıkayım dedimm.Halbuki dün geceye kadar herşey çok güzeldiii,pazardan aldığım pijamamsı takım 10 bedeni ki bu 40 bedene tekabül ediyor ,gayet üstüme olmuştu,mutluydumm işteeee..Lahanalarım,kerevizlerim beni bekliyordu çorba olmak içinn..
Tam çorbayı yapacaktım ,şeytan dürttü, en son geçen hafta tartıyla yüzleşmiştim bu hafta sonuna kadar tartılmicaktımm,ama dürttü işte , bi tartıliim dedim..Gördüğüm rakam karşısında irkildim,dondum kaldımm..Üstümde ne var ne yok çıkardım,kafamdaki toka dahil,yokk değişmiyo sayı aynı..Ya ben teorik olarak 1 haftadır,pratik olarak yani daha da sıkı şekildee son 4 gündür diyette değilmiydimm..Ne olmuştu bu tartıyaa?Bana bişi olamazdı,ben diyet yaparken 2 kilo daha almış olamazdım geçen haftadan beri di mi yaaaa!!!
Tabii ki her aklı başında insanın yapacağı (!) gibi ben de koşarak tartıdan uzaklaştımm,ve yapılması gerekeni yaptım!Migros'a gittimm..Evdeki dijital tartının bozulduğuna karar verdim,çok hassas ya o açıdan..Ve annelerimizden bildiğimiz tartı olan o klasik baskülden aldımm,ibreli olandann..
Gene koşarak eve geldimm, ve bi heves yeni baskülün üzerine çıktımm,bu baskül beni tam baskül ailesi ferdi olarak gösterdii..Daha da çok gözüküyordu kilommm!! Ayarlarına baktım,biraz ibresiyle oynadımm.Yok yaa yokkk!!Ben kurban olayım o zaman eski tartıma dedim ve bu nuhnebi modeli tartıyı hemencecik dolaba kaldırdımm..
Ama kafam şu an çok karışık ve panik durumundayımm..Bana ne olduu ,ne olduu yaaa!
Lütfen tartıların hepsine bişi olmuş olsun ve ben bunca hayal kırıklığına rağmen şu yaptığım lahana-kereviz çorbasıyla azıcık bi kilo veriyimm yoksa 1 ay önceki kiloma geri gidene kadar diyetisyene gitmiicem diye kendime söz verdiimden böyle kendi kendime debeleniceemm..Korkuyorumm,panikteyimm,canım sıkkın,kafam karışıkk.Anlamadım ben bu metabolizmayı..Acaba bu bana metabolizmamın bir oyunu muuuu..Al ver al ver işte sonuç bu muu..Ben gidip bi lahana çorbası içiyim bakiimm..akşama kaç kilo almış çıkıcam!

6 yorum:

tatlıcadı dedi ki...

sen o tartılara bakma birgün bir bakıyorsun 1 kilo vermişsin ertesi gün hiçbirşey yemediğin halde 500 gr.geri almışsın. senin durumda herkeste var yani üzülenecek panik olunacak bir durum bence yok.Bu arada yapacağın vedazamanının yaptığı lahana çorbası diyetiyse eğer muhteşem bir kilo verme olayı o kesinlikle tavsiye edebilirim.
sevgiler.

Unknown dedi ki...

panik yok .. tartı ağrılığı aslolan değil.. bazen malum durumdan bazen vücudumuzun su tutmasından, aç tok olayından günün değişik saatleirnde tartılmamızdan bazende gerçekten kilo aldığımızdan kilomuz fazla çıkıyor.. bazende tartı bozuk olabiliyor benim tartıda beni 85 çıkartmıştıda ohaa demiştim. Ben tartılmıyorum moralim
bozulmasın diye butüğr değişikliklerin diyetine eleğe çevirmesine izin verme.. yazanda öptü seni

Pinky dedi ki...

Ya bence senhatayı akşam tartılarak yapmışsın.Cidden bak akşam tartı en az 2 kilo fazla gösteriyor.Sabah aç karına tartılmayı dene bak azalmışolacak kilon..Birde panik yapma diyet yaparak kilo alabilen sadece sen yoksun bende varım :)) Pes etme yeterki devam et sen o ibre aşağılara inecek göreceksin

crystalsdreams dedi ki...

iyi ki burdasınız arkadaşlarr,sizlerin yorumlarını okuyunca şu diyet olayına tekrar bağlanasım geliyo walla ne yalan söyliyimm..Şurda sizleri görmesem belki de çoktan cozutmuş,nutella kavanozuna daldırmış olacaktım kaşıkları ! ama yokk utanırım artık benn,sorumluluğum var canım benim kardeşlerime:)
Beetlejuicee,vücud tuttu tuttu da ne tuttu anlamadımm,anlamaya çalışmicam kendisini,tekrar tartıya çıkıp o tuttuklarını bırakana dek!hoşgeldin metabolizmama bu arada:)
Tatlıcadıcımm,evet o çorbaya benziyo,ben de yaptım daha önce aynı rejimi,süper yağ çözüo vücuttann,bakalım getircez kendisini kendine:)
Dalicannn,canımm okudum ben senin o eski hallerini,85i görmelerini ve sonraki mutluluklarını,ben de senle mutlu oldumm.İzinden geliorum işte,tartılmamaya kesin karar verdimm zaten en az 1 hafta!

Pinkycik,işin kötüsü ben o tartılma inceliklerini bildiimden sabah tartılmıştımm,akşam diil!:) ama napalım var demek ki bişii bu işte,du biraz sabırlı olucam..Sabırlı olalım,hep beraber evett,yapıcaz biz bunuu..
Seni tüy siklet tweetycimm seniii,kaçamak yapmışın okudumm:)blogunda ama ne güsel dengelemişin sonra!neyse ben de senin kilolarına inmeyi hedefledim görcez bakalım:)

Shekercimmm,tokayı psikolojik midir nedir bi daha kafama da takamadım hala:)bakmicam bakmicam tartıya 1 hafta işte:)bi de uzun zamandır miskin olan beni yürütebildin ya,teşekkür ederim sana..yağmur yağdı,çaktı şimşek ama azmettim ben sizle aynı gökyüzü altında yürümekte..yapalım bu aktiviteyi bencee..
Eşekbaşııı hoşgeldinn bloguma,sizim oralarda da öyle demek haa..ufff,nutellalar yakmış olabilir mi biziii,ya da su içmeyi hep unutmamızzz.okuyorum seni, çok da seviyorumm:)
gene çok gevezelik yapmışımm..öpüyorum sizii..metabolizmanızdan hem de:)

Unknown dedi ki...

anlatam kardeş ben seni sobeledim.. ebe oldun yani şimdi anlat bakalım bize
senin aburcuburların neler hangisiyle daha sıkı fıkısın? bunları yaz hele ondan sonra sende birine git yaz bakem aburcuburlarını sobeledim seni de

Adsız dedi ki...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. » » »